Mark WatersKamera:
Daryn OkadaHudba:
Rolfe KentHrají:
Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Michael Douglas, Emma Stone, Breckin Meyer, Lacey Chabert, Robert Forster, Anne Archer, Daniel Sunjata, Noureen DeWulf (více)VOD (2)
Své minulosti neutečete… Matthew McConaughey a Jennifer Garnerová zazáří v romantické komedii o nenapravitelném sukničkáři, kterému se jednoho dne zjeví strýček Wayne, který miluje party a noční život. Spolu s ním však přicházejí duchové bývalých přítelkyň… Fotograf celebrit Connor Mead (Matthew McConaughey) miluje svobodu, zábavu a ženy… přesně v tomto pořadí. Connor moc dobře ví, že svobody je nutné umět si vážit. Užít si a zmizet, to je jeho celoživotní krédo, kterým se také značně liší od svého bratra Paula, jenž vždy slyšel spíše na romantiku a momentálně plánuje svatbu. A právě tato svatba změní Connorovi život. Nejen, že se pokusí, v souladu se svým přesvědčením o škodlivosti monogamie, obřad překazit, ale navíc na oslavě narazí na dívku, které se jako jediné podařilo zlomit Connorovi srdce - na lásku z mládí Jenny (Jennifer Garnerová). Navíc na svatební party potká ducha svého zesnulého strýčka Waynea (Michael Douglas), který byl vždy jeho velkým vzorem ve svádění žen. Toto setkání však není náhodné, strýček mu přináší důležitou zprávu od jeho bývalých přítelkyň a Connorovi se tak možná konečně otevřou oči... (HBO Europe)
Net/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +výborné obsazení, má to trošku duchařský náboj a v závěru dobrou atmosféru, rovněž je to ke konci docela dojemné -hodně průměrná první hodinka, dost ukecané, nikoliv zábavné/// Mark Waters se tentokrát nepřekonal. Od něj bych čekal opravdu víc. Závěr to sice spravil a vyšvihl film ke třem hvezdičkám, ale to nic nezmění na tom, že by se na tento film lépe koukalo na DVD, než v kině. Ovšem podařil se mu hvězdný výběr herců. Když pominu Matthewa McConaugheyo, kterého jsem za poslední roky viděl snad všude, takže o něm vím, že je schopen utáhnout film, tak mě nejvíce zajímalo dívčí obsazení. Ať už je to Jennifer, Lacey, Emma (škoda, že nedostala jinou roli) nebo Christina. Na všechny jsem se těšil a všechny to zvládli tak nějak normálně. Pryč je doba kdy byla Jennifer v mé TOP 10, ale i tak potěší. Být to ještě větší sranda od začátku do konce, tak neváhám jít s hodnocením nahoru. Škoda, takhle je to velice průměrná komedie, která se chytne až v poslední půlhodině./// Celkem 61%/// ()
Matthew McConaughey je jako nenapravitelný děvkař dokonalý (stejně jako Michael Douglas v roli jeho strýce-ducha), ale stokrát omletá klišé "miluju náhodný sex / nikdy nevěř v monogamii / hysterická nevěsta" nepřináší vůbec nic nového a nakonec ani nic moc vtipného. Předvídatelný happy-end alias "Zkrocení notorického nevěrníka" by se dal zařadit do jedné z vyšších kategorií trapnosti...Pozdější update - ano, závěr filmu považuju za trapný, ale za ještě trapnější považuju navážení se do jiných uživatelů ve filmových komentářích - že, milý Lesumire? ()
Příjemná romantická komedie na jedno zkouknutí. K pohodovému zážitku přispívá nejvíc sympatické herecké obsazení včetně vedlejších rolí (kouzelný Michael Douglas, Robert Forster, atd.), vtipně napsané dialogy se spoustou hlášek a v neposlední řadě výborný písničkový doprovod (mj. chytlavá "Keep On Loving You" od REO Speedwagon zazní dokonce dvakrát). // Film uveden v létě 2014 v letním kině Bohumín. ()
Původně jsem chtěl napsat, že pod tenhle název bych se podepsal, ale pak jsem si na něco vzpomněl... Takže ne, bejvalek se zbavíš. Tuhle jsem mluvil s Jennifer a ta mně zas říkala, jak moc je ráda, že roli Connora nakonec nevzal Ben Affleck. Já nevím, tady se snad ani nedá zlobit na lidi, kteří tyhle filmy dělají. To spíš já jsem trouba, že na to čumim... ()
Tento film je exemplárny prípad, keď sa moja topka správa schizofrenicky. Na jednej strane ortodoxní metalisti a drsňáci, ktorí by filmu sfleku nadrbali aj dva odpady (však brutale ;-)) a na druhej strane citlivejší občania, ktorí sa miestami prinútia vypnúť mozog a takéto kúsky s kľudom prevetrajú. Ja sa radím kdesi do stredu, (takže tak bude vyzerať aj hodnotenie) ale so žánrom romantická komédia mám zase na dlhší čas pokoj. P.S. Postava strýka (Michael Douglas) bola aj napriek jeho rokom ale neskutočne zábavná a namachrovaná. ()
- Film bol natočený prevažne v Ipswich v Massachusetts. (Greenpeacak)
- Film mělo původně natáčet studio Walt Disney Pictures. Režírovat měl Kevin Smith a v hlavní roli se měl objevit Ben Affleck. Produkce začala na podzim 2003, ale rozpočet filmu a neúspěch Affleckovy Lásky s rizikem (2003) donutila studio od filmu upustit měsíc před zahájením natáčení. (HappySmile)
- Když jsou spolu na ulici Matthew McConaughey (Connor) a Michael Douglas (Wayne), můžete za nimi vidět obchod s názvem "Fezziwig's Books". Fezziwig je jméno vlastníka obchodu, kde byl Vydřigroš jako učeň v Dickensově "Vánoční koledě", na jejíž motivy tento film vznikl. (HappySmile)