Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, co jsi se ptal, snažím se vyhnout odpovědi. Jeden z mála dílů, kde se Columbo objeví už před zločinem a kde můžeme výjimečně vidět krev. Je tady vše, co mám na tomto seriálu rád - skvělé provedení zločinu (detaily se vlastně dozvíme až v závěru), nabubřelí vrahouni, falešné stopy a úžasný závěr, kde spadne klec. Z poručíka, který je neustále o dva tahy napřed, si tady celou dobu všichni extrémně utahují, dokonce ho až uráží a proto si finální usvědčení mladých hošánků (otce jednoho z nich hraje Robert Culp) užívám o moc víc, než obvykle. Poručík je borec! TOHLE je ten nejlepší díl z 90. let! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nadprůměrný díl a proto mu dávám plný počet hvězdiček. Dobře promyšlená vražda, až do samotného konce jsem nevěděl, jak ji vrahové vlastně provedli. Je úžasné, jak ledový klid si Columbo zachovává i v situacích, kdy z něj pachatelé a otec jednoho z nich dělají naprostého idiota a neschopného amatéra. Scéna, v níž dva zlotřilí studenti napodobují poručíkova gesta a on je vidí přes okno, je skvělá."Jen se smějte, chlapečkové." Ono se nadarmo neříká, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe. :) ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů, co jiného čekat od stárnoucího detektiva mezi mladými cucáky. Nicméně to podstrčené auto už jsem jako znalec Columba vytušil. Každopádně způsob odpálení na takovou dálku (a přes zdi) by ve skutečnosti nemohl fungovat. A ta haluz, že to někdo chytil a nahrál. Bohužel mi utekla scéna s chlapečky, takže já bych přidal tuhle : "To nic není, v nemocnici mají tak malé kamery, že vám je mohou strčit ....", "... tak to by stačilo!". ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden vůbec z nejlepších dílů. Dva studenti zabijí svého profesora, kterým jim hrozil vyhazovem. Studenti jsou přesvědčení o své genialitě, jejich rodiče jsou mocní a dělají z Columba idiota. Navíc se kouzelně navážejí do Columbových základních pomůcek, bez kterých by asi žádný zločin nevyřešil - do jeho auta a omšelého kabátu. "Jen se smějte holenkové" ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasické zahrávanie s podozrivými, ktorí si myslia, že sa zahrávajú s Columbom. A to sa nevypláca. Vo filme je všetko, ako má byť, bez hluchých miest, takže sa nečudujem ani nebránim vysokému hodnoteniu. –––– Když narazím na stopu, jdu většinou po čichu. Případ dotáhnu do konce, a nic mi v tom nezabrání. –––– V nemocnici mají kamery, které jsou tak malé, že vám je můžou strčit přímo... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Věnováno památce výkonného producenta Jona Epsteina, který zemřel 19 dní před vydáním epizody. (Epistemolog)
  • Keď sedí profesor Rusk v lavici, predtým ako má ísť na večeru, je vidieť, že má na hodinkách iný čas, ako je na hodinách v učebni. (pedrito28)
  • Robert Culp a jeho čtvrté a poslední obsazení v tomto seriálu. Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)

Reklama

Reklama