Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 1

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (830)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

I love You Phillip Morris staví svou komiku na několika principech. Zaprvé opisuje postupy klasického hollywoodského filmu, který vždy obsahuje romantickou dějovou linku, v jejímž centru se nachází heterosexuální pár, v tomto případě je ale celý koncept nabourán tím, že ústřední pár je homosexuální. Optikou mainstreamové romance tak sledujeme milostný příběh dvou gayů (v kontrastu se Zkrocenou horou Anga Lee, která mainstramová pravidla nedodržuje a je více "indie") a ikonické situace, které máme dobře zažité právě skrze klasické romance, jsou tak ozvláštněny/přepáleny/zesměšněny právě tím, že tyto situace zažívají dva muži. Klasickým příkladem je příděl vězeňské stravy, kdy zamilovaný pár dostane na rozdíl od klasické plichty luxusní kus masa - oba se v ohromení na sebe podívají, jakého gurmánského kousku se jim to dostalo a svět, zdá se, pro ně už nemůže být krásnější...o to vtipněji celá věc působí, když si uvědomíme, že se něco tak "romantického" odehrává ve věznici. ___Zadruhé se zde vyskytuje i situační komika a některé groteskní momenty, což jsou chvíle, ve kterých se naplno projevuje fyzická komedie Jima Carreyho, který opět exceluje ve všech hereckých polohách. Není nouze o všemožné pády a srážky, nic z toho ale nepůsobí samoúčelně. ___Zatřetí I love You Phillip Morris v jedné rovině funguje jakožto podfukářská komedie a v některých momentech hlavní postava a vypravěč v jednom, který vytváří mezery v příběhu, které pak retrospektivně zaplňuje, ušije nějaký ten podfuk i na samotného diváka, takže o překvapení není nouze. ______Tento film ale není pouze komedií, obsahuje nemalé množství čistě dramatických momentů, ovšem některé z nich jsou právě díky drzému vypravěči zase shozeny na úroveň frašky, což dělá z I Love You Philip Morris vcelku nepředvídatelné dílo. Zmínku si vedle Carreyho zaslouží i Ewan McGregor, který s bravurou a lehkostí zahrál toho klasičtějšího homosexuála ze "čtyřprocentního" páru. I práce s motivem oblohy zobrazujícím "nebeské štěstí" potěšila a až na trochu utahanější druhou třetinu musím říct, že jsem se královsky bavil. I love You Phillip Morris je bezesporu zajímavým a odvážným počinem, který funguje jak v rovině dramatické, tak i té komediální (a v té obzvlášť). 85% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem si myslel, že nejgeniálnějším podvodníkem byl Frank Abagnale, jehož tak perfektně ztvárnil Leo DiCaprio ve filmu "Chyť mě, když to dokážeš". Ovšem po zhlédnutí tohoto filmu si myslím, že se mu může směle rovnat (pokud ho dokonce o něco málo nepřevyšuje) Steven Russel, kterého brilantně ztvárnil Jim Carrey. Takhle originální útěky z vězení se opravdu jen tak nevidí, stejně jako se jen tak nevidí podvody, které tento člověk páchal, mně osobně se líbilo například jeho uklouznutí na oleji v supermarketu. To je ale ovšem jen jedna část filmu, ta druhá část je o tom, proč to vše dělal. Napřed kvůli jednomu chlapovi, do kterého byl zamilovaný, a pak kvůli druhému chlapovi, do něhož se zamiloval ve vězení, a kterého brilantně ztvránil Ewan McGregor. A jelikož proti homosexuálům nic nemám, tak jsem neměl s žádnou ze scén, v tomto filmu obsažených, sebemenší problém. Mě to zkrátka bavilo a celý ten příběh jsem si neskutečně užíval, protože originalita a vtip z něj přímo čišely. Ve výsledku film vnímám jako nadprůměrný a z toho důvodu mu uděluji lepší čtyři hvězdičky. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"I hate you Phillip Morris", hovorím za seba. Adoptované dieťa hľadá svoju mamu, hovorím si fajn, na tom by sa dalo stavať. Ale nie, k tejto nadhodenej téme sa už nevrátime a nasleduje pre mňa nepríjemné zistenie, že J. Carrey je buzík, rozvádza sa so ženou, tak fajn, snáď na tom bude táto komédia stáť. Nie ani na tom. Niekomu asi pripadá vtipné sledovať ksichty pri kefovačke medzi chlapmi, chlapské vášnivé bozky, tanec buzerantov a ich orálny sex. Nie, díky, nechcem. Väčšinou mi z toho bolo trápne a tých pár vtipných momentov to nezachráni. Do poslednej chvíle som čakal nejaký zvrat, ale nič. Táto chujovina ma obrala o 90 minút môjho drahocenného času. Keby v tom nehrali známe tváre, čo by z filmu ostalo? Strata času. 40%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý zaujme, témou určite, spracovaním však už to nebolo až také jednoznačné. Hlavne čo sa týka ľahkovážnosti použitia komických prvkov. Tie síce spestrili celkový dojem z filmu, avšak do celkovej kompozície tak veľmi nepasovali. Veľký podiel na mojom priklonení sa k štvrtej hviezdičke má určite herecká dvojica a zaujímavé spracovanie celkovej štruktúry príbehovej línie. 75%. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hmm trochu nafouklá bublina spřílišslibujícím plakátem. Popravdě Carrey má mnohem komičtější role (uvěří mi všichni), ale také mnohem zajímavěhší s větším tahem na branku (ale jo, bádejte). Když to srovnám s Bronsonem či Chyť mě, když to dokážeš, tak tahle vězeňská lovestory dost silně zaostává. O kultovce bych už vůbec nemluvil. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Velitel speciálního oddělení v Texaské věznici Terry Cobbs, který Rusella (ve filmu Jim Carrey) dvakrát vrátil do vězení, o něm prohlásil: "Je tak sebestředný... miluje, když přitahuje pozornost. Je mi nepříjemný, dlouho s ním nevydržím. Má dvě tváře: když je ve skupině lidí, kteří ho neznají, je velice důvěryhodný a má neobvyklé přesvědčovací schopnosti. Pokud ale ví, že víte, kdo je, je bezbarvý. Všechna jeho přesvědčivost zmizí, třese se mu hlas a je zaražený.“ (šerminator)
  • Jim Carrey o Stevenu Russellovi prohlásil: "Pod povrchem jeho chování doutnalo to, že chtěl být milován a celý život se cítil podceňovaný." (hellstruck)
  • Severoamerické tržby byly 2 miliony amerických dolarů, celosvětové pak činily 20,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama