Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 1

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (830)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hravost a svižnost vyprávění spolu s dobrými hereckými výkony baví, ale v poslední čtvrtině už ty opětovné zatýkání, věznění a útěky nudí repetitivností a jako celek film působí mnohem delší než je. Do komična či kýčovité romantiky laděných gay scén je v něm především v první polovině přehršel a v podání Carreyho a McGregora působí bizarně, ale jde si na ně zvyknout. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I’m trying to be understanding honey, I am, but golf, why don’t you just eat pussy? Jako oddychovka je I love you Phillip Morris zkrátka skvělá. Nenašel se snad žádný moment, kdy bych se nudila a téma homosexuality skloubené s podvody tu funguje na výbornou. Carreymu sedla role podfukáře jako ulitá a McGregor mě KONEČNĚ přesvědčil o tom, že umí hrát. To, že zdejší heterosexuálové nesnesli pohled na líbající se gaye a proto film podhodnotili (se spoustou vaty kolem, jak je to jinak super) je bohužel věc druhá. Já se bavila skvěle :) ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedená netradiční dramatická komedie se skvělými herci. Jim Carrey dokáže zahrát cokoli a do této role se docela hodil, Ewan McGregor hrál buzíka taky skvěle. Ze začátku to je dobrá zábava s několika velice vtipnými momenty, ke konci se to změní v romantické drama a celé to dohramady funguje velmi dobře. Film jako takový se mi líbil, bavil jsem se nadprůměrně. 75% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako typicky ujetá komedie s Jimem Carreym, leckdo by čekal, že homosexuální tematika bude sloužit jen jako zdroj gagů, ale tam kde byste očekávali parodii, se překvapivě začne rýsovat poměrně "seriózní" romantické drama. Z mého pohledu však film nedokáže hrát první ligu jak na poli romantických dramat, tak biografií ("založeno na skutečné události"). Se snahou o vážnost výrazně ubývá ujetého humoru. Je však zarážející, jak dokonale ústřední duo hrálo gaye. :) 6/10 ()

nunka 

všechny recenze uživatele

(Ne)veselý pohľad na homosexuálnu lásku a príbeh neskrotného väzňa, ktorý je skutočnou ikonou amerického súdnictva. To, že sa tí dvaja milujú som celkom zhltla. Gay look Ewana McGregora takisto (Jim Carrey zahrá všetko). Jediné a dosť zásadné, čo na mňa absolutne nezafungovalo je režijné podanie príbehu a neustále prelínanie humorných a reálne vážnych momentov. Akoby sa režisér nevedel rozhodnúť, čo vlastne chce divákom ponúknuť. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Skutečný Phillip Morris (ve filmu Ewan McGregor) se domnívá, že Steven (ve filmu Jim Carrey) dokonce volal jeho právníkovi a přesvědčil jej, aby pro něj také vyjednal tři roky vězení, aby nebyl propuštěný dříve než on. (šerminator)
  • Snímek je natočen podle skutečné postavy notorického podvodníka Stevana Jaye Russella (Jim Carrey). Ten má IQ 163 a na svém kontě několik útěků z vězení. V době premiéry byl ve výkonu trestu odnětí svobody v délce trvání 144 let, přičemž 23 hodin denně trávil na samotce. (wertcha)
  • Kriminalisté považovali útěky skutečného Stevena (Jim Carrey) za tak dokonalé, že dostal přezdívky „Houdini“ a „King Con". (šerminator)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama