Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Zklamání... Nic mimořádného jsem od dvojky neočekával, ani se čekat nedalo, takže mě to ani moc nepřekvapilo, ale i tak jsem čekal, že to bude podobné jak jednička, že to bude navazovat v tom humoru, který mě u jedničky moc bavil a působil na mě příjemně, ale tohle pro mě byl absolutně zbytečný díl a ten humor byl pro mě nudný.. Jak se tam začali přít faraon a "jeho ochranka" proti Lerrymu a zbytku, tak mi to přišlo spíš jako parodie, takže celkově spíš zklamání... 50% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jednička byla spíše průměrná dětská zábava a od druhého dílu jsem toho proto více neočekával. A možná právě proto se mi dvojka tak líbila. Přitom se toho zase tolik nezměnilo, akorát těch vtipů je o hodně více a tempo filmu se nezastaví ani na minutku. Nové exponáty jsou hlavně pekelně vtipné a každých z nich má aspoň jednu povedenou hlášku. Pár trapných vtípků se tu sice pořád několik najde a takového fackování s opicí se zase bohužel nevyhneme. Ten nával dalších vtipů a situací to ale hravě přebije. Herci jsou také dobří, i když Stiller hraje spíše na jistotu. Z nových tváří ale stoprocentně zaujme výborná Amy Adams či celé si to užívající Bill Hader. Jenom ten Hank Azaria místy až moc přehrával. Vcelku je to hodně příjemná rodinná zábava, ze které budou děti naprosto paf a rodiče to neurazí. Takovým filmům dávám normálně tak 3*, ale jelikož se mi to zrovna trefilo do nálady a hlavně to příjemně překvapilo, tak tu čtvrtou hvězdu klidně přidám. 70% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Spolehlivý kasaštyk pro celou rodinu, část druhá. Jak jinak - větší, vyumělkovanější, s novou ženskou hrdinkou, a - jak jinak - stále o tomtéž. Když pominu, že Amelia Earhart vypadala podstatně víc jako Hilary Swank než jako Amy Adams, druhá jmenovaná je typickou silnou, citlivou a pohlednou hrdinkou, která v tomto typu filmů pomáhá nacházet to, co je v životě důležité (což tedy dělá v úvodu a závěru filmu i Robin Williams, ale znáte to, je to druhý díl, takže... ;)). Čili opět žádné překvapení, snad kromě toho, že Hank Azaria už není se šlapáním si na jazyk ani zdaleka tak vtipný jako v American Sweethearts:) I ta hromada všelijakých postaviček už byla moc velká a rutina se stala přeplácanou. Vizuálně je to opět bez chybičky, ale celkově to hůř funguje - souboj hlídačů Stillera a Hilla byl asi nějaký kamarádský kšeftík, protože se svým humorem od zbytku filmu liší jako den od noci. Pokud jde o hudbu, tak Alan Silvestri se stal obětí své skvělé práce na Mumii 2, protože jeho hudba tady zní jako kopie už slyšeného. A to je ostatně příznačné pro celý film... váhal jsem, jestli nepodržet šedesátku, kterou jsem dal prvnímu dílu, ale deus ex Lincoln to nakonec pošle o kousek níž.. 50% ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Trapná nuda. Oproti jedničce jsou všechny postavy dementnější a infantilnější, film postrádá jakékoli tempo, zasmál (spíš pousmál) jsem se asi třikrát. To nejhorší je ale dabing, který dokaže už z tak trapného gagu udělat ještě trapnější a ten šišlající Kahmunrah... Ty 2* jsou za výpravu a... no asi jen za tu výpravu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si u mně Shawn Levy pěkne po... První díl byl dost dobrej vodvaz, vsechno bylo takové nové a vse do sebe zapadalo. Dvojka je už jen kvůli penězům a tak to i vypada. Totalní preplacanost exponatu je fakt k placi, u celeho filmu sem se ani jednou nezasmal, spis sem jen cekal, kdy skonci, hlavne kvuli tomu hroznemu trapnemu nudnemu ukecanemu, strasne ukecanemu faraonovi. A pak finale bylo taky trapne a bez zadne dobre pointy. Clive Owen uz taky nevali, Ben Stiller skoro vubec nehraje, a tak jediny dobry chlap tam byl Darth Vader, ktery...mlcel. Takze prumerne az slabsi 3 hvezdy a 3. díl už nechci, fakt nechci. Tak doufam ze steme vsichni slyseli. Protoze to by uz byl konec sveta s max 30% update: Prave sem se na to musel znovu podivat. No jeste vetsi des nez predtim a už uplne bez štavy. Takže ted už snižuju na 2 hvězdy SRACKA SRACKA SRACKA !!!!! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Ricky Gervais (Dr. McPhee) měl mít ve filmu větší roli, ale natáčení kolidovalo s natáčením jeho vlastního filmu Umění lhát (2009), proto se ve filmu objeví jen na pár minut. (don corleone)
  • První film, který se natáčel v muzeu Smithsonian Institution. Štáb zde mohl natáčet pouze týden. (willy1)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama