Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nechutné až na samou hranici snesitelnosti. Příběh si zkrátka napsalo úvodní duo herců sobě přesně na míru. Nejvíce mě odbourala scéna kde bidet je neuvěřitelně nahrazen umyvadlem a koberečkem:) Tento film znamená pro Willa Ferrella jednoznačný návrat do první ligy trapáckých komedií a to dokonce hlavní branou. Doufám že se ještě někdy v budoucnu tahle dvojka hovad vrátí :) 75% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Většinou v těhle komediích řádí Will Farrell sám, ale tady má k sobě naprosto stejný hovado v podobě Johna C. Reillyho, kterej to rozjíždí snad úplně stejně jako sám Farrell, takže počet hysterickejch scén se zdvojnásobuje, stejnětak retardace, ale prdel to prostě je a někdy tak brutální, že sem se tlemil snad dvě minuty v kuse a nemoh přestat. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak krásně by se mi hodnotily filmy Frat Packu, kdyby se v nich pokaždé nenašla nějaká (navíc poměrně značná) část plnící funkci rádoby seriózní dějové výplně s otřepaným moralizováním a "uváděním na pravou míru", která mě nesmírně nudí. Bratři z donucení jsou od počátku šílená blbost (v dobrém slova smyslu), ale zároveň velice vtipná infantilní hra na malé, tvrdohlavé brášky... Však co, Will Ferrell byl vždycky takové přerostlé dítě, takže hrát si na něj mu jde pěkně od ruky (stejně tak J. C. Reillymu) a já mu s úsměvem tleskám, tohle je jedna z jeho nejlepších rolí. Nebýt poslední nudné půl hodiny, ve které jediným světlým a opravdu zábavným bodem byla titulková scéna parodující Johna Woo, dal bych jednoznačně 4*. 7/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Největší tragédie je, když se na jedné scéně ocitnou oba bratři najednou. To pak následuje jedna větší trapárna za druhou a já si začínal říkat, kolik že je těm "-átníkům" let. Příběh je teda taky uplně mimo rozumné myšlení a po 104 minutách jsem nevěříl vlastním očím, že něco podobného dosáhne 62-ti procent! 25% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako cekal jsem, ze to bude sranda, ale rozhodne sem necekal, ze to bude takovejhle mega brutalni namrd. Nevim jak normalni verze, ja videl unrated a diky bohu za to. Ferrell a Reilly jsou naprosto hyper brutalni dvojka vypatlanejch dementu, 40 lety hovada, ktery se chovaj jak desetilety, ale jeden druhymu nijak neprekazi, naprosto perfektne se doplnujou a celej film tahnou kupredu, protoze neuplyne par minut, aby neudelaly nejakou kokotinu. Vyvoj pribehu je sice jasnej od zacatku, nenavidi se, sprateli se, jenze tady to de jeste dal a pak se zas nenavidi a zas sprateli a at uz sou zrovna kamosi nebo ne, vubec na tom nesejde, protoze bud delaj problemy jeden druhymu, nebo spolecne svymu okoli. Vtipy jsou sice vetsinou dementni, ale stoprocentne zabavny a kolikrat se objevi i neco originalniho. Navic je dobre doplnuje Richard Jenkins jako fotrik, kterej to kolikrat taky pekne rozjede. Necekejte zadnou inteligentni komedii, ale hodinu a trictvrte ve ktery Ferrell a Reilly neslezou z obrazovky a radi jak tornada a diky unrated verzi je to kolikrat taky pekne sprosty. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)
  • Mary Steenburgen hrala vo vianočnom filme Elf (2003) náhradnú matku Willa Farrella (Brennan). V tejto snímke hrá jeho skutočnú matku. (misterz)
  • Umělá varlata, která Will Ferrell ve filmu používá, stála 20.000 dolarů a štáb mu je předal jako dárek. (HellFire)

Reklama

Reklama