Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miloš KopeckýJiří Sovák v televizním zpracování slavného humoristického románu Kingsley Amise a Roberta Conquesta... Komedie o mužích, kteří si založili Metropolitní egyptologickou společnost, aby si uchránili alespoň částečnou volnost od manželek. Dokonale vybudovaný aparát nejprve vzbuzuje v ženách naprostou důvěru. Pravidelně ve čtvrtek se pánové scházejí v budově společnosti, o víkendech jezdí na semináře. O tuto společnost se však začne zajímat i policie. A teprve shoda okolností přinutí ctihodné anglické gentlemany Metropolitní egyptologickou společnost rozpustit… (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

lena60 

všechny recenze uživatele

:) Téměř dokonale to měli vymyšleno ženatí pánové "egyptologové" s krytím svých milostných avantýr. Jen nejspíš nepočítali s tím, že jejich drahé polovičky také dokážou používat mozek...Komedie opravdu vtipná, navíc okořeněná skvělými hereckými výkony Jiřího Sováka, Miloše Kopeckého a Josefa Vinkláře. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Družina britských džentlmenov navštevuje pravidelne pánsky klub maskovaný za egyptologický spolok, prevádzkovaný aby mali pokoj od manželiek a krytie pre zálety. Problémy nastanú, keď sa o ich vedecké aktivity začne zaujímať polícia, televízia a skutočné vedecké kapacity. Výborne obsadená a zahraná televízna komédia. ()

Reklama

Chegi 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozjezd, ale od chvíle, kdy spolek začne vyšetřovat policie to nemá chybu. Hláška za hláškou. Především "TV přenos" je scéna u které jsem smál, jako už dlouho u ničeho. Samořejmě velkým plus jsou i herečtí giganti jako Sovák a Kopecký, kteří dnes českému filmu velmi znatelně chybí, a kteří dávají filmu další rozměr - požitek z hraní. Určitě si v dohledné době přečtu knihu! ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, skvělé zpracování a mimořádné herecké výkony a obsazení. Komedii jsem viděl celkem nedávno. Žasnu nad tím, kolik skvělých filmů se v této době natočilo. Zde konkrétně jde o fiktivní pánský klub, který má umlčet manželky členů klubu za pomoci lží a vymyšlených schůzek. Samozřejmě není nouze o bláznivé situace.... ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Je to celkem sranda, ale jen díky Jiřímu Sovákovi, který předvádí svůj neobyčejný talent (nejvíce coby buranský vrátný a senilní profesor), jinak by z toho zůstala jen taková lehce úsměvná televizní inscenace s nevýrazným Větrovcem, Adamírou a kupodivu i Kopeckým. Dosti (negativně) mě zaujal Vinklář, protože mi přijde, že se někde u ochotníků naučil tři ksichty a s těma si vystačil celou svou kariéru; čili je to opět starý známý Siola a Dr. Cvach v jednom. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno