Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Recenze (183)

kolly13 

všechny recenze uživatele

Pěkné, sentimentální a hravé. A přesto mě to trošku nudilo, zvlášť, když se něco dá předvídat a existuje tendence přetočit vpřed. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Tak trošku jsem měla problém se zařazením, pro jakého diváka je to vlastně určeno. Ze začátku se to tvářilo, že je to ohromná sranda, když se Makoto naučila vracet se v čase, a na můj vkus tam bylo příliš mnoho opakjujících se sekvencí. Asi od poloviny to začalo být zajímavější a řekla bych, že spíš pro dospělé než pro děti a ke konci jsem musela hooodně přemýšlet, jak to vlastně s tím posledním vracením bylo. Takže jsem si to náležité užila. Pro mě osobně to ale není nejlepší Hosodův film . Tím jsou jednoznačně Vlčí děti. ()

Kazuma 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nějakou extra zápletku a tak mě velice potěšilo využití tématu filmu. Náhlé zvraty a "dospívání" hlavní hrdinky mě držely v křesle až do konce. Doporučuji. ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Zajímavá atmosféra celého filmu, jak malbami prostředí, tak dobře zvolenou hudbou a zvukem. Doporučuji sledovat v japonském znění s titulky. Manga kresby postav a hlavně obličejů vůbec nemusím, ale tady se to dalo zkousnout. Veskrze pozitivní dojem z filmu jako celku. ()

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Co zbylo po komentáři Yenna? Snad jen, že film se téměř úplně oprostil od složitého paradoxu cest časem a tyto využívá spíš jako vhodný nástroj pro obohacení hlavní příběhové linie. Tím samozřejmě vzniká prostor pro nelogičnosti, avšak nijak zásadního významu (neboť cesty časem nejsou pilířem příběhu). Tak krásně kreslená pozadí jsem naposledy viděl v Mushishi a v tvorbě Makoto Shinkaie. Hudební podkres kvalitu ještě podtrhuje, obzvlášť klavírní podkres je úžasný. Celkové hodnocení: 9,5/10. ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

Menší motivace pro ty, co se bojí filmů o cestování časem: Cestování časem je jenom prostředek, nikoliv předmět příběhu. Nemusíte si tedy bát nějakých prolínaní časových linií apod. Spíše je to o životě jedné dívky, její první lásky a další eskapády. Ale je to pěkné a v některých momentech i vtipné, ale i smutné. Jako obvykle můžete čekat širokou paletu emocí, kterou umí natočit jen Mamoru Hosoda. ()

Denis85 

všechny recenze uživatele

Pětkrát jsem u tohoto filmu měl na krajíčku. BRAVO tvůrci!!! Dojemný smínek, pokud to vezmu do kupy s hranými filmy, patří tento film k nejlepším, co jsem za poslední dobu viděl... ()

Trepak 

všechny recenze uživatele

Snáď najlepší film o cestovaní časom – a tých filmov teda je. Taktiež som sa nasmial dostatočne, najmä pri karaoke a Makotiných kotrmelcoch, vždy, keď docestovala :D Konečne film, kde hlavná postava, ktorá vie cestovať v čase, nemá potrebu zachraňovať svet. A hlavne v tom je tá originálnosť. Sám neviem, ako by som túto možnosť využil ;) Škoda tých pár dier v príbehu, ktoré boli dosť podstatné. ()

Dante16 

všechny recenze uživatele

Fúha tak toto anime som videl na Otakone,vošiel som hneď do 1.miestnosti a tam práve začínalo toto anime,mal som v pláne po chvíly odísť ale to anime ma tak zaujalo že som nemohol. Proste perfektné nič viac k tomu nemôžem povedať, jedno z mojich top Anime a na konci som uronil aj slzu. ()

meerkitty 

všechny recenze uživatele

silenej chick flick. Hlavni hrdinka totalne nesympaticka. Kdyz nahodou zjisti, ze umi skakat v case, rozhodne se to pouzit k reseni teenagerovskych problemu, misto toho, aby napsala do Bravicka. Navic se dej tahne jak smrad..uz uz si myslite, ze bude konec- a nic. ()

MrFenix 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který ukazuje, jak bysme se asi všichni chovali, když bysme uměli cestovat časem. Zábavně postavený příběh, kde je z prvu lavní hrdinka ne-přímo bezohledná, ale postupem času začne myslet i na city druhých. Názorně ukáže, jak lehkomyslně může člověk jednat a později litovat, svých činů. Film mě zaujal až od druhé poloviny, ale i tak jsem rád, že jsem ho viděl. ()

ZirookO 

všechny recenze uživatele

Čas opravdu na nikoho nečeká, ale plyne z toho i to že my by sme občas měli umět naslouchat... Krásnej film, animák lepší než většina hranejch. Ale to bude asi jen mou slabostí pro animované filmy. Tak či tak mě tenhle film uchvátil a doufám že pokud bude někdy nějaký at už hraný či anime remake od těch noumu v americe, tak se alespon z poloviny takhle povede :) ()

NagatoPein 

všechny recenze uživatele

Krásne jemne a citlivo natočený film, ktorý využíva viac statickú animáciu a to k inému účelu, ako to poznáme najmä u štúdia Ghibli, ktoré je majoritným dodávateľom prvotriednych anime kúskov. Dôraz padá viac na jednotlivé kreslené snímky ako na dynamiku pohybu, animák si získava ducha. Ak ale nie ste zvyknutý na takýto štýl tvorby, film vás bude zo začiatku nudiť a musíte mu dať šancu. Je presným opakom zmyslu americkej tvorby, nesnaží sa o epickosť, ba čo viac, snaží so o skromnosť a jemnosť v každej scéne a zábere. Krásne vyvrcholenie, ktoré dodá celému dielu vážnosť je už iba zakončením veľmi originálneho počinu vo svete anime. Komfortných 85% si jednoznačne zaslúži, priniesla mi ho databáza csfd. (っ-●益●)っ ,︵‿ ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Dá se. Cestování časem já rád. Ale není to zas velké sci-fi. Děvčica to používá jen ve škole a k řešení vztahů mezi kamarády. Ke konci to samozřejmě zvážní a nasměruje diváka k ponaučení, že by měl svůj čas náležitě využívat. ()

enevy 

všechny recenze uživatele

Makoto, její jméno, hlas a bezstarostnost si budu pamatovat na věky věků, dokud mě demence nepřestihne a to snad i s ní. Viděno několikrát, zábavná jízda, příjemná animace, hudba, postavy a závěr vše změní, překvapení, ale proč ne)) ()

Reklama

Reklama