Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý gigolo a hazardní hráč Nick Franco má poměr s bohatou dámou Lauren Statonovou i s mladší Evropankou Lisou Martinovou. Obě ženy se však domluví na jeho zavraždění. On je totiž jen využívá a neštítí se dokonce ani hrubého násilí. Lisa tedy podle plánu přijde s Nickem do jeho bytu, kde už čeká Lauren s pistolí. Mrtvé tělo ženy dočasně přikryjí elektrickou dekou, aby policie určila dobu úmrtí na pozdější hodinu, kdy bude mít Lauren alibi. Poručíka Columba tentokrát čeká mimořádně těžký oříšek. Lauren jej totiž začne svádět, a jak se zdá, vyšetřovatel k ní cítí přinejmenším sympatie… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Báječně, kolik?“ ,,Dvanáct.“ ,,Dvanáct!“ Tato epizoda je kouzelná. Poručík si v ní opět trochu oddechne a nechá se obletovat krásnou Faye Dunawayovou až to vypadá, že ztratil sebemenší zbytky profesionality. Že je to pouhé zdání, a že zůstal věrný svému detektivnímu poslání, nás přesvědčí emocionálně nabitý závěr. Vražda a její motiv jsou tentokrát trochu jiné, než na co je divák u Columba zvyklí, a opět je to, myslím, ku prospěchu věci. Z vyšetřování mi tentokrát nejvíce utkvělo v hlavně poručíkovo zkoušení světla v ledničce, kdy donutil uklízečku pět minut řvát ano a ne. To bylo k popukání. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peter Falk si scénář k tomuto dílu sám napsal. A je to také na tomto dílu vidět, zabývá se Columbovou postavou do hloubky, jeho vnitřními pocity. Bohužel to trochu také mění pohled na postavu Columba, jak ji za ta léta známe. Poručík si s podezřelou hraje, ona s ním také a nakonec se z toho aférka vyklube doopravdy. Zásadový poručík blázní a během toho "románku" si na paní Columbovou vůbec nevzpomněl (jednou se o ní zmínil během jednoho z prvních výslechů a pak až v závěru)! Sice to bylo nevinné jiskření, ale ke Columbově postavě mi toto chování vůbec nesedělo. Scénáristicky to prostě skřípalo a závěrečná pointa, proč se ty dvě ženy spojily a jaký je mezi nimi vztah, to už bylo opravdu trochu přitažené za vlasy...Faye Dunaway byla silný ženský protivník, avšak její "kolegyně" už tak valná nebyla, lepší by byla nějaká samostatná epizoda s Faye. Není to špatný díl, ale Falk ve svém scénáři některé věci nevychytal. Slabší čtyři hvězdičky. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledné dve epizódy Columba, ktoré som videl (Nie je čas na umieranie a táto) patria k atypickým. Sú zbavené stereotypov, z ktorých jedny vytvorili lišiacku postavu poručíka losangeleskej polície klamúceho telom a druhé preháňali bezdomovecký a odpudivý dojem z neho. Tento diel si pre seba ukradli Peter Falk a Faye Dunaway. Peter Falk napísal aj scenár, čo je aj vidieť. Jeho postava je plastickejšia, odkrýva nové vlastnosti a pritom štýl vyšetrovania tým nie je dotknutý. O Faye Dunaway nie je nutné sa zoširoka rozpisovať. Je to herečka z mojej Top 10 a neostala dlžná svojej povesti. Tie štyri hviezdičky sú možno prehnané, ale nemám ako inak vyjadriť svoju spokojnosť s Columbom odpútaným od svojho obrazu. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo trochu jiný než obvykle,nezvykle se odhalující, mimo jiné i v rozhovorech s majitelem sve oblíbené restaurace a nebyt poslední hlášky filmu, měli by někteří konzervativní fandové s prezentaci poručíka možná problém. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, ze scénář psal Falk, je tenhle díl z hlediska postavy důležitý, takhle se totiž v postave zřetelně vidí a chce se tak divákovi prezentovat. Mírně přitažená za vlasy se mi zdají být vysvětlení vzájemných vztahů v závěru, ale to je u Columba nedúležitý detail, cílem je u něho vyšetřování, ne odhalení. (Takové Janotovo "I cesta může být cíl":) ). ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Tak Poručík pro potřeby šetření případu vraždy flirtoval a nechal se svádět dábelsky krásnou a svůdnou Faye Dunaway a šlo jim to oběma opravdu dobře. Jedinkrát jsem prostě Columbovi přál, aby případ pro tenktokrát nevyřešil a dále žili s Faye ve spokojeném a harmonickém vztahu až do konce svých životů. Bohužel se ale tentokrat happyend nekonal 😢. Další ze skvělých dílů a zdejší výhrady vůči němu prostě nechápu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama