Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů=Tady se ukazuje proč je právě Columbo tím nejlepším detektivem před kterým musí všichni ti přizdisráči z CSI,páprdové z midsomeru nebo i překombinovaní oldschooleři Poarottovského typu-padnout na prdel a smeknout klobouk...........Je to prostě zatraceně prohnaný lišák s dobrým srdcem,který dokonale klame tělem,pohledem a baloňákem...........Tu blbou čůzu nakonec utřel naprosto fenomenálně Muheheheheheeeeee ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odpočívejte v pokoji, paní Columbová je rozhodně jedna z nejlepších epizod. Za prvé se odlišuje od ostatních. Začíná (a takových dílů mnoho není) scénou s poručíkem, která je navíc velmi působivá a i dojemná. Zde se nachází prostor, abych se opět sklonil před hereckým uměním Petera Falka, jehož výraz na pohřbu opravdu vypovídá vše. Za druhé je netradičně natočena, je vyprávěna formou flashbacků, retrospektivou, což je veliké oživení do columbovské klasiky. Za třetí zde najde uplatnění i téma jakési osobní msty poručíkovi a v neposlední řadě bych vyzdvihnul závěr a usvědčení vražedkyně, která je v tomto díle vskutku bestiální. ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá časť. Už len ten začiatok, kde sa pochováva pani Columbová, ma znepokojil. Potom som sa upokojil, lebo som si uvedomil, že je to určite iba Columbova finta. Jeden z tých príkladov, keď si myslíme, že sa s niekým zahrávame a sme nad vecou a náhle precitneme do faktu, že v skutočnosti sme to my, s kým sa hrajú. Ten koniec bol perfektný. Columbova hláška: "Nemôžem dopustiť, aby Vám prešla vražda, okrem toho ste sa pokúsili zabiť moju ženu a mňa. Ja to beriem veľmi osobne!" Ak by akýkoľvek protivník poznal poriadne Columba, tak by si po tejto hláške sral do nohavíc. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charizmatický vrah je základ dobrej columbovky, a tu je naviac aj s hlbším príbehom. Raňajky s vrahom si tiež málokto dovolí, Columbo áno. Jeho legendárny baloňák sa objaví aj v kópii, ale nezaslúžil si, aby bol použitý na prikrytie mŕtvoly. Veľkú lesť na konci som očakával, ale aj tak prichádza druhá lesť na diváka, ktorý si konečne vychutná aspoň fotku Columbovej ženy. –––– Proč si začínáme vážit své blízké až když je příliš pozdě? –––– Můj nos mi říká, že je v tom o hodně víc. A o hodně. ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, tak jediné co mohu o tomto díle s jistotou říci je, že je snad nejsmutnější z celé série a má opravdu výbornou pointu. Já mám však rád, když to mezi Columbem a záporákem hezky jiskří, když oba dobře ví jak to bylo, ale oba se snaží toho druhého dostat. Tento díl s postupem času dost ztrácí, až bych řekl skoro nudí, nicméně pointa se skutečně povedla. Kouzlu dílů 70. let se však stejně nevyrovná a pro mne pouze průměrný díl..)) stopáž okolo 90 min. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama