Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

V rámci české kinematografie velice povedené žánrové cvičení, které občas narazí na věrohodnost českých reálií. (Některé věci se u nás prostě nedají natočit či vyslovit tak, aby nebudily úsměv.) Rozhodně to ale nevypadá jako film senilního starce, jak se možná čekalo, ale spíš jako dílo mladého talentovaného a energického začátečníka, který vyrostl na Studně.net. Se Spalovačem mrtvol snímek nemá nic společného, tak ambiciózní záběr Herz nemá. Pokud to porovnám třeba s posledními filmy od Daria Argenta, tak Herz je v lecčems lepší. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

T.M.A. není taková katastrofa, jak by se mohlo z reakcí mnohých (mj. četných rádobyodborníků) zdáti. Je to prostě průměrný horor, který je neobvyklý snad jen tou češtinou a pár odvážnými scénami. Příběh muzikanta a malíře Marka, který se vrací do starého domů svých rodičů, aby (nechtěně) oživil staré vzpomínky, je slušně poskládaný, hlavní dějová linka má svou logiku - což se sice o některých dílčích epizodkách říci nedá (jak na to mnozí šťouralové poukazují), ale popravdě řečeno - neznám horor, kde by se postavy chovaly přísně logicky a nedělaly blbosti...probůh, dyť je to horor... Z filmu je poznat řemeslná zručnost a občas i pěkný nápad. Herz určitě nezapomněl, jak se tvoří napětí a jak divákovi předvést kouzlo žánrového filmu. Těžko v tom hledat něco víc a myslím, že ani režisér - kromě odkazu na nacistické vraždění mentálně postižených dětí - hlubší myšlenku do svého filmu vkládat nehodlal... Ergo: Takto si dílo senilního starce rozhodně nepředstavuju (to už spíš Post Coitum nejmenovaného mladšího kolegy). Zkrátka T.M.A. je obstojný český pokus o žánrový film a osvěžující vsuvka mezi ty skutečné blbosti, které se tu v hojné míře točí - ovšem s dovětkem, že to ale také není žádné artové veledílo. Naopak mezi výbornými filmy (které se tu kupodivu taky občas natočí), se bude krčet trochu v pozadí. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi: atmosféra, lokality, práce a záběry s mentálně postiženým Lojzíkem, vazba a odkaz k historii a děsivé nacistické minulosti domu. Naopak tragická je většina scénáře, naprosto šílené jsou dialogy. Chvílemi zajímavá je kamera, která však často sklouzává do rutiny. Hudební začátek škrtnout. Přimlouval bych se za vypracování nějaké filmařského kodexu platného alespoň pro českou kinematografii - záběry amputace by patřily mezi první scény, které bych ve filmovém průmyslu netoleroval. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Logických kiksů a nejasností je v tomhle filmu taková hromada, že by se daly vyjmenovávat týden v kuse (aniž by se začaly opakovat), ale přesto nemůžu říct, že bych si neužíval pěkně navozenou temnou a depresivní atmosféru a trochu té brutality a několika odhalených žen (i když ta nahota je zde značně laciná a takřka zbytečná). Ústřední zápletka a snad všechny její stěžejní motivy mají slušný potenciál k tomu, aby na jejich základě vznikl skvělý horor klasického střihu, ale T.M.A. je bohužel jako celek očividně (hodně) nedopečená. I tak ale Herzovi docela fandím a jeho lásku k hororům z celého srdce sdílím. ;-) 50 % ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Já už nic nechápu. Může mi někdo vysvětlit jak je možné, že tentýž člověk, co zrežíroval úžasného Spalovače mrtvol či obstojný Habermannův mlýn, jak takový člověk dokáže vytvořit takovou nepopsatelnou kokotinu, jako je T.M.A.? Tento film je totálně o ničem s velmi rozrostlou skupinkou neherců, kteří spolu závodí, kdo svoji roli zahraje nejhorším způsobem. Tady je škoda se zbytečně rozepisovat. Každý prvek filmu je totálně špatný. Lituji času, který jsem této sračce obětoval. A vás, kteří jste tento nesmysl ještě neviděli varuji, tak hlasitě, jak je to jen možné. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Variant názvu filmu bol tiež Dveře do temnoty. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Hlavním natáčecím místem byla Valeč v okrese Karlovy Vary. Jako Markův (Ivan Franěk) dům posloužil letohrádek ve valečském Zámeckém parku, jenž je i ve skutečnosti v havarijním stavu. (skudiblik)
  • Když prodavačka v obchodě přinese stojícím mužům u pultu piva, položí je na jeho okraj, protože muži mají ještě nedopito. Avšak v dalším záběru, kde se jen změnila kamera a ne čas, tři nová piva na okraji pultu nejsou. (TheDave)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama