Reklama

Reklama

Volba povolání může člověka přivést do různých míst, třeba i do malebného belgického městečka. Po nepodařené akci v Londýně jsou zabijáci Ray a Ken „uklizeni“ svým šéfem Harrym na pár týdnů do Brugg, aby si trochu zchladili hlavy. A tak se z těchto dvou svérázných Irů ve městě gotické architektury a vodních kanálů stanou turisté. Ray, který se nemůže vzpamatovat z krveprolití v Londýně, Bruggy nesnáší, ale Ken je z jejich středověké krásy unesený. Čím déle čekají na Harryho telefonát, tím bizarnější setkání zažívají. Když jim šéf konečně zavolá, jejich dovolená se změní v boj o přežití... Britský dramatik Martin McDonagh pojal svůj autorský celovečerní debut jako gangsterku plnou černého humoru a absurdity. Vytvořil stylovou a politicky nekorektní podívanou, úchvatně balancující mezi tragikou a komedií. Ve scénáři jsou patrné divadelní vlivy, zejména v proměnách postav, které si i přes svoji pokřivenou morálku získávají sympatie. Komornímu ladění snímku odpovídá atmosféra města, jehož genius loci má pro jeho vyznění stěžejní význam. Zvláštní ponurá atmosféra linoucí se z každého kouta jeho uliček a kanálů přidává nepředvídatelnému ději nádech tajemnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 651)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

!Pozor, komentář obsahuje spoilery! Čekal jsem černou komedii s typicky britským humorem a jediný problém jsem viděl v mnou docela neoblíbeném herci Farrellovi. Hm, tak zatímco Farrell byl docela na pohodu a jeho herecký výkon se mi překvapivě líbil (stejně jako ten Gleesonův a Fiennesův), tak pan režisér McDonagh u mě dost pohořel. Po hodne slušném začátku, kdy jsem se skoro pořád smál, přišla "bitka" s Kanaďany a něco se zlomilo (a od té doby jsem se už nezasmál). To, že Ray složil ženskou Kanaďana a toho trpaslíka, bych ještě nějak rozdejchal, ale jak se postřelený Ken doplazil až na vrchol věže (hm, kolik ten musel mít krve, že nevykrvácel? :-)), pak spadnul z x-metrový vejšky a ještě vykecával s Rayem o jeho pistoli, to bylo na mě už opravdu moc (nemluvě o Rayovi, který měl v sobě skoro celej zásobník a přitom dál žil). Alespoň jsem si mohl po celou dobu vychutnávat hezké prostředí Brugg (asi by to mohla být příjemná návštěva) a také dobrou hudbu. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Maybe that's what hell is, the entire rest of eternity spent in fucking Bruges. Film, který se mi do hlavy zaryl opravdu hodně. Očekával jsem černou komedii, kde se bude pouze střílet a ono naopak. Dostal jsem sirové drama, kde se sice střílí, ale až v posledních 20ti minutách. Hlavní hrdinové mi byli okamžitě sympatičtí a kdo by nebyl, když musíte strávit 14 dní v "prdeli světa", kde rusové vlastní arzenál armády, tlustý amíci dostávaj infarkt při lezení na věž a trpaslíci si dávaj koňský dávky drog, aby to tam vůbec přežili. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi mi to připomnělo Američana s Georgem Clooneym v hlavní roli. Výrazově podobně strohé, chladné. Pomalý komorní film s velkým množstvím dialogů, s důrazem na krásnou lokalitu (tentokrát Bruggy, vydudané do posledního možného záběru). Farrell a Gleeson hrají zajímavé charaktery a chcete je na plátně vidět co možná nejvíce, přičemž ve finále celému představení kraluje Ralph Fiennes. Je to možná lehce artově tahající za uši, kde narozdíl od Američana, nebo Drive tvůrci přece jen více kříčí do světa "podívejte jak to máme vytuněné a uvědomělé", ale pořád platí to, že je V Bruggách neokoukaný a hlavně syrový, opravdový snímek, který baví a zároveň je dostatečně na úrovni. Určitě na to divák jentak nezapomene. Je tam mnoho fantastických scén a momentek. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ne zas takova pecka, jak jsem cekal, ale presto hodne nadprumernej film. Pribeh sice neni nic originalniho, ale aspon, ze je docela originalne natocenej. Problem je, ze obcas to je skutecne trochu divadelni, nic moc se nedeje, jen se kouka po pamatkach, film se drobet vlece a dostavuje se lehka nuda. Ale je to spis ze zacatku, protoze cim se film blizi konci, tim je lepsi. Ale jinak stejne celej film stoji na dialozich, ktery jsou obcas extremne sprosty, hlavne v podani psychopatickyho Fiennese, obcas hodne cernohumorny, ale zase nekdy spis dojemny a smutny. Jinak zbejvajici dva herci jsou v pohode, hlavne Colin me mile prekvapil. Celkove jsem se nijak zvlast nenudil, obcas sem se fakt zasmal a celej film utek vcelku prijemne. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dokonale vyvážená kombinace tragického dramatu a inteligentní komedie. Snímek s pohádkovou atmosférou (...doslova), která je tak silná, že dokáže opravdu naplno pohltit. Sice trochu nereálné - de facto by se nemělo dát nikomu fandit, ale přesto jsou všechny postavy docela sympatické - ale o to víc okouzlující. Přesně na něco takového jsem měl chuť, snímek se mi přesně trefil do nálady. Ještě že tak, jindy bych mu možná full house nedal. A to by byla škoda. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (46)

  • Colin Farrell (Ray) v rozhovoru pro deník The Sun prohlásil: „Jestli si někdo myslel, že nemám smysl pro humor, tak jsem ho snad v tomto filmu přesvědčil o opaku.“  (Olík)
  • Úřady neměly problém povolit natáčení kdekoli si štáb přál. Film je tak díky tomu cosi jako filmová pohlednice města se všemi jeho památkami. (don corleone)
  • Část filmu se natáčela v muzeu Groeninge, kde se nachází vzácná sbírka obrazů. Pro tento účel se musel štáb extra pojistit na několik stovek milionů amerických dolarů pro případ způsobení škody. (don corleone)

Související novinky

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Hvězdy jako psychopati?

Hvězdy jako psychopati?

11.11.2011

Režisér příjemného překvapení V Brugách Martin McDonagh (foto) začne příští týden v Los Angeles natáčet novinku Seven Psychopaths. Sehnal do ní spoustu zvučných jmen, ale neobešlo se to bez problémů.… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama