Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (244)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Některé starší kousky z dějin americké kinematografie jsou tak výjimečné, že při jejich sledování ihned zapomenu na moderní vybroušená dramata a zběsilé akční filmy, které mám tak rád. Jiná starší filmová díla pak jsou i navzdory osvědčenému jménu režiséra nezáživně natočené, nudné události, které nezachrání ani zvuční herci nebo bezvadná atmosféra. Výstřel bohužel pro Briana De Palmu (od kterého jsem nedávno viděl perfektní Carlitovu cestu) spadá do druhé kategorie. Začátek se slušně rozjede, občas připomíná Travoltovo hledání pravdy nezapomenutelnou Zvětšeninu z roku 1966 - při které jsem ve scénách s vyvoláváním fotek tajil dech - ale pak nastane jakýsi podivný zlom, a zbytek filmu se zvrtne v ohromnou nudu. Je sice pěkné míchat thriller se špionážním dramatem, jenže když mě vyšetřování vedené hlavními postavami vůbec nebaví, asi je něco špatně. Od dvacáté minuty jsem na televizi koukal spíše ze setrvačnosti a zájmu o Travoltovo herectví, než aby mne opravdu zajímalo, jak to celé dopadne. 55% a perfektní konec. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Po Dvojníkovi, který na mě působil, jako že pan režisér zkouší, co mu divák ještě zbaští, jsem na De Palmu málem zanevřel, ale Výstřel je už zcela jiná záležitost. Po celou dobu napínavý thriller s fajnšmekrovskými kamerovými finesami ústí do skvělého finále, kde De Palma výtečně, a téměř se mi chce říct geniálně, si pohrává s atributy klasického hollywoodského konce. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film na analýzu. Počiatočný koncept je pútavým preniknutím do tajomnej kriminálnej hry, kde sú karty rozdané. Prostredná časť je v podstate priemerná s množstvom zvratov (zvratmi s béčkovým charakterom nie hitchcockovským :)) a s vlastne ťažko uveriteľnými konaniami postáv (pričom stále balancujete medzi 3-mi a 4-mi). Lenže to by nebol Palma Palmom keby nevyužil svoje majstrovstvo spomalených záberov a potenciál Donaggia, na ktorého záverečnú melódiu sa len tak nezabúda. A svedomie vám nedovolí isť pod 4 :). Skrátka neznámy ale pamätný film. Nie je vybrúsený ako The Conversation (Rozhovor), ale má emocionálnejší nádych. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výstřel mě poprvé moc nesestřelil, ale při podrobnějším zkoumání divák zjistí, že ten film je opravdu povedený. Jen zkrátka neúčinkuje hned napoprvé. Nancy Allen je hrozně naivní pipina a místo Travolty byl zvažován Al Pacino. Castingovou třešničkou na dortu ovšem představuje až slizký John Lighgow. Hodně zajímavý film, který vůbec nedělá ostudu těm nejlepším De Palmovým kouskům. 75% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ešte že sa to skončilo ako sa to skončilo, i keď na druhej strane je to teda pekne samoúčelné a vo vzťahu k hlavnej postave krajne nepravdepodobné, že by sa práve takto zachovala a ten výkrik použila. Nebol to predsa žiaden workoholik-fanatik, ale obyčajný chlapík. De Palma si robí čo chce a ja na neho kašlem... prestanem kašlať až vtedy, keď sa konečne on vykašle na tvárenie sa, že rozpráva príbehy, ktoré potom vždy dokašle. Mali by ho za to zavrieť. Neviem prečo mu to všetci žerú. Keby začal natáčať poetické filmy bez deja, to by som ešte bral... Blow Out je vlastne blbosť, to už ako pocta Antonionimu viac funguje Válka Barev od Renča a to myslím SMRTEĽNE VÁŽNE... ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • Během stříhání byly neznámým pachatelem ukradeny dva kotouče filmu. Opětovné natáčení zcizených scén stálo 750 000 dolarů a pro nedostupnost kameramana Vilmose Zsigmonda je musel natočit László Kovács. (Matty)
  • John Travolta trpěl během natáčení nespavostí, což je také důvod, proč po celý film vypadá tak mrzutě. (Matty)
  • První volbou pro hlavní roli byl Al Pacino. Kvůli jeho nedostupnost byl osloven John Travolta, který promptně navrhnul obsazení Olivie Newton-John do role Sally, což De Palma odmítnul. (Matty)

Reklama

Reklama