Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl tento krásný a dojemný film shrnout v jednom slově, bylo by to lidské. Thomase McCarthyho jsem znal spíše z rolí neškodných troubů (2012) a podlých zmetků (The Wire), ale v této roli (režiséra) se mi zatím zamlouvá nejvíce. Poměrně jednoduchý, ale silný a krásný příběh nám zde podává s lehkostí a nenuceností, kterou dokresluje dokonalá hudba Jana A.P. Kaczmareka (který složil geniální hudbu k českému filmu Karamazovi). Navíc výkon Richarda Jenkinse je opravdu působivý a po zásluze odměněný nominací na Oscara. Tady jsou veškerá slova zbytečná, to musíte vidět, prožít a (v tomto případě) slyšet. 100 %. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Lehce úsměvný a velice dojemný filmový zážitek, ve kterém se starší profesor bez další motivace ve svém životě dostává do kontaktu s nelegálními přistěhovalci z Afriky a objeví v sobě vášeň pro hraní na africké bubny. Možná to téma může znít jako klišé, ale je to natočené skvěle, lidsky a osobně. McCarthyho příběhy mám opravdu rád... ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Milej a velmi silnej snímek, kterej do vás napumpuje spoustu energie, aby ji z vás na konci nekompromisně vyrval. A nezapomeňte, Amerika je svobodná země neomezených možností. Znáte to, ne? Americkej sen a tak. Pokud jde o příběh, tak to už je horší. Jednoduchej, předvídatelnej, obyčejnej. Příjemně komorní s neméně příjemnými hereckými výkony, ale po kvalitním artovém filmu je potřeba poohlídnout se někde jinde. Za shlednutí IMHO stojí. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tarek mi pripomínal môjho dobrého kámoša Drézu , ktorý takto mydlil na džamby v kapele Našrot ešte kedˇ som pobýval v Práglu . A tiež mi to pripomenulo , kedˇ som chodil hrávať na džamby na Camden Town v Londýne s kamarátom Duškom . A vôbec , celá tá atmosféra jazzových putýk , kde takéto zoskupenia majú svoje performens , mi je veľmi blízka . Tento film bol rovnako krásny , ako i uletený . Vedˇ v tom parku , kedˇ sa k nim pridal a začal búchať , to bola bomba - ako sa z povýšeneckého a neprístupného starého čuráka stáva pohodˇák , very cool Walter ! Tento film mi dal nádej , že ešte nič nie je stratené ! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně silný snímek o starém mrzoutovi, kterému hra na buben otevře oči a pomůže změnit náhled na lidi a život. Herecké obsazení v tomto dramatu je vynikající, všichni herci hrají velmi autenticky, což dodává na poutavosti příběhu, který je obohacen o příjemnou hudbu Jana A.P. Kaczmarka. Některé scény dokáží být docela emotivní a za pochvalu stojí také nikterak laciný závěr. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama