Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

3497299 

všechny recenze uživatele

Pokus o kyberpunk ve stylu Ghost in the Shell, který přes svoji nadupanou obrazovou stránku poněkud ztrácí dech. Tempo vyprávění je typické spíše pro nealternativní mainstreamovou SF produkci ve stylu Terminátora, včetně řady nekonzistencí a logických nedotažeností. Lze zde najít řadu zajímavých nápadů, ze kterými se ovšem nepracuje moc do hloubky. Estetika zdejšího fikčního světa láká k dalšímu poznávání, které se v povrchním vyprávěním nenaplní, což zavdává příčinu k diváckým frustracím. O alternativě ke GITS nemůže být řeč. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Absurdně povrchní přehlídka patosu a blafování hloubky sází na to, že svým blyštivým vizuálem uhrane diváky, kteří pak zapomenou na permanentní prohřešky proti vnitřní logice a až campově zbytnělá klišé. Jediné, čím je film pozoruhodný, je vizuální stránka, kde se kombinuje počítačová animace 3D modelů, ale textury jsou stylizované jako kresba 2D animace. Jinak se jedná o tuctové popové anime, což znamená, že se rochní v povrchnosti a sází na primární líbivost a rádoby zdání přesahu, za nímž se skrývá pouze frázovité floskule. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Japonská filmová tvorba se v mnoha případech vyznačuje silným emotivním příběhem a v některých případech utrousíme i nějakou tu slzu. Něco podobného jsem očekával i od tohoto animovaného díla, ale kýžený výsledek se nedostavil. Neopak, více než často se mi dostavovaly pocity nudy. Spousty děr v příběhu nezachrání ani železní červi a povedené akční pasáže. No a když už se jedná o Japonsko, tak vizuální stránka si jistě zaslouží pochvalu. Váhy kladů a záporů jsou přibližně na stejné úrovni, ale na obojí se rychle zapomene...:-(HUDBA: Paul Oakenfold 40% ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, tá galéria vyzerá úžasne. Veľmi som sa tešil na túto snímku. Milujem tento štýl animácie a aj snímky z budúcnosti, práve okolo roku 2070. A práve preto som sa asi tešil viac, než som mal. Vôbec som sa do toho nedostal. Japonský animovaný sci-fi snímok s radom adrenalínových akčných sekvencií pracuje s typickou vedeckou otázkou, na koľko sa ľudia odlišujú od strojov. V popredí filmu však stojí jeho dokonalé technologické vyhotovenie, ktoré spája klasický kresbový štýl japonských komiksov, poťažmo animovaných filmov a seriálov s počítačovou technológiou. Tunajšie postavy tak majú telá vytvorená ako 3D modely, ale na nich sú textúry pripomínajúce klasickú kresbu. Réžie sa ujal Fumihiko Sori, ktorý svojimi filmami posúva hranice špeciálnych efektov a počítačovej grafiky. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Slibně načrtnutá vize budoucnosti je žánrově (opět) degradována klišé slabý hrdina versus šílenec, který hrozí zničit svět. Výtvarná stránka filmu je úžasná, trochu skřípe prkenná animace postav, ale střih, úhly pohledu a vůbec režie především akčních scén je parádní. Vše podtrhuje hudba Paula Oakenfolda (škoda že těch Dead Can Dance není víc...). Palec nahoru. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)
  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)

Reklama

Reklama