Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

nunka 

všechny recenze uživatele

Komorný film, ktorému nemožno uprieť veľké srdce a citlivosť. Štyria ľudia hľadajúci šťastie a životnú rovnováhu, istoty a oporu. Režisér veľmi šikovne a nevnucujúco informuje o "emigračnej politike" v NY po 11.septembri, pričom podáva len toľko, koľko je dôležité pre každú osobu zvlášť. Moment, keď sa všetky štyri osudy pretnú je veľmi silný a hlboký. Vhodne zvolená stopáž, herecké obsadenie a práca s tichom, hudbou a dialógmi. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně silný snímek o starém mrzoutovi, kterému hra na buben otevře oči a pomůže změnit náhled na lidi a život. Herecké obsazení v tomto dramatu je vynikající, všichni herci hrají velmi autenticky, což dodává na poutavosti příběhu, který je obohacen o příjemnou hudbu Jana A.P. Kaczmarka. Některé scény dokáží být docela emotivní a za pochvalu stojí také nikterak laciný závěr. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zatraceně tenká a křehká je ta hranice za kterou by se z tohodle filmu stala jen ubrečená, laciná a průhledná antireklama na nefungující, absurdní a nelidský imigrační systém USA....Tuhle hranici ale The Visitor nepřekročí ani jinak neporuší..netlačí na pilu, neždímá slzyčky...je přímý, lidský, skromný.............prostě inteligentní počin. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ako sa dá nečakane vstúpiť do života ľuďom o ktorých ste ešte včera nemali ani poňatie. Alebo vstúpili oni do vášho? To je len uhol pohľadu. A čo to urobí s vaším životom. Stanú sa cudzie radosti a strasti len vlastným rozptýlením? Možno, ale iba do toho momentu, kým ich nezačnete zdieľať. Kým sa novonadobudnutá známosť nestane putom. Kým sa vnemy nestanú citmi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vážím si filmů, které jsou, totálně lidskou formou, schopni vyprávět neobyčejný příběh, jehož tvůrcem je nejenom osud, ale i aktuální situace ve světě. Nezvaný host je přesně takovým filmem. Smutný, opravdový, reálný. Takový, jaký je sám život. Nakonec si všichni uvědomíme, že radostné maličkosti a láska je to jediné, co člověka opravdu dokáže potěšit. Ale i rozesmutnit. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama