Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 771)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Roztomilé animáky s dětmi a nadpřirozenými zvířatky v hlavních rolích mě většinou silně odpuzují, ale tohle byla naprostá paráda. Příběh sice nepřekvapí, ale animace je podmanivá a dialogy jako by vypadly z nějakého kvalitního sitcomu. Usmíval jsem se častěji než u většiny komedií. Hodnotím 9/10 a kam se hrabe Wall-e, Up i Ratatouille ... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dreamworksáci tohto roku vysoko zatienili Pixar a dokázali ma presvedčiť, že klasický animovaný príbeh ešte nevymrel. Veľmi príjemné spestrenie tohto žánru, ktoré v sebe nesie neskutočne silné prvky fantasy. Tento žáner už dlhšie chýba v hranom filme, čo dokázali animovaní odborníci skvelo využiť a naservírovať nám príbeh, ktorý v mnohom predbieha všetky fantasy pokusy, ktoré tu boli LOTR. Milé, vtipné, nápadité. 90%. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku, čím je tento animák výjimečný. A sám si i odpovím. Ničím. Tedy samozřejmě kromě nejmodernější 3D grafiky. A jinak? Šablonovitý příběh, který je nám jasný po prvních pěti minutách. Hlavní hrdina, který nezaujme, takovej neutrální trouba. Scenérie mi přišla jako okopírovaná z Avataru. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 2 nominacie: Najlepsi animovany film / Hudba _______ Pocas prvej stvrthodinke som ocakaval prijemny priemerny animak, ale vo chvili, ked sa chlapec spriatelil s drakom to proste nemalo chybu. Hudba Johna Powella bola prekrasna, letecke akrobaticke kusky v oblakoch a aj nad oblakmi, kde bolo vidiet prekrasnu polarnu ziaru v spojitosti s uzasnou hudbou sa da zrovnavat s kvalitami AVATARU (2009) a tym padom bol trojdimenzionalny zazitok vyuzity maximalne a na rozdiel od SUBOJA TITANOV sa totalne vyplatil. Uz si ani nepamätam, ktory animak sa mi naposledy tak pacil, ako tento klenot. __________ Gerard Butler - (Stoick) +++ Jay Baruchel - (Hiccup) +++ America Ferrera - (Astrid) +++ Jonah Hill - (Snotlout) +++ Kristen Wiig - (Ruffnut) +++ Craig Ferguson - (Gobber) +++ Hudba: John Powell +++ (Videl v 3D kine 27.04.2010) +++ ()

venus 

všechny recenze uživatele

Konečně animák s pořádným příběhem! Spolu s Vall-im ho řadím mezi ty nejlepší, co jsem viděla. Trailer mě nijak neuchvátil, a tak jsem byla opravdu příjemně překvapena. Naprosto vynikající je ztvárnění draka, který se pohybuje naprosto přirozeně. Jde vidět, že s jak s pohyby, tak s animací si tvůrci vyhráli. Musím pochválit také zvukaře, kterým se povedlo vytvořit skvělé dračí sténání, řev či vrnění. Jak už jsem řekla na začátku, příběh je to, co dělá z tohoto filmu kvalitní podívanou. Dobrodružstvím nasáklý scénář se povedl, nechyběl vtip, ani elegantní vyprávění. A na závěr bych dodala, že není nic krásnějšího než proletět se na drakovi nad mořem :) Na ostrov Blp bych se ráda někdy podívala! ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Při hledání sestřeleného draka uhodí hlavní hrdina do větve, ta se vymrští a udeří ho do obličeje. V dalším, vzdálenějším a čelním záběru však tato větev chybí. (Mr.Hudson)
  • Po boji s obřím drakem Kliďas Velikán hledá Škyťáka a můžeme vidět ocas Bezzubky, jehož umělá polovina v ohni shořela. Následuje záběr na celého draka s postrojem na zádech. Ten by logicky měl také shořet. (Jardaboss)
  • Náčelník Vikingov Stoick (Chladnobrv) má svoje meno po stoickej filozofii, ktorá vznikla koncom 4. storočia p.n.l. a učila o súdržnosti človeka s prírodou a zachovaniu pokoja a apatie. (Lukoh)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama