Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matsuko měla těžký život. V dětství se snažila upoutat otcovu pozornost, ten ale dával přednost její mladší nemocné sestře Kumi. Když se z ní stane učitelka, jeden žák je obviněn z krádeže. Matsuko vezme vinu na sebe, ale tím se situace jenom zhorší. Nakonec se dá Matsuko na dráhu prostitutky. Celý životní příběh rozplétá synovec Sho, kerý je poslán do bytu Matsuko. Teta totiž zemřela a Sho má za úkol vyklidit její byt. Na sklonku života se z tety stala obézní žena, která žila zavalená odpadky. (-Rastaman-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (17)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Matsuko, Matsuko...Ne příliš šťastný životní příběh jedné ženy, který je ztvárněn v perfektním kontrastu, ve kterém dominuje vizuální stránka filmu, která tak velmi zjemňuje a vlastně i staví celý příběh do velmi zajímavých rovin. Prostě originalita je v tomhle filmu vidět každým coulem. Ale i tak jsem se nemohl při sledování ubránit dojmu, že jsem se občas nudil, což mě mrzí, protože bych s hodnocením tohoto povedeného snímku tak neváhal. Ale i přes nesporné pozitivní argumenty z filmu, které jsem tu uvedl, nemůžu dát více jak velmi dobrých 65% a plně zasloužené 3 hvězdy. Mně tohle vše ne úplně sedlo, alespoň ne v téhle délce. Každopádně film obsahuje velmi velmi nádherný konec. "Život nemá cenu podle toho, co dostáváme, ale podle toho, co dáváme". ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Agrhhh, přechody na jednotlivé příhody ze života Macuko mi přišli udělané ve stylu "random shit" a zprznily mi tak dojem z jinak celkem nápaditého a kreativního filmečku. Občas jsem vážně žasl nad uměleckým zpracováním, nicméně jsem také občas žasl nad tím jak je to nesourodá slátanina. Dávám 3,5 za tu hravost. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Expresionistické, ale i realistické. Kýčovité, ale přitom i vizuálně zajímavé a krásné. Drsné až brutální, ale k tomu i něžné a lidské. A do toho všeho se smývají hranice mezi skutečností a snem, fantastikou a realitou. V komorním dramatu se používají počítačové triky a celé dohromady to překvapivě jedinečně funguje. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vesele a odlehčeně podaný příběh jednoho nešťastného a zbytečného(?) života, který retrospektivně rozplétá útrapy a slasti životní pouti slečny Matsuko, zcela oddané zoufalému hledání lásky a štěstí. Bohužel si při tom často počíná značně nevybíravě, excentricky a hloupě, takže hlavně zpočátku nepůsobí zrovna sympaticky a ty facky a kopance si snad i zaslouží; postupně ale získává na zajímavosti, účasti a dojímavosti. Snímek je natočen nesmírně nápaditě, svižně, pestrobarevně a stylově, s muzikálovými čísly a zpěvy, trochu takový japonsky ujetý mix Amélie a Moulin Rouge. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Na základe úspešného knižného bestselleru prináša tvorca "zábavne ujetých" Kamikaze Girls životný príbeh Matsuko - ženy, ktorá sa až po svojej smrti dočkala človeka ochotného spoznať jej celý ("nevšedne" bohatý) životný príbeh prostredníctvom parciálnych spomienok ľudí z jednotlivých etáp jej života. To, čo by inde pravdepodobne skončilo žánrovo rovnako ako samotná kniha (silná dráma) sa však v rukách veterána reklamných klipov mení na farebne hýrivé vizuálne tornádo (ešte viac ako Kamikaze Girls), kombinujúc muzikál s prvkami komédie a drámy. Svojou formálnou a naratívnou eklektickosťou ide príťažlivý mix imaginácie Moulin Rouge, Amélie a Forresta Gumpa. Vážnosť témy, predkladaná s odzbrojujúcou ľahkosťou je najsilnešou zbraňou snímky, ktorá vo mne takmer neustále prebúdzala smiech i plač zároveň. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama