Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Je to to samé co jednička, ale proč jsem nedal tolik co u jedničky? Jednička ač se to nezdá neměla tolik logických děr a trapností jako dvojka. Dvojka je velká, je akčnější , ale je kupodivu plošší a trpící syndromem "dalo se z toho vymačkat více". Je tam komplex několika muzeuí a postav je tam dost na použití pro obě strany. Jenže pak se vyfuckuje Lord Vader a všude létají malí BeeGees. Ve skrz naskrz je dvojka prolezlá infantilním dětinským humorem jaký je možno vidět např. v Pink Pantherovi což je shodou okolností také film od Levyho. No a tak je tam opět scénka se špatnou výslovností anebo fackovací scénka. Být člověku 10 let tak lítam v oblacích. Jenže takhle je tam pro dospěláka krásná Amy Adams (sakra to je prdelka :-)), nepoužitý Owen Wilson a jeho Římánek a jeden ze Superbad. Stiller se asi připravuje na Zoolandera, protože v poslední době hraje jako postižený. Bene my chceme Dereka! Kašli na Muzeum! Modní mola rulezzz! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem cílovou skupinou, protože jde o výrazně infantilní záležitost, která staví na záplavě digitálních triků a popularitě Bena Stillera. Na druhou stranu, pokud srovnám Levyho kousek s nedávno shlédnutým Sommersovým G. I. Joem, pak jde v tomto případě o lépe investované peníze a tu lepší část podobné produkce. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu ne zase tak hloupé pokračování, které samozřejmě například tématicky podobnému Toy Story nesahá ani po kotníky. Celý film se střídají povedené záseky (Jonah Hill jako Brundon, cameo Darth Vadera, šišlající Azaria, běžící Steve Coogan na zteč a nejlepší výměnné dohady mezi Larrym a faraónem), kromě těchto scének se ničemu jinému už nezasmějete, na druhou stranu hodně vtípků je neskutečně trapných a například celou postavu Amy Adams bych poslal s chutí do kelu. Přesto pro mě druhý díl je určitě minimálně směšnější. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film splnuje pravidla dvojek, vicemene neprinasi nic moc novyho, dej je snad jeste jednodussi nez minule, ale je tu asi tak trikrat vic postav. Coz je bohuzel kamen urazu. Aby se ke slovu, aspon jednomu, dostali vsichni, je to bohuzel dost na ukor akce a povedeny vtipy by se taky daly spocitat na prstech jedny ruky. Tvurci proste moc spolehali na to, ze bude divakum stacit prehlidka vice ci mene divnejch postav a potvor. A ani to nezachrani vtipny vedlejsi role obsazeny starejma znamejma z prvniho dilu, naprosto libovej zaporak v podani sislajiciho Azarii, Stiller predvadejici kung-fu s baterkou, solidni triky nebo vcelku svizna hudba. Nicmene film rozhodne nudit nezacne a tech 90 minut vcelku pohodove utece, navic parodie na 300 a zesmesneni Vadera je brutalni. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nuda. Tady jasně platí pravidlo, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Přitom to začíná docela slibně. Popasovat se s myšlenkou, že dvojka se musí odehrávat jinde, zvládli tvůrci dobře. Pak přijde fakt, že jednička byla vtipná, dvojka nikoliv. Proč si každý myslí, že dvojky musí být větší, akčnější, výbušnější... no proč? Tady ten rodinný koktejl vůbec nefunguje, a to se snažím na to koukat jako čistě na rodinný film. Nejvíce zamrzí vystřižení Robina W., který tady je spíše malé camao. Zkrátka a dobře, dvojka je čisté natahování příběhu nočního hlídače/podnikatele, který neví kam se vrtnout dřív. Jednička byla dobrá oddechovka, dvojka stojí za starou belu. A nezachrání to ani Jon Bernthal v roli Al Capona. (40 %) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Film se natáčel ve městech Washington a Vancouver od 8. dubna do srpna 2008. (don corleone)
  • Severoamerické tržby byly 177,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 413,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama