Reklama

Reklama

Kurz negativního myšlení

  • Norsko Kunsten å tenke negativt (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Geirr má tridsaťtri rokov. Pred dvoma rokmi mal autonehodu a od tej doby nemôže chodiť a je impotentný. Jeho žena Ingvild v snahe zachrániť manželstvo pozve na návštevu svojpomocnú skupinu telesne postihnutých, ktorých vedie agilná psychologička Tori. Doposiaľ samodeštruktívny milovník Johnnyho Casha a vojnových filmov sa vzbúri proti nevítanej invázii "pozitívnej" energie a za pomoci miestami až brutálnej úprimnosti sa pokúsi ovládnuť situáciu. V priebehu jednej noci tak prichádza k zúčtovaniu s falošnou úprimnosťou, dusivým súcitom, i zdanlivo osvedčenými metódami liečby duše...Debutujúci režisér spojil známu formulu škandinávskej psychologickej drámy so sarkastickou čiernou komédiou. Originálnemu výsledku pridáva na atraktívnosti hudobný sprievod pre rockových fajnšmekrov (Steppenwolf, Johnny Cash, Nina Simone...). (RTVS)

(více)

Diskuze

Ludowig

Ludowig (hodnocení, recenze)

Příklad Systemické terapie v praxi, ale to JAK SE TO NEMÁ DĚLAT. Takhle správná systemická terapie nevypadá.

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Dobrý film. Jen je mi líto, že tam nedopověděli ten vtip, jak "přijde Nor, Švéd a Dán..." :) Docela by mě zajímal.

d-fens

d-fens (hodnocení, recenze)

presne takýmto "kurzom" by mal prejsť každý psychológ, psychoš, psychoanalytik! dalo by im to viac ako jeden semester na univerzite :)

gaduska

gaduska (hodnocení, recenze)

Film, který ukazuje, jak moc je pravdivé tvrzení, že zdraví lidé pocitům handicapovaných vpravdě nerozumí, jakkoli se o to snaží.

pcarogers

pcarogers (hodnocení, recenze)

Úžasná podívaná od začátku do konce. Když už začíná film omdlévát probudí vás scénou, u které se musíte popadat za břicho. Tragikomická etuda za života postižených mě nabila energií i dala podněty k zamyšlení.

Kratoc

Kratoc (hodnocení, recenze)

Černý humor (chce se mi říci, že typicky severský) z tohoto filmu teče proudem. Je pravdou, že některé scény vyznívají trochu křečovitě, ale celé soukolí příběhu postav do sebe zapadá a pitoreskní postavičky postupně rozdrobují prvotní pozitivní terapii na kousky, které posléze zašlapají do koberce. Rozhodně stojí za shlédnutí! Když už pro nic jiného, tak pro pár opravdu vydařených scén u kterých až mrazí. Bohužel happy end na konci mi moc nesedí, ale divák by asi nezvládl ještě temnější vyústění snímku než humor v něm obsažený.

Uživatel marvino smazal svůj příspěvek.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Problém u mě byl, že jsem k filmu přistupoval jako ke komediálnímu dramatu, jak je tady u filmu uvedeno. A za celých těch 75 minut jsem tam žádnou komedii neviděl. Jen partu různě zlomených lidí, kteří serou na všechny, protože všichni serou na ně a protože se dostali někam, co si ostatní nedokáží ani představit. A kde tam byla ta komedie???
Bohužel, chápat to rovnou od začátku jako čistokrevné drama, pustil bych si to v trochu jiné náladě, takhle jen **. Znova už na to koukat nehodlám, bohužel pro film, bohudík pro moji psýchu.

Whipper

Whipper (hodnocení, recenze)

Existencionální komedie, která navzdory úsměvnému konci připomíná jak moc je důležité zůstat zdraví...

VLADEK

VLADEK (hodnocení, recenze)

Velké očekávání a po zhlédnutí rozpačitý dojem. Jedna hvězdička za milostné scény a jedna hvězdička z povinnosti.

silent cut

silent cut (hodnocení, recenze)

V rámci hodnocení filmů bych slovo prvoplánovost vyškrtl, protože je irelevantní... Každý film má nějaký první plán... Když je dobrý, může mít i plán druhý a když se to povede, je tam plánů ještě víc... Navíc Kurz pro mě osobně překračuje bariéru mlčení o věcech, které si nedovedeme a nechceme moc připouštět a vlastně nejspíš ani chápat... Na druhou stranu najít rovnováhu mezi pochopením / soucitem a tím vším okolo není vůbec snadné, takže se vlastně ani není čemu divit...

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

Nechtěl bych aby to vyznělo jako náklonnost k této tematice, jelikož sem postižený také, ale určitě je to na severský film dost povedené, nikdy se do mysli postiženého nikdo nedostane, znám i podle sebe, byť kdo se umí otevřít, má výhodu... navíc mám rád filmy s povedeným soundtrackem .. dám čtyři hvězdy i když ten film hned tak chtít vidět nebudu .. ale je dobrý :-)

Estragon

Estragon (hodnocení, recenze)

Seveřani se nezapřou skvělým drsným humorem. Nic podobného jsem ještě neviděl. Kdo má rád černočerný humor tak tomu to můžu jen vřele doporučit

Reklama

Reklama