Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miloš KopeckýJiří Sovák v televizním zpracování slavného humoristického románu Kingsley Amise a Roberta Conquesta... Komedie o mužích, kteří si založili Metropolitní egyptologickou společnost, aby si uchránili alespoň částečnou volnost od manželek. Dokonale vybudovaný aparát nejprve vzbuzuje v ženách naprostou důvěru. Pravidelně ve čtvrtek se pánové scházejí v budově společnosti, o víkendech jezdí na semináře. O tuto společnost se však začne zajímat i policie. A teprve shoda okolností přinutí ctihodné anglické gentlemany Metropolitní egyptologickou společnost rozpustit… (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Skvost! Metropolitní egyptologická společnost a její železné zákony, včetně pravidelných výjezdních seminářů, je vinna tím, že jsem se málem zalknul smíchy. A to nepřeháním. Sovákův Cambuslang alias šmatlavý vrátný alias polský profesor Asymczyk náleží k absolutním vrcholům filmového klaunství, podobně jako závěrečné televizní interview v podání Kopeckého, Vinkláře a Adamíry. Tím bych chtěl vzdát hold vaší otázce. Geniální. Skvělé. Nehynoucí. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace podle satirického románu Kingsley Amise. Toto je herecký koncert, lahůdka. A přitom tak jednoduché, minimalistické. Přesně tento druh humoru mám rád. Jiří Sovák jako Cambuslang tu exceluje, ale též Miloš Kopecký jako předseda Henwick a z žen zvláště Irena Kačírková jako jeho šarmantní manželka. Toto dílko patří mezi nejvtipnější z českých inscenací vůbec. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

V dnešní uspěchané a cynické době, působí Egyptologové naivně a líně. Tep zvýší snad jen ultrafeministkám, které budou poukazovat na to, jaká mizerná stvoření muži byli...a jistě stále jsou. Podvod páchaný na vlastních ženách, je zde podán jako přirozený důsledek klišé let minulých, že všude dobře, jen ne doma...s manželkou, rodinou. Přitom jde o pouhou TV inscenaci. Zfilmovaná povídka s megahvězdným obsazením. Tvůrci jistě neměli ambice moralizovat. Chtěli diváky pobavit distingovaným humorem a skvělými výkony herců. Dle mého názoru uspěli v obou bodech. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Skupina mužů si založí amatérskou egyptologickou společnost, aniž by měla o toto téma nějaký zájem. Ve skutečnosti jde jen o záminku k odpočinku od manželek a oddávání se volnočasovým aktivitám. Kus poctivého žertování nakouslého britským humorem tady je. K pozitivům se dá určitě přičíst i výkon Jiřího Sováka, který si v několika scénách i moc pěkně pohraje s hlasem. Celkem povedená inscenace, ale mohla být ještě trochu živější a svižnější. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, skvělé zpracování a mimořádné herecké výkony a obsazení. Komedii jsem viděl celkem nedávno. Žasnu nad tím, kolik skvělých filmů se v této době natočilo. Zde konkrétně jde o fiktivní pánský klub, který má umlčet manželky členů klubu za pomoci lží a vymyšlených schůzek. Samozřejmě není nouze o bláznivé situace.... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama