Reklama

Reklama

Příběh z pera Richarda Harrise mapuje čtyři dny v životě Flukea Kelsa, trochu zpustlého bývalého oxfordského profesora historie, který se ocitne v Moskvě na konferenci k nově otevřeným sovětským archivům. Jedné noci jej v hotelu navštíví bývalý důstojník NKVD a osobní strážce šéfa tajné policie Lavrentija Beriji. Tento starý muž tvrdí, že byl v době Stalinovy smrti na jeho dače a pomáhal Berijovi ukrást diktátorovy tajné spisy. Kelso se rozhodne, že své poslední ráno v Moskvě využije k tomu, aby prověřil mužovo vyprávění. Ale z neškodné otázky v Leninově knihovně se brzy stává smrtící hon noční Moskvou až do severního Ruska a do pustých lesů poblíž přístavu Archangelsk u Bílého moře, kde se téměř po půl století ukrývalo poslední Stalinovo tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Televizní miniserie a co se z toho vyklube. Daniel Craig je tam sice proto, aby to vůbec někoho zaujalo, ale film má mnohem víc co nabídnout. Od skvěle obsazených rolí až po poutavou hudbu. Hlavní je ale příběh. Oproti jiným konspiračním filmům, šifrám atd je tenhle vlastně dost jenoduchý. Jenže v jednoduchosti je síla, a když na nabízenou možnost tvůrcům přistoupíte, odmění vás na konci strhující jízdou. Škoda jen toho konce. Tady jsem si ani trochu nepřál happy end :) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Solidní, ale nijak výjimečná třídílná televizní minisérie, pokud jde o srovnávání s Šifrou, předlohu Archangelu jsem nečetl (četl jsem přeceňovanou Šifru a stupidní Anděle a démony), ovšem ten konec byl poněkud náhlý. Ne šokující, protože k němu vše směřovalo podle zásady: Vrací- li se pořád motiv provazu, nakonec se na něm někdo pověsí. ()

Reklama

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Výborný TV film,ktorý sa len tak často nevidí z produkcie BBC,ktorý je omnoho zaujímavejší a napínavejší než mnoho súčastných Hollywoodských somarín.Daniel Craig dokazuje že dobre hral už pred Bondom a pomery v súčastnom Rusku su tú tak reálne zobrazené až ma chvílami mrazilo!Aj ked v druhej polke som uz začal tušit pointu,dej sa chválabohu ani vtedy moc nezabrzdil a mixoval správnu akciu a napetie až dokonca.Škoda len toho rýchle odbitého konca po ktorom nasledovali záverečné titulky. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a na televizní tvorbu poměrně povedený film. Celý snímek má přesně tu atmosféru, kterou bych si u filmu s touto tématikou představoval. Ač by se příběh dal použít jako bondovka, Craig je po celou dobu značně nebondovský a hodně civilní, i když jeho muskulatura příliš nevypadala jako od vědátora, co jen sedí a hloubá v historických pramenech. Jekatěrina Rednikova mu byla dobrou partnerkou a tvůrci se vyvarovali všudypřítomných milostných scén, které tu skutečně nebyly zapotřebí. I přes pomalejší začátek chytne film později tempo a ke konci je strhující. Jen je škoda, jak už se tu píše, že tvůrci nechali na DVD titulky všech epizod a shrnutí, co bylo v minulých částech, to mohli trošku prostřihat. Plusové body dávám taky za věrné a nestranné zachycení Ruska, kde je pořád Stalin uznáván jako tvůrce národa a klidně by se mohlo stát to, co tento film naznačuje. Příjemný zážitek, určitě stojí za vidění. 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Daniel Craig, zajímavý příběh, hudba -příliš zdlouhavé/// No v době kdy ještě Daniela Craiga znala maximálně tak jeho rodina natočil tento televizní film, který by normálně zapadl. Ale protože ho dnes známe, tak je Dany velkým lákadlem. Samotný film se otírá o zajímavou myšlenku co kdyby měl Stalin syna. Díky tomu je to slušný misteriózní thriller. A nutno k dobru přidat, že se tváří vážně a je natočen reálně (Dany je obyčejný člověk, žádný stroj na zabíjení.) Závěr sice vynahrazuje délku filmu, ale i tak se člověk musí překonávat./// Celkem 60%/// ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Stalin měl ve skutečnosti dva syny, a to Jakova, který zemřel v německém zajetí, a Vasilije, kterému se stal osudným alkoholismus. Současně měl také dceru Světlanu. (vesper001)
  • Natáčení probíhalo v Rize v Lotyšsku a v ruské Moskvě. (Terva)

Reklama

Reklama