Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 771)

venus 

všechny recenze uživatele

Konečně animák s pořádným příběhem! Spolu s Vall-im ho řadím mezi ty nejlepší, co jsem viděla. Trailer mě nijak neuchvátil, a tak jsem byla opravdu příjemně překvapena. Naprosto vynikající je ztvárnění draka, který se pohybuje naprosto přirozeně. Jde vidět, že s jak s pohyby, tak s animací si tvůrci vyhráli. Musím pochválit také zvukaře, kterým se povedlo vytvořit skvělé dračí sténání, řev či vrnění. Jak už jsem řekla na začátku, příběh je to, co dělá z tohoto filmu kvalitní podívanou. Dobrodružstvím nasáklý scénář se povedl, nechyběl vtip, ani elegantní vyprávění. A na závěr bych dodala, že není nic krásnějšího než proletět se na drakovi nad mořem :) Na ostrov Blp bych se ráda někdy podívala! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na animáky jsem již poněkud odrostlejší, ale každou novou informaci vítám, takže nyní již vím, že k urovnání válečného konfliktu mezi Vikingy a Draky není třeba rezoluce Rady bezpečnosti OSN. Stačí drakovi vyrobit náhradní kormidlo, přátelsky ho pošimrat na břiše, šibalsky se nechat profouknout planoucími nozdrami, osedlat ho a nejlepší juniorka kmene spontánně začne pomrkávat po rozestlaném lůžku. Příběh samotný je překvapivý asi jako přítomnost dárků pod vánočním stromkem, originality pobral asi jako mikina Abidas od žlutého kamaráda z tržnice a navíc si připadám poněkud zpátečnický, protože stále neuvažuji o možnosti zaparkovat draka ve své garáži. Přesto jsem se, Ódine a Thóre divte se, bavil o něco víc, než jsem ochoten přiznat. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem parádní, celou větou "já chci taky draka!" :-) Od tohohle animáku jsem moc nečekal a o to více jsem byl překvapený! Skvělé hlasové obsazení (viděl jsem v originále, takže hlavně Butler a Ferguson potěšili) vynikající animace, sice trošičku prostinký a odhadnutelný příběh, ale je to pro ty nejmenší, takže i to jsem přešel. Navíc to postupné sbližování draka s malým a tak "trochu" nešikovným Vikingem mě ohromně bavilo. Stručně řečeno, i když tuším, že na 99 % si Oscara za nejlepší animák odnese Toy Story 3 (na které se chystám) tak pro mě je zatím favorit tento animák. Uvidíme, jak to všechno nakonec dopadne a jak se mi Hračky budou líbit, ale tady dávám s čistým vikinským… ehm… štítem plný počet. Na pokračování se opravdu těším! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Bla bla bla, tyhle kecy o tom jak jste se vrátili do svých let a nevěříte tomu kolik vá je let, protože se vám to mooooc líbilo, jsou prostě jen kecy. Jasný, dobrý, neberu vám to, ale... cpát do animáku totální nerdy a dementy, kterýho kozí hlas Burachel totálně završil? Nešiky, takový ty smolaře ok, ale fakt geeka? WTF? WTF?!!! __ Já už jeden Avatar viděl a stačilo, nepotřebuji další s podobným motivem. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Trocha té environmentální ideologie nezaškodí, obzvlášť v tomhle (ne)pohádkovém příběhu o hledání harmonie mezi živly. Je to velice milé, vizuálně závratné a krásně nazvučené. Od počátku mi moc neseděla podoba postaviček, ale příjemné překvapení bylo, že scénář i všechno ostatní je tak dobře trefené a snesitelně naivní, že na nějaké animozity nezbyl čas. V produkci roku 2010 má dračí letka namířeno hodně vysoko. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Na začátku je při ukázce vesnička ošklivá, sešlá a kolem nejsou žádné lesy. Když se však hlavní hrdina vydá hledat draka, vidíme v okolí mnoho stromů a zeleně. (Jardaboss)
  • Film obsahuje celkem 1 630 záběrů, což je v historii filmů produkovaných studiem DreamWorks zatím nejvíce. (Geriel)
  • V knize je drak Bezzubka ten nejobyčejnější druh dračí rasy - hnědák obecný. Ovšem ve filmu je naopak ten nejvzácnější - Noční běs. Knižní verze Bezzubky se přitom nápadně podobá filmovému druhu hrůzák hrozivý. (legenda)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama