Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (846)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Všetci neustále kričia, behajú, skáču, kĺžu, lietajú, robia kotrmelce, padajú do priepastí, rozbíjajú si huby a preskakujú z kryhy na kryhu (v skalách, v ľade, v žeravej láve). Nič proti, zaujať detskú pozornosť na poldruha hodiny je fuška. Problém je, že aj takýto "ubehaný" film sa dá urobiť inteligentne a vtipne. To ale nie je prípad Ice Age 3. Keby sa tam neobjavila tá Peggova jednooká lasica a keby Scratove trampoty so žaluďom (tentoraz v oboch zmysloch) neboli stále fajn, pohybujem sa s hodnotením len tesne nad odpadom. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na třetí pokračování jsem se hodně bavil, veverčák opět válel, i když měl obstojnou soupeřku v hledání oříšků. Partička se nám od dvojky hodně rozrostla a měla se možnost rozrůst i tentokrát, ale pro další pokračování už by to bylo moc a tak se bohužel noví společníci museli v tomto díle rozloučit, i když by s nimi v dalších pokračováních mohla být sranda. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Receptom na úspech tejto série nebolo nikdy ísť do hĺbky ako pixarovky, ale priniesť najmenším divákom dobrodružstvo s epizódkovým humorom a srandovnými zvieratkami. A receptu sa úspešne drží aj tento diel: exotické dinosaurie prostredie ponúka priestor pre kopec lanovej, skákacej i lietajúcej akcie a dinosauri sú roztomilí (tyranosauríčatá) i strašidelní (velociraptory, spinosaurus) a hlavne sú nasnímaní povedomou spielbergovskou optikou (veľkému Rexovi pri finálnom zaručaní chýba už iba billboard s nápisom "When Dinosaurs Ruled the Earth"). Plus k tomu pirátsky Jack "Buck" Sparrow čoby sprievodca našich hrdinov v dinosaurom svete... čo viac sa dá urobiť pre súčasného detského diváka? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dle mého osobního úsudku naprosto zbytečné pokračování. Z dětského hlediska je tomu zajisté jinak - však je také tento animák dětem určen. To respektuji, leč i přes svou stále pubertální duši jsem se zasmál o mnoho méněkrát, než kolik by stačilo na lepší hodnocení. Pravda, neměl jsem možnost 3D projekce, pak by to možná bylo o něčem jiném. I tak si ale stojím za svou první větou. Za těch osm let od doby ´jedničky´ se série stává stále infantilnější, vtipy se opakují, originálních nápadů jsem v ´trojce´ shledal pramálo. Abych ale jen netrousil kritiku, přeci jen mne něco zaujalo. Velice rád jsem slyšel Simona Pegga, jehož postavu Bucka hodnotím jako nejpovedenější. Jack Sparow hadr! :-) Nu a to je, milé děti, asi vše. Na film se podívejte, ale zkuste to stihnout dřív, než vám bude deset. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V poradí už tretí diel zo série Doba Ľadová, no ani tento diel nedopadol o nič horšie ako predošlé dva. Opäť je to rovnako dobré po všetkých stránkach, len sa v podstate zmenil príbeh. Zatiaľ čo jednotka ponúkla serióznu zábavu, dvojka viac vtipných scén, tak trojka ponúkne akciu Dinosaurích rozmerov. V týchto neskorších dieloch je to skôr už len o tej akcii, ale aj tak som sa kráľovsky bavil a finále už dodalo príjemnú bodku na záver. 85% - 4* ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)
  • Když si jde tyrannosauřice pro svá mláďata, Manny (Ray Roman) řekne: „Nikdo ani nemrkne.“ Jedná se o referenci na Jurský Park (1993): „Nikdo se nesmí ani hnout. Co se nehýbe, to nevidí.“ Byť je to krásné pomrknutí směrem ke slavné filmové sérii, tak se jedná o nesmysl. Tyrannosaurus přirozeně viděl i věci, které se nehýbaly. (Aporol)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama