Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Moje žena pořád říká, že ho pošle vyčistit a spálit.“ Ač se tento díl drží přesně závěrečného odhalení pachatelů, jeho úvod je velmi nezvyklý. Columbo je totiž na místě činu dřív, než se vražda vůbec stane. Potom následuje trochu obměněný způsob vyšetřování, kdy si Columbo hraje na neviňáčka před studentskými machýrky, kteří si z něj dělají akorát legraci. Ale o to více potěší vytoužený závěr. Rozhodně nadprůměrný díl s nadprůměrně vymyšlenou vraždou. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů Columba. Protivníci jsou slušní slizouni, kteří navíc ponižují Columba a to se nevyplatí. Columbovi jako vždy pomůže náhoda k odhalení . Konec vynikající, atmosféra dobrá, skvělá vtipná scénka, úžasně vymyšlená vražda - prostě Columbo jak má být! Už jsem to viděl několikrát a vždy mě to baví. Howgh! ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentoraz dvaja hlupáci hrajúci sa na chytrákov kontra detektív, ktorý za fasádou pitomosti ukrýva svoju brilantnú znalosť ľudských charakterov a svoju dôvtipnosť. Prevedenie vraždy zaujímavé, ale povraždové správanie páchateľov je v istých momentoch viac ako nepochopiteľné a k tomu ešte pristupuje scéna s otcom jedného z nich. Po scénke s otcom som bol na konci sklamaný, že pri usvedčení tento chytrák nebol a teda nevznikla táto zaujímavá konfrontácia- možno vznikla až na súde, čo si ako divák s fantáziou musím domyslieť. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nadprůměrný díl a proto mu dávám plný počet hvězdiček. Dobře promyšlená vražda, až do samotného konce jsem nevěděl, jak ji vrahové vlastně provedli. Je úžasné, jak ledový klid si Columbo zachovává i v situacích, kdy z něj pachatelé a otec jednoho z nich dělají naprostého idiota a neschopného amatéra. Scéna, v níž dva zlotřilí studenti napodobují poručíkova gesta a on je vidí přes okno, je skvělá."Jen se smějte, chlapečkové." Ono se nadarmo neříká, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe. :) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z TOP dílů tohoto úchvatného seriálu. Studenti zabyjí svého profesora a myslí si, že provedli tu nejgeniálnější vraždu, navíc dělají z Columba idiota a myslí si o něm, že ji nikdy nemůže přelstít. To ovšem neznají Columba. Výborný konec, kdy velmi nápaditě dokáže jejich vinu nemá chybu. Pět hvězdiček. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Věnováno památce výkonného producenta Jona Epsteina, který zemřel 19 dní před vydáním epizody. (Epistemolog)
  • Robert Culp a jeho čtvrté a poslední obsazení v tomto seriálu. Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)
  • Keď sedí profesor Rusk v lavici, predtým ako má ísť na večeru, je vidieť, že má na hodinkách iný čas, ako je na hodinách v učebni. (pedrito28)

Reklama

Reklama