Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě lehké zklamání! Příběh se snaží být velice kvalitní a promakaný tím, že je rozdělen do několika částí a jsou použity flashbacky, ale bohužel tím film pouze utrpěl a stal se absolutně nekomplexním. Navíc samotná japonská animace, která smrdí tou jejich stylizací v každém záběru mě u tohohle animáku moc nesedla. Měl jsem pocit že se dívam na jakési japonské anime a ne na Batmana. A bohužel i ta akce stála pomalu za starou belu. Čekal jsem klasickou anime řež stylu Planet Hulk, která si na nic nehraje a bohužel dostal japonské cosi... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jediný příběh, který byl opravdu dobrý byl ten poslední. Ten měl jak krásnou animaci, tak i dobrý akční děj. Ostatní příběhy měly většinou hezkou nebo ucházející animaci (kromě toho prvního, kde byla otřesná), ale děj většinou moc chudý a nudný. Dějově se odehrává Gotham Knight někde mezi Batman Begins a The Dark Knight, ale rozhodně pokud tento animák vynecháte, tak o žádné souvislosti nepřijdete. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Manga mi nesedí, takže u mě tenhle film prostě nemůže získat pět hvězdiček. Jenže nedostane ani čtyři. Příběh je takový divně rozvrstvený a chaotický, že jsem do konce filmu nějaký věci nechápal. Např ten začátek, ten byl úplně mimo. Poznal jsem tam ale pár známějších záporáků, takže za to má u mě Gothamský rytíř plus...50% ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Ako celok nesúrodé, niektoré príbehy boli dosť zvláštne vykreslením Brucea, hlavne animáciou, ale príbehovo sa mi najviac páčil Working Through Pain - krásna retrospektíva Bruceovej minulosti a zaujalo ma Have I Got Story for You - čo bolo fajn, ale animácia sa mi vôbec nepáčila. Ostatné boli len také priemerné. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Kromě hned prvního příběhu mne zaujaly všechny, stejně jako opravdu hezká animace. Ta se dost liší od klasické americké(Superman Doomsday, Superman/Batman Public Enemies...). Také hudební doprovod dobře dokresluje temnější atmosféru. Co Gothamskému rytíři trochu škodí, je roztříštěnost jednotlivých příběhů, s čímž se samozřemě při různých režisérech dalo počítat. Přesto ale tvůrci mohli trochu více spolupracovat a komunikovat, aby na sebe části lépe navazovaly. Nicméně i tak Batman - Gotham Knight mezi animovanými snímky se superhrdinskou tématikou značně vyčnívá díky své originalitě. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama