Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Ale no tak ... je to přece film pro děti - tak proč takhle dopodrobna "rozpitvávat", co je blbost a jestli to má nějaký smysluplný děj ..... Knížku jsem jako malá holka měla moc ráda a film se náhodou docela povedl :o) Je to prostě oddychovka určená DĚTEM a ne nám dospělým - schválně se zkuste zeptat nějakého 6ti letého špunta (myslím, že spíš se to líbí holčičkám) na jeho názor ...... :o) Asi jsem nějak "zaostalá", ale myslím si, že tenhle film se mi pro menší děti líbí víc, než třeba seriál vyloženě pro dospívající holky (napr. Hannah Montana) .... poslouchat některé děti, které ani nechodí do školy, jak "diskutují" o seriálu HM ... to se fakt moc nedá :o) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mara Wilson už sice dávno není tou malou a docela i roztomilou holičkou jako v tomto filmu, ale tahle komedie se mi nelíbila ani před několika lety a ani když jsem jí viděl dnes. Jasně, rodiče si nevybereš a je velká smůla, když jsou oba pěkní blbci, ovšem podobných filmů existuje celá fůra a jsou mnohem zábavnější. I zde se objevilo několik zajímavých a srandovních momentů – dokonce i morální poučení, ale jako celek to nepůsobilo moc dobře. Tedy alespoň v mých očích… ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $36miliónovTržby USA $33,459,416Tržby Celosvetovo $54,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $16,770,908 //počet predaných kusov 2,257,466║ v celku príjemná fantasy komédia s pochmurnými prvkami ako od Burtona /60%/ ()

borohub odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chcete mít totálně vymytej mozek, tak se mrkněte na tuhle sračku.Vtipný? Opravdu? A kdy? Ano je zcela normální, že nějaký parchanti házej na svého vyučující svačinu a ještě se tomu tlemí.. Pak se člověk diví, že v dnešní době píší děti proti svým učitelům petice, když si jim dovolí dát horší známku než 1.. Scéna s adopcí posunula tento film ze sračky do megasračky, 5% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

No nebyla paní ředitelová roztomilá bachařská Gertruda? Byla! A jak jí šlo veřejné nabízení čokoládového dortu na veřejnosti, pche, malá Matilda nestačí na to všechno kulit oči. Geniální dítě se švihlými rodiči, tak ta okatá holčička to nemá zrovna lehké. Tak. Bylo to tak blbý, až se mohl člověk u toho pobavit. Malým géniům se tenhle film určitě bude líbit. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Obrázek otce slečny Krásné je ve skutečnosti portrét Roalda Dahla, autora knihy Matilda, která sloužila jako předloha k tomuto filmu. (mi-ib)
  • Keď Matilda v triede trestá magickými schopnosťami riaditeľku Trunchbullovú, na konci jej odkazu na tabuli sú dva veľké biele kríže. Hneď v ďalších scénach, keď sa Trunchbullová točí na glóbuse a deti ju pozorujú, si môžeme všimnúť, že kríže na tabuli chýbajú... (martin1m2)
  • Na pozici režiséra byl zvažován i Richard Donner. Nakonec byl angažován Danny DeVito. (mi-ib)

Reklama

Reklama