Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Berme to jako takový prequel k Temnému rytíři. V animatrixovském stylu se k nám řítí Batman v šestero podáních. Někdy slaběji, někdy silněji. Celkově však stojí za to. Nedoukům by mohla animace připadnout jako nevábná, batmanovským ignorantům zase scénáře - obsah - slabý. Osobně mi totiž přijde tento batmanovský šestiraňák jako záležitost pro obeznámené a pro tématiku nadchlé fanoušky a ne pro širokou veřejnost. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Některé příběhy jsou sice slabší, ale dohromady mám z Gothamského rytíře hodně dobrý pocit. Jednotlivé kapitoly na sebe částečně navazují, animace nemá slabší chvilky a i když si každý najde svou oblíbenou část, jako celek film funguje vesměs stejně (dobře) jako Animatrix. Prohlubování Batsyho vesmíru se ovšem nekoná. Spíš jde o rozprostření rudého koberce pro (doufejme) nejlepší netopýří celovečerák ever. ;) ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Ako celok nesúrodé, niektoré príbehy boli dosť zvláštne vykreslením Brucea, hlavne animáciou, ale príbehovo sa mi najviac páčil Working Through Pain - krásna retrospektíva Bruceovej minulosti a zaujalo ma Have I Got Story for You - čo bolo fajn, ale animácia sa mi vôbec nepáčila. Ostatné boli len také priemerné. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Batmana mám čím dál více v oblibě, na TDK se těším jako malé mimčo ;-) hltám každý nový obrázek a všechno kolem promakané kampaně, takže jsem logicky tento animák uvítal. Pár měsíců zpátky jsem četl, že Batmana má mluvit Ch.Bale, škoda že se tak nakonec nestalo a také škoda, že je film složen s více příběhu a ne jednoho celistvého ;-(. Některé jsou o poznání slabší, někdy netopýři muž vypadá spíše jako sokolí muž ;-). Jiné příběhy mají o dost větší dynamičnost a baví víc, celkově jsem víceméně spokojený. Vizuálně působí Gotham Knight bez problému. 7/10* btw: obzvlášť Scarecrow byl dobře zpracován. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Batman na Animatrix. Ten je vládce světa animovaných kraťasů , které tvoří jeden velký bonus pro milovníky filmů, jenž se týkají. Gotham Knight je všehochuť, jehož některé části se tváří japonsky, jiné klasicky americky. Výsledkem je mix, v kterém pokaždé vypadá Batman jinak a vás už tolik nezajímá. Pokud to mám vzít postupně, tak osobně mě zaujali snad jen dvě povídky. První, která ukazuje pohled na mytologického hrdinu pomocí fantazie několika dětí. Druhá je zároveň poslední povídkou, kde je aspoň nějaký náznak hrdinova nepřítele, který se super puškou předvádí střelecký den, za který by se nestyděli ani kluci z armády během oslav Dnu nezávislosti:). Zbytek je částečně psychologickou snahu o přiblížení vývoje Batmanovi psychiky. Některé jsou alespoň příjemné (dva policajti, učitelka z indie), jiné jsou dost nudné (snad všechny, kde je Batman spíše japonský model...). Celkově tak spojení těchto krátkých povídek nepůsobí příliš dobře, ale dost nesourodě a nedomyšleně. Slabší 3*... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama