Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Recenze (183)

Tamten 

všechny recenze uživatele

Příběh, který sice po logické stránce trochu drhne, ale je zábavný a netradiční. Pro lidi co mají rádi japonské pohádky je tento flm dobrá volba. ()

Lettanea 

všechny recenze uživatele

Krása, čakal som od toho príliš veľa ale aj tak som toho dostal ešte viac. Koniec bol trochu iný ako som čakal ale pekne zapadá do toho civilného prostredia. Animácia je výborná a som rád že je taká normálna a žiadne Moe, v takomto filme to pôsobí oveľa lepšie. Za hudbu si tiež zaslúži pochvalu. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Anime o dívce s fantaskními romantickými představami cestující či skákající v čase. Pro náctileté (japonské) dívky.(max.50%) ()

Raven_PWL 

všechny recenze uživatele

Film mě oslovil samotným názvem, cestování v čase :D, chybu jsem neudělal a jsem velmí rád za jeho shlédnutí. Konec byl docela smutný, kdyź si chudák holka uvědomí koho miluje on jí odejde do budoucna jaká ironie. Přiběh jak se píše jiných přispěvcích je více neź dobrý. A samotný způsob cestovaní v čase je také velice zajímavý. Doporučuji shlédnout. ()

syphoon 

všechny recenze uživatele

Možná až moc jsem si od tohot filmu slibovat. Výsledkem je zajímavý scenář, který je až místy zbytečně komplikovaný, výborná hudba, hezké zpracovní, ale jinak nic co by mne přesvědčilo si tento film pustit znovu. 65% ()

štófy 

všechny recenze uživatele

Bohužel docela velké vizuální zklamání,grafické zpracování mi zkrátka nesedlo jako u jiných japonských anime. Příběh byl relativně zajímavý, ale přece nijak převratný a vůbec mi nesedly postavy, které mi zážitek kazily asi nejvíce.Přesto to pořád není rozhodně žádný propadák, jen u těchto animovaných filmů čekám vždy obrovský zážitek, ale ten se nyní nedostavil... ()

Lobotommy 

všechny recenze uživatele

Mám děsně rád formát hrdiny-studenta a ještě lépe chytrého studenta. To tady nikdy nebylo. Kdo je chytrej, je debil. Přitom v Japonsku, Británii, Francii to normálně funguje a je to fajn. No což, dost držkování. ()

MysakSim 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy prakticky jen za poměrně originální nápad a hezkou hudbu. Jinak hlavní hrdinka je mi nesympatická, je hodně uječená a věci co dělá, často nedávají smysl. Přitom se mi obvykle japonské anime moc líbí... Zkrátka na klasiku typu princezna Mononoke nebo cesta do fantazie to nemá. Ale dá se na to podívat a pro milovníky anime asi samozřejmost vidět. 60 % ()

HarqAlAda 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľmi príjemná romantika. Ostal som až v šoku čo všetko dokázalo vo mne vyvolať toto jednoducho kreslené anime. A práve za spracovanie dávam hviezdičku dole. Prihliadnuc k roku vzniku a k tomu že som anime sveta neznalý, očakával by som mierne vyspelejšie grafické spracovanie. Rád by som si prečítal aj predlohu, celkom ma mrzí že neviem po japonsky. Odporúčam keď sa chcete ľudsky zabaviť a zároveň si užiť aj nefalšovanú, čistú, nežnú romantiku. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem z toho tak odvázaný, jak jsem čekat, že budu, před tím, než jsem se podíval. Má to dobře vypointovaný závěr, to je na tom asi to nejlepší. ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Veru, pri cestovaní časom nesmieme zabúdať, že vždy keď zmeníme svoju minulosť, zasiahneme tým aj do minulosti druhých... Vzťahy priateľstva a lásky sú vykreslené veľmi reálne a dôveryhodne, film má dobre prepracované postavy, nádherne zobrazuje a pripomína roky života na strednej škole. Dôveryhodné však už nie je spracovanie celej problematiky okolo cesty časom. Snímka sa snaží byť pôsobivá, no umeleckú úroveň kreslených filmov napr. Makoto Shinkaia zďaleka nedosahuje, rovnako aj hudba je skôr klišé. Vďaka trom hlavným postavám – Makoto, Chiaki a Kousuke, ktoré si človek obľúbi, sa jedná o nadpriemerné anime. ()

Vanguard77 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nečekal, že mě film nakonec tolik osloví. Má to vtip, má to emoce a celé si jde takovým lehkým tempem a tím víc vás dostane, když se najednou dostanete do momentu, kde vám přeběhne po zádech mráz. Makoto je taková easygoing sympatická holka, uvěřitelná a poutavá, i když není žádný sex idol :) Povedený anime film, doporučuji. Poznámka: Hlavně nechat rozjet. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Tak som zase raz natrafil na skvely animak a ako "prekvapivo" z Japonska. Z tychto koncin sledujem popravde len Myiazakiho tvorbu, takze som siel do filmu s cistou hlavou, ze neviem co mozem ocakavat. Opat sa potvrdilo to, ze Japonci to vedia a vedia to sakra dobre. Netreba mat laicke predsudky, ze Japonsko je len krajina Pikachu a podobnych zhovadilosti, ale ze tvoria skutocne skvele animaky. Tak nejak je to aj pri tomto filme. Cloveku chvilu trva kym si zvykne na tie pre nas divne animacie mimiky, chôdze a podobne. A ked uz, tak vam zostane skvely pribeh o priatelstve ktory jednoducho musite vidiet. Trocha mi vadila zlozitost cestovania v case a pri konci som si dva, alebo trikrat povedal, ze teraz by to mohlo skoncit a bolo by to bravurne. Len ono to pokracovalo dalej. Takze tych cca 15 minut by som tomu usekol. Nebrani to vsak tomu, aby som tomu dal 5* (88%). Pre mna jeden z naj animakov co som tento rok videl. P.S. doporučujem sledovať v originalnom znení. ()

konysua 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se nudil. Vše je tu pomalé, sice to má něco společného, že by to mělo vypadat tak nějak poeticky a klidně, avšak mě to uspávalo. Samotná sci-fi složka za moc nestojí. Dokola omílající smyčky se snahou vytvořit perfektní kombinaci aktuální reality a to vše s romantickou složkou. Ve výsledku se toho ani moc nestane. 6/10 ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Film mal rýchly spád a zaujímavú zápletku, hoci v poslednej tretine zvážnel a kľudne mohol byť o štvrťhodinu kratší. Aj tak sa naň pozeralo dobre, nechýbal humor a hoci tam bolo aj pár melancholických momentov, nebolo to presladené. Navyše som si zasa trocha zdokonalil japončinu. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Makoto cestuje v čase, aby sa vyhla situáciám, ktorým nechce čeliť alebo aby zachránila situácie, ktoré majú dopadnúť zle. Ako jej teta poznamená, využíva to na to, aby manipulovala so svojimi kamarátmi.  V trištvrtke filmu nastane zvrat, ktorý zápletku zamota. To skákanie v čase ma až tak nebavilo, film sa vliekol. Keby jej fungovali brzdy na bicykli, mnohé by sa nestalo. ()

sajagi 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli jsem viděl stejný film jako ti, kteří jej vynášení do nebes. Ano, má svižné tempo, inteligentní humor... ale to nestačí. Lavíruje mezi lehkou komedií, dramatem a romantikou, ale ani v jednom nesahá nad průměr. Schéma "začneme zlehka, potom přitvrdíme a skončime víceméně happyendem" diváka už také nepřekvapí. Zkrátka, ve všech směrech průměrné anime, které neurazí, ale ani nenadchne. ()

Ygan 

všechny recenze uživatele

Ten film je ohromně neoriginální, zadalší nepříchází s žádnou scénáristickou perličkou a už vůbec to není nějaká audiovizuální bomba. Ale hlavně tomu chybí drajf - celý film jsem skoro protrpěl nudou. Veliké zklamání. ()

Reklama

Reklama