Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knižní nakladatel Riley Greenleaf vděčí za obchodní úspěchy především oblíbenému spisovateli Alanu Mallorymu. Jenže ten chce přejít k jinému nakladateli. Greenleaf se proto rozhodne Malloryho zavraždit, aby zabránil konkurenci a získal peníze ze spisovatelovy životní pojistky. Na vraždu si najme veterána z vietnamské války a specialistu na výbušniny Eddieho Kanea, který mu nabídl rukopis na téma amatérské výroby bomb. Po úspěšně vykonaném vražedném díle se však na scéně objevuje jiný specialista: detektiv z oddělení vražd, poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jack Cassidy opět jako charismatický padouch bez nejmenší naděje uniknout detektivu, který (byť uznává, že má docela štěstí) prostě umí. Další zajímavou postavou tohoto dílu je psychopatický odborník na výbušniny s klasickým dotazem drsných hochů: „Srovnáme si čas?“, byť zde to jen trochu budí rozpačitý úsměv. Zajímavé, a v tomto seriálu vlastně výjimečné, byly střihy obrazů v obrazu z času vraždy. Jinak tento díl nějak výrazně nevyčnívá. Nicméně Columbo je Columbo a tak dávám jednoznačně 5 hvězdiček - 100%, když už pro nic jiného, tak pro naprosto geniální větu, kterou rád použiji v práci směrem ke kolegům, kteří si to fakt zaslouží: „Vy všichni si to tady zasloužíte!“... :-) ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V pořadí již druhý Columbo s mým oblíbeným vrahem a slizounem Jackem Cassidym. I kdyby se ani nepohnul, i kdyby nic neřekl, stále vypadá jako podezřelý číslo jedna. Kdosi o něm řekl, že chování i zjev má jako dušená šunka. Docela trefné. Ale zpět k věci – tak jako všechny Cassidyho vraždičky i tato byla připravena s mimořádnou přesností a perfekcionismem. A jako vždy neklapla, protože byla odhalena díky více méně blbé pointě se záměnou zámků a klíčů a rukopisů. Vtipné bylo, že Columbo zaníceně popisoval jeden svůj případ, který byl námětem pro předchozí díl Kandidát zločinu. Kriticky však musím uznat, že nejlepšího výkonu dosáhl Jack Cassidy pouze jedinkrát, a to pod vedením mistra nejmistrovatějšího – Stývna Špajlberga v dílu Vražda podle knihy. ()

Reklama

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá variace na téma dokonalé alibi. Jack Cassidy, který si spisovatele (a vraha) již jednou zahrál (a pak ještě v jiné epizodě kouzelníka) je výborný, tyto role mu dokonale seděly. Báječný je i odborník na výbušniny v podání převážně televizního herce Johna D. Chandlera, který je sice trhlý, ale takovým způsobem, že z něho mrazí v zádech. A samozřejmě Columbo - skvělý jako vždy. Dobře vymyšlené, pointa se tentokrát sice dá celkem vytušit, ale i tak je to velmi dobrý díl. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo v prostredí spisovateľov a nakladateľov musí čeliť prípadu, ktorý je nesmierne zamotaný a hlavný podozrivý má tentoraz naozaj nepriestrelné alibi. Ako takmer vždy páchateľ doplatí na podcenenie protihráča a svoju snahu o dokonalosť zakrytia svojho antispoločenského správania. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento film možno nemá tú pravú Columbovskú atmosféru (striedanie zopár nezaujímavých interiérov), ale Cassidy je ako vždy dokonalý sliz, má to výborne premyslené, keď sa ešte počas deja dozvedáme, ako vlastne presne to zamýšľal a Columbo nastúpi v podstate až v závere, keď sa vrah prezradí tak, že to ani za jeho chybu pokladať nemôžeme, skôr za nešťastnú náhodu. Tie kritizované zámky sú iba prvou časťou pointy, ihneď nasleduje niečo smrteľnejšie. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama