Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 1

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

Botič 

všechny recenze uživatele

Myšlenky na sebevraždu vyvolávající dílko, ke kterému cítím fyzický i duševní odpor a pouhá zmínka o něm ve mně vyvolává dávicí reflex. Knižní předlohu jsem sice četl, ale absolutně jsem jí v tomto filmu nepoznával. Už jen to režisérovo neumětelství s jakým se chopil dané látky (bez tempa a vtipu) a celková forma sklouzávající k rádoby nezávislému indie filmu ve stylu Juno. Ha tak co bychom sem dali? Hodíme sem vsuvku s plastelínovýma figurkama, a pak HMMMM proč nepoužít taky karton. Kniha samotná má náboj, švih a vtip, ale tenhle film ho z člověka akorát tak vysaje a nedá nic na oplátku. (•̪●) Katastrofa intergalaktických rozměrů (•̪●), kterou ve světlých momentech zachraňuje herecké obsazení. Hnus velebnosti. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kniha patří mezi to nejlepší, co jsem kdy četl. Tady nejde o brilantní jazyk ani o dílo obohacující historii literatury, ale o ten pocit, který u čtení vyžadujeme. To potěšení z každé další stránky, které nás ujišťuje, že neztrácíme čas. S hlavním hrdinou jsem se ztotožnil, bavil mě a já byl při čtení vždy naprosto mimo realitu, která se v porovnání s Nickovým světem zdála tak směšná a nudná. Film je však jejím naprostým opakem. Jedná se jen o nudný destilát. Navíc se tvůrci pokusili narvat do filmu snad tři knihy ze série. Nickovo alter-ego sice občas pobaví, ale v hlavní roli bych si stejně představoval někoho jiného. Redukce je nejvíce znát na prostoru vedlejších postav. Některé tam nejsou vůbec a Nickův nejlepší kámoš Levák, který patří mezi největší hvězdy knihy, dostal dvě scény o ničem. Radím sáhnout po knihách. Tam je úspěch zaručen. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má patrně štěstí v tom, že proces zapomínání u mne funguje naprosto spolehlivě. Mnoho let po přelouskání knihy jsem si pamatoval již jen pár nezapomenutelných záblesků a tak se mohu směle vyhnout srovnávání s tištěnou předlohou. To nic nemění na tom, že komedie je to veskrze průměrná a mnoho filmových cest k prvnímu zasunutí bylo daleko zábavnějších. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Swihart: 1. When U Love Somebody – Fruit Bats ,2. I Willn’t Be A Prisoner – Little Wings ,3. Les Cactus – Jacques Dutronc ,4. I Have A Boyfriend – Michael Cera ,5. What’s Up Fatlip – Fatlip ,6. Popular Mechanics For Lovers – Beulah ,7. Light Of Love – Fleshpot ,8. Keys – John Swihart ,9. Happiness Trigger – Fleshpot ,10. ‘Tain’t What You Do (It’s The Way That You Do It) – Fun Boy Three & Bananarama ,11. My Romance – Jo Stafford ,12. Nick and Sheeni Make Love – John Swihart, ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem četl v dobách mládí a masturbalin nezralých, takže mě nijak zvláště nešokovalo, když mi film neříkal ani zbla. Pak jsem však vymetl pavučiny ze spodních poliček knihovny a nakoukl do dávno čteného - a ejhle, furt mě to baví, problém bude jinde. Tvůrcovstvo to posralo až do výše Eiffelovy věže. Hvězdu přihazuji za Maru, kterou bych poměrně sadisticky přefiknul, aby měla o čem brečet. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Rooney Mara, která hrála Taggarty, se původně ucházela o roli Sheeni Saunders. (Cheeker)
  • Otec Nickiho Twispta (Steve Buscemi) a později i Nick Twisp (Michael Cera) jezdí ve filmu v BMW 3 E46, ale automobil se ve filmu několikrát změní z verze před faceliftem na verzi po faceliftu a obráceně. (BanditaX)

Reklama

Reklama