Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Have I Got a Story For You 2/5 tak hned na začátek pořádný zklamání a to hlavně z animace. Anime moc nemusím, ale většinou se na to dá dívat, to ale nebyl tento případ, fakt spíš směšná animace. Příběh o tom, jak kdo vidí Batmana a jak o něm vznikají pověry. Podaný bohužel z dětského pohledu, takže mi to přišlo hodně zbaytečný, stejné rozdíly může mít pro dětskou mysl i banálnější věc. Crossfire 4/5 Druhá povídka už je o něčem uplně jiném, mnohem stylovější a hlavně batmanovštější. Field Test 4/5 Oproti prvním dvěma je třetí povídka méně akčnější, ale jde o celkem rozumnou příhodu a vykreslení charakterového rysu Batmana. Když nakonec dojde na akci, víme, že sledujeme slušně odvedené anime. In Darkness Dwells 3/5 Lehce přeplácaná epizodka, která potřebovala více času. Sice její kvality sráží dost otřesná animace, ale jinak jde o povedenou akci s typickými komiksovými rysy. Working Through Pain 2/5 Deadshot 3/5. Jako reklama na nový film serie dobrý, jinak ale ve srovnání třeba se starým animovaným seriálem, dost podrpůměrné. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Povídkový film složený ze slabších a silnějších kousků, které jsou prošpikovány dávkou akce a temnoty - přesně jak to mám u Batmana rád. Bohužel mi zde chyběl nějaký pořádný záporák a když tento film celkově srovnám se Superman : Doomsday - tak Superman mi (bohužel) přijde mnohem lepší. Tím ovšem nechci říct, že by Gotham Knight byl špatný snímek. To ani náhodou. Svůj úkol - ukrátit nám ještě nějaký ten pátek do Temného rytíře plní na výbornou. Ovšem k opětovnému pouštění se bohužel nechystám.... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Batman na Animatrix. Ten je vládce světa animovaných kraťasů , které tvoří jeden velký bonus pro milovníky filmů, jenž se týkají. Gotham Knight je všehochuť, jehož některé části se tváří japonsky, jiné klasicky americky. Výsledkem je mix, v kterém pokaždé vypadá Batman jinak a vás už tolik nezajímá. Pokud to mám vzít postupně, tak osobně mě zaujali snad jen dvě povídky. První, která ukazuje pohled na mytologického hrdinu pomocí fantazie několika dětí. Druhá je zároveň poslední povídkou, kde je aspoň nějaký náznak hrdinova nepřítele, který se super puškou předvádí střelecký den, za který by se nestyděli ani kluci z armády během oslav Dnu nezávislosti:). Zbytek je částečně psychologickou snahu o přiblížení vývoje Batmanovi psychiky. Některé jsou alespoň příjemné (dva policajti, učitelka z indie), jiné jsou dost nudné (snad všechny, kde je Batman spíše japonský model...). Celkově tak spojení těchto krátkých povídek nepůsobí příliš dobře, ale dost nesourodě a nedomyšleně. Slabší 3*... ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Rozdělení do kapitol není úplně šťastná volba, navíc každá část je výtvarně odlišná (jiné studio) a to taky moc neprospívá. Mě osobně některé stylizace moc neseděly, obzvlášť "temnosvitová" přestínovaná pasáž ve stokách se Scarecrowem a krokodýlem, která se až moc nápadně místy podobala kresbě Mika Mignoly, autora Hellboye. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě lehké zklamání! Příběh se snaží být velice kvalitní a promakaný tím, že je rozdělen do několika částí a jsou použity flashbacky, ale bohužel tím film pouze utrpěl a stal se absolutně nekomplexním. Navíc samotná japonská animace, která smrdí tou jejich stylizací v každém záběru mě u tohohle animáku moc nesedla. Měl jsem pocit že se dívam na jakési japonské anime a ne na Batmana. A bohužel i ta akce stála pomalu za starou belu. Čekal jsem klasickou anime řež stylu Planet Hulk, která si na nic nehraje a bohužel dostal japonské cosi... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama