Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (185)

tomino28 

všechny recenze uživatele

Film, který se postupně měnil z divného ve veskrze pozitivní. Obsahoval ale mnohem více alternativy, než jsem schopný snést. Některé postavy byly mírně řečeno otravné (i když to bylo pravděpodobně záměrem) a i když zde byly světlé momenty (zejména díky dobře zvolené hudbě), tak k lepšímu celkovému dojmu by musela být ona proměna rychlejší, jen "zázračný" závěr byl pro mě málo. ()

kokesh 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film roku. Jednoduchý příběh, bezchybné herecké výkony a ponaučení, že bychom neměli přestat v něco věřit. Vřele doporučuji. ()

frenkie 

všechny recenze uživatele

Co mi na tomto filmu vadilo asi nejvíce, bylo až přílišná odevzdanost a pasivita H.Poola ve velmi dobrém ztvárnění Lukem Wilsonem. Kruci, když by mi šlo o život, tak se přeci nespokojím s diagnozou od jednoho doktora a nechám si to potvrdit/vyvrátit od několika jiných. Či-li hlavním problémem je uvěřitelnost postavy H.Poola. Takového ňoumu aby člověk pohledal. Na druhé straně Radha Mitchell a její dcerka byli moc fajn a scény s nimi to nejlepší, co film nabídl. Takže na jedno podívání dobrý, ale vícekrát bych to asi neskousl. Howgh, domluvil jsem...:-) ()

MIHLIK 

všechny recenze uživatele

Tak první pulhodina mě vubec neoslovila a jako vždy to musel zachranovat až závěr filmu já nevím ale zas až takovej dojem jak tu někteří píšou to na mě neudělalo. ()

freezer02 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal co z toho vyleze...a ono vlastně nic moc. Takový film celkem o ničem na zabití dlouhého odpoledne...45% ()

siki37 

všechny recenze uživatele

európania chodia do Lúrd a američania do záhradky Luka Wilsona. stačí sa dotknúť škvrny na jeho dome a zázraky sa dejú na počkanie, slabozraká vidí, nehovoriaca rozpráva, smrteľne chorý Mr. Pool si môže znova začať robiť plány do života. film, ktorý nič nedá, ale ani neuškodí. rozhodne ma však upokojil, na sklonku uponáhľaného dňa ma dostal do pohody a nádherná hudba ma naplnila pozitívnou energiou. odporúčam ako dobrý relax ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozní výkon Luke Wilsona jehož herecký výkon byl strhující (jeho mimika tváře byla nepřekonatelná). Dokázal pouhým vzezřením v obličeji předvést celou plejádu emocí (což by měl umět každý herec, že?!, ale neumí). Díky němu, kamerové podpoře (zpomalená kamera je bezva) a také díky perfektní hudbě, která provází celý film dávám tři hvězdičky. Protože jinak je film totální kravina, která se točí kolem víry. Tento film si snad objednali katolíci jako reklamu nebo co. Ještě štěstí, že na konci bylo řečeno, že jeho nemoc byla jen špatná diagnoza i když to řekli jen jako mimochodem, protože jinak bych musel vrhnout. Při prvních slovech dlouho tu nebudu si člověk řekne, chce se zabít a při druhém počinu dlouho tu nebudu je jasné, že má asi nějákou nevyléčitelnou nemoc a zřejmně přijel do svého rodiště umřít (hned od začátku je jasné, že ten dům ,co ti lidé prodat nechcou, chtěl koupit z nostalgie). A pak flek na zdi, který sousedka špatně vyhodnotí a je vymalováno. Celej film jsem si říkal, že jestli se tý zdi dotkne a bude zdravej tak to vypnu. Rohodně vím jak lépe strávit 100 minut života :)) ()

Knotovka 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ani náhodou! Což je dobře, jen je tahle informace, spolu s plakátem, podle kterého jsem čekal cokoliv, jen ne to, co přišlo, hodně zavádějící. Jinak výborný film: skvěle padnoucí hudba, velmi pomalé tempo ale přitom žádná hluchá místa a občas i dost hutná atmosféra. Konec překvapil, čekal jsem trochu něco jiného, ale... taky dobrý, no. :-) ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně, hodně zajímavý film. Čekal jsem romantickou komedii a dostalo se mi... hm, co vlastně? Nevím, neumím pojmenovat, ale byl to pro mne opravdu hodně hluboký zážitek. ()

Gothos 

všechny recenze uživatele

Nazev henry poole is here by sa dal vykladat i jako Zazraky se deji.A deji se na holce co jiz rok nemluvila a taky na Henrym.Ale jelikoz dejova linie filmu je az smesne jednoducha, charaktery nezajimave (vyjma Radhy Michell), zacatek nudny, konec trapny, romanticka zapletka mezi Henrym a matkou Millie ocekavana, urychlena, neverohodna. Proste film je samo o sobe katastrofa. Temer ztrata casu. A mate to:D pravda vysla najevo. ()

pegas10 

všechny recenze uživatele

Naprosto uchvacující výkon Lukea Wilsona. I přesto, že jsem od té doby kdy jsme se dozvěděli že je Henry nemocný věděl jak vše dopadne, film mě vtáhl do křesla a celých 100 minut nepustil z něj. Dalším obrovským + je soundtrack, který nádherně podkresluje atmosféru celého filmu. 80% ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Zase jsem sedla na lep místnímu hodnocení, ach jooo.....Nebavilo mě to ani minutu, asi po půl hodině jsem čekala na to, až si i nemocný Luke šáhne na Ježíše a bude vyléčen, ve stylu: víra tvá (a šáhnutí na žlutý flek na stěně) tě uzdraví - haleluja...a když ani to nepomůže, tak už nezbývá nic jiného, než špatná diagnóza lékařů (stává se přece běžně, že se lékaři zmýlí a člověk žijě měsíce v přesvědčení, že umírá a přitom je zdravej jako ryba, že)....Jedním slovem nehorázný kýč!!! ()

Reklama

Reklama