Reklama

Reklama

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník

  • USA High School Musical 3: Senior Year (více)
Trailer 2

„Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník“ nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.

Třetí film navazují na mimořádně populární dílo příznivě přijaté nejen diváky, ale i kritiky. Film má na svém kontě mimo jiné dvě ceny Emmy, DGA Award (Directors Guild of America), cenu prestižního hudebního časopisu Billboard a byl nominován na Americké hudební ceny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (238)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Je 23:27 a práve som sa vrátila z kina. No, neviem tomu odolať. Bolo to dobré.Skutočne skutočne dobré. Som možno len ďalšia očarená teen.. ale má to niečo do seba. Pesničky boli veľmi dobré, aj keď o stupienok horšie ako tie z predchádzajúceho dielu. Očakávala som, že budem plakať minimálne na konci, ale také sa neudialo.POdľa môjho skromného názoru by už 4 nemala byž o týchto postavách. Celkový dojem lepší ako priemerný. Takže tých 70%. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to pořád stejný výplach, který milým teenagerům maže med kolem huby pomocí naivních textů a vyumělkované hudby od inženýrů z MTV, ale peníze v rozpočtu pomohly smazat přechod mezi televizní obrazovkou a filmovým plátnem, herci dospěli, aniž by ztratili byť jen tu špetku charismatu, kterou disponovali, a taneční čísla jsou opět na úrovni. HSM se mermomocí snaží vyrůst se svými představiteli a i když ho Disneyho čidlo pro absolutní politickou korektnost účinně brzdí (hlavní hrdinové na nevinný polibek čekali 2 1/2 filmu), během pečlivě choreografovaných tancovaček, protkaných vizuálními nápady, bere za své plytký děj i prkennost zúčastněných. Není divu, když písničky zabírají víc prostoru než samotná zápletka (dohromady se to nafouklo na zběsilých 112 minut, což filmu ubližuje zdaleka nejvíc). Trochu by mě znervózňovalo, kdyby se moje dítě po zhlédnutí nechalo zapsat do dramatického kroužku, ale HSM je právě díky tomu, že se odehrává v jakési podivné alternativní realitě, kde je největším hříchem ukradené lízátko, relativně neškodný. A svým vlastním, dost zvrhlým způsobem zajímavý. Nedokážu to popsat. Možná mě hypnotizuje účes Zaca Efrona, krátká sukně Vanessy Hudgens nebo obojí, ale docela jsem se bavil. A ještě k tomu se nemůžu zbavit pocitu, že "Boys are Back" pocházejí tanečně i dramaturgicky z úplně jiného, podstatně lepšího filmu. Uff... asi na to budu muset jít znova. :) (5/10) ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70 %- viděno v originále:-) Welcome to DisneyLand. Už je to tady. Televizní apokalypsa dohupkala do kinosálů. Lalalala. Nejcukernatější dvojice ve filmových dějinách, školní osazenstvo, vedle níž žáci z Beverly Hills působí jako sebranka z Bronxu, naivita v notové osnově. Lalalala. HSM je prý celuloidová zbraň dětí proti rodičům. Ve skutečnosti je to naopak: ve vesmíru HSM nikdo nekouří, nepije, o drogách, sexu a rokenrolu toho absolventi střední ví asi tolik jako Magdalena Dobromila Rettigová a navzdory moderní choreografii a popkulturním odkazům je to muzikál z hloubi duše konzervativní, nezávadně upjatý, ne-hříšný a surreálný. Trojka se navzdory matematice ocitá mezi jedničkou a dvojkou. Imbecilita scénáře kopíruje dvojku, svěže pojatá choreografie jedničku a hudebně ustrnula na půli cesty- mezi spoustou glycerinové hlušiny se objevují tři perly: rozpustile vzpomínková Boys are back, ambiciózní duet Sharpay a Ryana I want it all s parodií na Chicago a trailerová rozehřívací pecka Now or Never. Just pure fun. Každá generace asi musí mít něco, z čeho o deset let starší lidi zvrací. High School Musical je přesně ono mezigenerační dávidlo- takže pokud jste starší 18-ti let a bude se vám Hudební Sado Maso na třetí líbit, znamená to a) máte zvrácený smysl pro humor b) líbí se vám metrosexuálové typu maturujícího a mutujícího dřeva Zaca Efrona c) s oblibou si pěstujete kolektivní guilty pleasure d) vyžíváte se ve skrytých odkazech na Spidermana. Já jsem ve všech čtyřech kategoriích. P.S. Abych neměla poštu zasypanou dotazy-viděli jsem to samozřejmě v KINĚ. P.P.S. Napodruhé se poměr guilty vs pleasure nebezpečně vyrovnal. Scream je boží. No neke. :) ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Oproti děsivé dvojce docela příjemná změna k lepšímu. Je fakt, že Gabrieliny a Troyovy cajdáky se vážně nedají povětšinou poslouchat, ale aspoň je to už trošičku dospělejší a snesitelnější film, i když je samozřejmě plný klišé a Ameriky až hrůza. Ale v podstatě se na to koukat dá, rychlejší písničky jsou pěkné a je tam Jimmy Rakeťák :D ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V Americe byl Muzikal ze střední celkem úspěšný. U nás bohužel ne. Tvůrci se rozhodli, že po velmi povedené dvojce natočí třetí díl a nasadí ho do kin. Myslím, že to byl dobrý nápad a že jim to nějaký ten dolar vynese. Na to, že jde o třetí díl, tak je stále na co se koukat. Děj sice zůstava stále stejný. Opět přípravy na nějaké vystoupení obohacené dobrými pisničkami, které mají dobré melodie. Tentokrát však něco ubylo. Ubyla nám nechutná přeslazenost. Jinak všechno při starém a to i ta sladká dvojce Zac Efron (ty chlupy v podpažďí jsou fakt nechutné) a nádherná Vannessa Anne Hudgens. Celkově je Muzikál ze střední hloupoučká a naivní blbůstka, ale mně se to libí. Je to velmi sypatický film, který si zase na moc nehraje a přesto má co nabídnout. Za rok 2008 byli v kinech dva muzikály. Příšerná Mamma Mia! a tento sníkem. High School Musical vyhrává nad Mamma Mia! na plné čáře. Jsem zvědavý, zda-li vznikne další díl, i kdž vzhledem k zakončení trojky si myslím, že žádné pokračování nebude. A je to docela škoda, protože já bych další díl asi i bral. Výborná zábava!!! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Na rozdíl od "jedničky", kde ho částečně daboval Andrew Seeley, si téměř všechny písně v "trojce" zazpíval Zac Efron sám. (adams89)
  • Film stál 11 milionů dolarů. (blackrain)
  • Technicky najnáročnejšie bolo nakrúcanie scény s valčíkom na streche. Štáb musel vyniesť na 4-poschodovú budovu toľko stavebného materiálu, osvetlenia, rastlín a prístrojov, že museli žeriav naložiť 40 krát. (Tolf)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno