Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

petero 

všechny recenze uživatele

David Mamet ma svojím SPARTANom prekvapil tak, že ani neviem prečo som mu dal vtedy za 4, ale teraz viem presne prečo mu dávam za 5. Že nám REDBELT neponúkne ani jeden zápas z ringu nevadí, pretože to dôležité sa odohráva mimo neho. Je to vôbec možné v dnešnej skazenej dobe držať sa svojich zásad a bojovať za ne? :,-) ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Lidí co se dívají na filmy...přesněji bojové filmy a čekají od toho hodně akce a rvaček, ty asi moc nepotěším. Je zde nějaká ta bitka [rvačka na začátku v akademii, v baru, ringu no a konečná mimo ring]. Film je hlavně o jednom učiteli, který vlastní školu Jiu.Jitsu [snad jsem to napsal dobře], kterého najde jeden filmový slavný filmový herec, který měl potyčku v baru a Terry mu pomůže. Ve zkratce celé se to zkomplikuje a zjistí, že vlasně byl do toho předem vtažen a vidí, jak jsou zápasy už předem dohodnutý a změní ji.....Po prvé snad vidím Tim Allena v záporné roli, kterou jsem docela nesnášel a hned bych ho zmlátil [veme Terrymu jeho nápad s koulema:-) dvě bíle jedna černá, daruje mu zlaté kradené hodinky, které jsou jedním z důvodu, že se zabije Terryho přítel policajt a ještě ho zaplete do rvačky v baru]...od teď v mých očích poklesl a to jsem ho ve filmu Wild Hogs chválil až do nebes:-) Tenhle film si zaslouží bez jakýhkoliv debat 5* ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Akčnému filmu vie dať šiesty zmysel len veľmi málo režisérov a týmto počinom sa Mamet medzi nich zaradil. Prakticky celú úvodnú hodinu sa v tomto príbehu nezrodí žiadna poriadna zápletka, ktorá by naznačovala jeho smerovanie. A tak necháva diváka napäto čakať čo bude nasledovať. V tejto čakárni je divák obklopený skvelými hereckými výkonmi, senzitívnou atmosférou boja dobro vs. zlo, a triezvou, uvážlivou réžiou. Spočiatku som sa bál otrepaného príbehu bojových filmov na štýl 'No Retreat, No Surrender', neskôr ma film začal svojim ničnerobením trošku nudiť, ale potom som si uvedomil, že všetko malo svoj účel. Záverečná polhodinka je vrcholom akčnej tragédie a navyše fyzická zdatnosť Chiwetela Ejiofora bola pre mňa veľkým prekvapením. 80%. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Taaaak strašne nevýrazný, bezemočný film, že som mal pocit, že sa všetci dohodli, že to dajú na minimum. Bez nejakého celistvého príbehu a bez postáv s ktorými by sa dalo sympatizovať. Každý si drží odstup, nenechá nás nahliadnuť do svojho vnútra natoľko, aby nám na nich záležalo. Tým pádom to celé ide do vetra. A najmä mi prekážala epizódnosť celého filmu - veľa liniek nevysvetlených, nedokončených alebo len tak mimochodom. Divne napísané... ()

SkyHawk 

všechny recenze uživatele

Film mě nepřestával překvapovat. K takové hlavní zápletce se v podstatě dostaneme skoro až po hodině filmu (2/3). Do té doby hodně zajímavý příběh, ale najednou mi přišlo, že prudce ztrácí na originalitě a kvalitě a hle. Znovu překvapení, které by asi málokdo čekal a vrací se zpět do postavení kvalitního snímku. Možná občas trochu slabší scény, ale tím film až tolik netratí. 4* si zalouží určitě... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Když se do záběru na začátku turnaje dostane moderátor, který se představí jako Mike Goldberg a dělá rozhovor s Joshem Raffertym, jedná se o skutečného komentátora zápasů UFC Mike Goldberga a zápasníka MMA Raffertyho, který se objevil i v reality show The Ultimate Fighter (od r. 2005). (JardaBauer)
  • Chiwetel Ejiofor sa na svoju úlohu pripravoval poctivo. Ju-Jitsu študoval a trénoval až 12 hodín denne po dobu troch mesiacov pred začatím natáčania. (m.a.t.o.)
  • Davida Mameta čiastočne inšpiroval k napísaniu scenára aj Ed O'Neill, ktorého videl cvičiť brazílske Ju-Jitsu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama