Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka v režii Jiřího Stracha vypráví o chudé dívce Brigitě (L. Molnárová), která tolik toužila po štěstí, jež si spojila s leskem třpytivých šatů a oslnivě zářících lamp bohatých městských salonů, že pro ně byla schopna udělat cokoliv – třeba i zapřít vlastní matku (D. Batulková). Když chudou Brigitu adoptuje hodná majitelka kodaňského pekařství (T. Medvecká), začnou se dít věci. Pohodlný život a nové postavení zcela promění dívčin život. Z Brigity se stane povrchní dívka s jediným zájmem – mít se dobře a bavit se. A když si vezme matčin chléb jako podložku, aby si neumazala střevíce, propadne se Brigita do bahenní říše. Tady mezi bahenními příšerkami (B. Hrzánová, R. Holub a další) konečně pochopí, v čem pochybila. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Strach je momentálně a možná i vůbec jeden z nejlepších českých režisérů. Tahle pohádka však byla tak průměrná a laciná, že jeho talent neměl jak vyniknout. Zajímavé bylo, že i přes dost malou stopáž mi to připadalo snad dvakrát tak dlouhé, než to mohlo být. Holt je Andersen už dost provařený autor. 50% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

K zahraničním pohádkám mám vždy trochu výhrady neboť není nad ty české, ale Hans Christian Andersen byl pohádkář. I když tato pohádka přeci jen je odlišná od našich. Dívka za trest nepadá do pekla, ale do podzemní říše. Tam excelují Bára Hrzánová a Radek Holub. A dívka dojde poučení. Už chybí jen hláška: "Co by za to dali děti v Africe", která je ale vyloženě česká. Kulisy sice studiové, ale moc se mi líbily neboť se nejednalo o žádné papundeklové průměrné stěny, ale propracované formy. Lucii Bugalovou mám navíc docela rád a potěšit se můžeme hereckými výkony i dalších herců. Necelá hodinka s docela fajn pohádkou. ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

..."že lížeš čokoládové koule" (?!)...proboha, snad se dají dvojsmyslná spojení překládat jinak - tady by si citlivější povahy mohly myslet, že pohádková Brigitte Nielsen má něco s černochem...Hrzánová, jako vždy a všude, odporná. Jedna hvězda za solidní kulisy a mojí oblíbenou Táńu Medveckou, i když tady příliš prostoru pro svoje herecké umění neměla. A Andersenovy "pohádky" jsou dle mého spíše pro dospělé (tedy pokud to někoho baví) než pro děti. ()

Gwilwen 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohádka na motivy Hanse Christiana Andersena ve skvělé režii Jiřího Stracha. Velice kvituji úsilí České televize o tvorbu nových pohádek, tolik pro pohádkový svět jiná naše televize nedělá. A takovéhle používání televizních poplatků se mi líbí. My jsme vyrostli na českých pohádkách, tak nevím proč by o to měly být ochuzeny budoucí generace. A když k těm starým osvědčeným přibudou navíc nové - tím líp. Někdy se to povede, někdy ne, ale tahle pohádka patří k těm lepším. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Molnárová podruhé (a postsynchron opět Elsnerová, proč to radši nemůže hrát sama), zašpiněné jí to skoro sluší víc. Jinak je to ovšem šlápnutí ne do chleba, ale do něčeho mnohem nepříjemnějšího. A o tom samém to i celé je. Konášová psát neumí! V současných pohádkách už si zvykám, že mužská postava působí naprosto nechlapsky, ale tenhle cucákoidní přerostlej Harry Potter bylo moc i na dnešní poměry. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Slovenská herečka Lucia Molnárová neovládá češtinu, a proto je v českých filmech při postsynchronech vždy předabována. Tentokrát její postavě Brigity propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. (funhouse)

Reklama

Reklama