Reklama

Reklama

Street Fighter: Legenda z Hong Kongu

  • Česko Street Fighter: Legenda o Chun-Li (více)
Trailer 1

Chun‐Li ( Kristin Kreuk – Eurotrip) je ještě malé děvčátko, když obávaný místní gangster Bison (Neal McDonough – Minority Report) unese jejího otce. Když zemře i její matka, rozhodne se, že je čas pro pomstu. Mistr bojových umění ji zasvětí do tajů svého oboru a Chun‐Li se pokusí zachránit otce ze spárů místní mafie. Klasický snímek tohoto žánru sleduje tradiční linii příběhu, doplňuje ji o skvělé akční scény a efektní souboje. Film je adaptací proslávené videohry Street Fighter. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (119)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Méně opulentní než hraný předchůdce, dokonce i některé příběhové intence "zcivilněly". Zkrátka oproti 90. letům se snaží všichni v současnosti mluvit o současných problémech a nikoliv vytvářet nějaké imaginární, fantastické konstrukce. Chun-Li je obyčejnou dcerou milionáře, potká kouzelného staříka s holí (jak originální), s jehož výcvikem porazí bosse... Lepší než na automatech... ()

barlow 

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus o zpracování lákavé tématiky původní hry. Co se ale dá natočit na základě hry, ve které běží jen o souboje jeden na jednoho bez jakékoliv linky. Podobně dopadlo i Death or Alive. Moderní háv prospěl jen sekvencím soubojů. Osobně dávám přednost neherectví Van Dama a zavzpomínám na naivitu mládí. ()

Reklama

Akira777 odpad!

všechny recenze uživatele

Když Kristin Kreuk říkali ve filmu Chun-Li tak jsem se musel smát, nevypadá v celém filmu jako Asiatka. Což je tedy hodně blbý, Neal je však jako hlavní záporná postava dobrý, přesto že i on vzhledově Bisona moc nepřipomíná. Nevím jak to pořád hodnotit, možná bych to líp zkousl, kdyby Chun-Li hrála nějaká Asijská herečka ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Ale viděl jsem i horší filmy. Člověk si nevybere, kdekdo si stěžuje, že v akčních filmech chybí emoce, a když je tam náhodou někdo prskne, tak si zase jiní stěžují, že je to naprosto nevhodné. Street Fighter: The Legend of Chun-Li je příběh o dívce, které se změní únosem jejího otce život a ona se s tím snaží vypořádat. Není to žádné akční drama, je to akce s poměrně lidskou hrdinkou. Bojové scény nejsou špatné, sestříhané nejsou zase tak strašně, jak tu mnozí hlásají (to Soudný den byl na tom mnohem hůře) a choreografie obvykle také není nepovedená. Ovšem jednotlivé střety jsou kratké a někteří herci jsou trestuhodně nevyužiti. Ale v podstatě jde o vcelku snesitelnou záležitost, kterou si asi podruhé nepustím, ale poprvé mi na zdraví nějak neubrala. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Fajn zábava u které jsem se (moc) nenudil. Je pravda že tam moc akce nebylo, že to byla blbina, že Kristin Kreuk prostě tu Chun-Li nežeru, že příběhovou linii s Interpolem si mohli odpustit atd atd... Na druhou stranu jako adaptace Street Fighteru (resp. kanonické příběhové linie) je to přinejmenším co se týče Chun-Li celkem věrný a ostatní postavy jsou docela zajímavě vymyšlený a podaný (Robin Shou jako Gen, Michael Clarke Duncan jako Balrog paráda... Vega radši no comment, čekal jsem více). A hlavně je to tak nějak roztomile oldschool - klasický příběh, klasické akce, klasická kamera... prostě klasickej průměrnej, ale zábavnej akčňák. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Pro jediného Robina Shoa se nejedná o první zkušenost s filmem, který byl natočen na motivy videohry. Zahrál si již ve filmech ze série Mortal Kombat a ve snímku DOA: Dead or Alive (2006). (Conspi)
  • V úvodní scéně lze vidět letadlo přistávající na letišti Kai Tak a poté i výškovou budovu IFC Two tower. Ta byla však dokončena až v roce 2006 a letiště bylo uzavřeno ještě o 8 let dříve. (Conspi)
  • Ve scéně na pohřbu jsou všichni oblečeni v černém. Čínskou tradicí je však obléci se do bílé, která je místním symbolem smrti. (Conspi)

Související novinky

Povolání – drtič videoher

Povolání – drtič videoher

29.12.2007

Producent Jerry Bruckheimer tvrdí, že zná recept na úspěšný film podle počítačové hry. Žádná videoherní adaptace se nestala opravdovým trhákem, protože ani jediná z nich neměla opravdu prvotřídního… (více)

Reklama

Reklama