Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Velmi mily film, ktery citlive zobrazuje problematiku ilegalniho pristehovalectvi a narodnostnich rozdilu, ktere jsou eliminovany skrze mezilidske pochopeni a hudbu. Hudba je zde velmi dulezita, nejen jako zmineny tahoun celym pribehem a primarni element vetsiny zabavnych a dynamickych scen, ale dokonce jako zdroj inspirace. Kdyz vidite jak puvodne pasivni stary pan vezme do svych seniorskych otezi Djembe (africky percussion buben) a zacne si to diktovat, nenecha vas to chladnym. Nastesti mam po ruce k dispozici neco podobneho s nazvem Darbuka, coz je v podstate stejny instrument v blede modrem pochazejici z Egypta. Takze nekde v prvni tretine filmu me to dokopalo k tomu tuhle vecicku vyhrabat a po zbytek filmu jsem si zbesile bubnoval. Tezko rict jestli to byla moudra strategie, protoze me to samotne bubnovani nakonec asi bavilo vic nez cely film, ale na druhou stranu bez toho filmu bych k tomu bubnovani nebyl inspirovan, takze prestoze me Visitor v druhe pulce uz kapku nudil, nechavam hodnoceni na silnem prumeru. Co se tyce hlavniho Richarda Jenkinse, ktery je za tuto roli nominovany na letosniho Oscara (duvod proc jsem se na to vlastne dival) tak nemam co vytknout, vykon to byl prociteny a zahrany s obrovskym nadhledem, na Oscara to ale mily Dicku zrejme stacit nebude. 6/10 ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Milej a velmi silnej snímek, kterej do vás napumpuje spoustu energie, aby ji z vás na konci nekompromisně vyrval. A nezapomeňte, Amerika je svobodná země neomezených možností. Znáte to, ne? Americkej sen a tak. Pokud jde o příběh, tak to už je horší. Jednoduchej, předvídatelnej, obyčejnej. Příjemně komorní s neméně příjemnými hereckými výkony, ale po kvalitním artovém filmu je potřeba poohlídnout se někde jinde. Za shlednutí IMHO stojí. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale no tak. Od prvních minut těžce vykonstruovaný film, který si navíc hraje na nezávislý. Vypadá to spíš celé jako pohádka, jak zabedněný král prohlédl. Stačí pět šest minut, a je jasno, víme, jak to bude pokračovat, i jak to skončí, tuhle a támhle trošku přitlačíme na emoce. Ale uvěřitelné to není ani trochu a postavy jsou neskutečně ploché a nezajímavé. Bodejť jo, když jsou jen loutkami, které mají splnit scenáristovu podivnou premisu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vtipně, chytře a bez paušalizování o ilegálních přistěhovalcích a Americe. Film spíše lidský než politický, spíše úsměvný než vtipný a spíše lehce než hodně nadprůměrný. Thomas McCarthy podruhé předvedl svůj talent napsat inteligentní film, který každý pochopí a z kterého si každý něco málo odnese. Někteří si do svých opuštěných bytů najdou podnájemníky, někteří vezmou bongo a půjdou se vyřádit do parku, někteří jednoduše ocení „normální americký film, který je o něčem“. 80% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Komorný film, ktorému nemožno uprieť veľké srdce a citlivosť. Štyria ľudia hľadajúci šťastie a životnú rovnováhu, istoty a oporu. Režisér veľmi šikovne a nevnucujúco informuje o "emigračnej politike" v NY po 11.septembri, pričom podáva len toľko, koľko je dôležité pre každú osobu zvlášť. Moment, keď sa všetky štyri osudy pretnú je veľmi silný a hlboký. Vhodne zvolená stopáž, herecké obsadenie a práca s tichom, hudbou a dialógmi. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama