Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem čekal od tohohle snímku trochu víc.Že každá kapitola má svůj vypravěcký rukopis mi mělo být jasný už ze začátku,když jsemto proklikával.Některé z kapitol jsou lepší než ty další ale každá je lepší než nejslabší članek a to Field Test,který je nudný,nezáživný a zbytečný ale naopak vrchol snímku jsou pro mě dvě kapitoly,který mají k samotnému Batmanu dost blízko Crossfire a Deadshot.Osobně se těd nemůžu dočkat na Batman:Year one. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Batmana mám čím dál více v oblibě, na TDK se těším jako malé mimčo ;-) hltám každý nový obrázek a všechno kolem promakané kampaně, takže jsem logicky tento animák uvítal. Pár měsíců zpátky jsem četl, že Batmana má mluvit Ch.Bale, škoda že se tak nakonec nestalo a také škoda, že je film složen s více příběhu a ne jednoho celistvého ;-(. Některé jsou o poznání slabší, někdy netopýři muž vypadá spíše jako sokolí muž ;-). Jiné příběhy mají o dost větší dynamičnost a baví víc, celkově jsem víceméně spokojený. Vizuálně působí Gotham Knight bez problému. 7/10* btw: obzvlášť Scarecrow byl dobře zpracován. ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Ako celok nesúrodé, niektoré príbehy boli dosť zvláštne vykreslením Brucea, hlavne animáciou, ale príbehovo sa mi najviac páčil Working Through Pain - krásna retrospektíva Bruceovej minulosti a zaujalo ma Have I Got Story for You - čo bolo fajn, ale animácia sa mi vôbec nepáčila. Ostatné boli len také priemerné. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Po animační stránce celkem fajn, některé příběhy mi sedly méně (třeba úvodní Have I Got a Story for You, In Darkness Dwells), některé více (Field Test, u kterého jsem ráda, že se vyhli stereotypu, ve kterém Batmanův obličej vypadá jako tvarovaná krabice a dali mu Baleovský šmrnc). Nádherně nakreslená jsou všechna pozadí - Gotham na nich vypadá opravdu úchvatně. Po obsahové stránce je to ale slabota, ani jeden příběh mi nepřišel vážně zajímavý nebo zajímavý nápad něco přebíjí... Working Through Pain je až příliš vykalkulovaný - východní mystika, fakíři, vyobcovaná čarodějnice, boj s bolestí, rádoby filozofické rozhovory - toto budí dojem něčeho hlubšího, ale na to by bylo potřeba přece jen více prostoru. Have I Got a Story for You zase zabíjí nepěkná animace a kresba postav a překvapivě tady by prospělo zkrácení, protože se v té nezáživné akci utápí základní nápad... A takhle bych mohla pokračovat dále. Hlasový casting se taky zrovna nepovedl - všechny postavy mají naprosto zaměnitelné hlasy a dramatickou, ale naprosto chladnou a neživotnou dikci (zajímalo by mě, jak by to znělo namluvené Japonci...). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

V mých očích nepěkný úlet. Šest temných batmanovských minipříběhů bylo totiž svěřeno do asijských rukou(?!), což nepobírám. Já tu jejich animaci nežeru, bezpohlavní feeling už vůbec. No hned vzezření prvního příběhu je vyložená katastrofa. Tak prostě né, tady je všechno špatně. Pro mě zatím nejhorší superhrdinský animák, který nám gothamského rytíře tak akorát mrví. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama