Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Rozhodující zápas (S02E03)

(epizoda)
  • USA The Most Crucial Game (více)

Obsahy(1)

Majitel fotbalového týmu Eric Wagner se o sport nezajímá, ostatně celou instituci pouze zdědil. Raději se věnuje večírkům a rozhazovačnému životu. Manažer týmu Paul Hanlon jej jednoho dne rafinovaně zabije v bazénu – použije k tomu velký kus ledu a zároveň si připraví alibi, podle kterého byl v osudnou chvíli ve své lóži na stadionu a sledoval zápas. Poručík Columbo z oddělení vražd však lest rychle prokoukne. Zbývá najít ten správný důkaz k usvědčení pachatele... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

veľmi dobrý diel, pokazený "finálnym dôkazom" (akoby všetky hodiny na svete, alebo minimálne v L.A. išli na minútu rovnako:) ... ak by si scenáristi o niečo viac potrápili hlavy, mohol to byť (aspoň pre mňa) 5-hviezdičkový kus columbovskej histórie, s výborným, cholerickým protihráčom Robertom Culpom (ktorý rozhodne nejaví záujem o typické columbovské zahmlievania o jeho žene, rodine, detailoch...:), zaujímavou zápletkou aj prevedením vraždy... hold, mne ale ten záver proste absolútne nesadol, a ak by som sedel v hocakej porote, na základe niečoho takého, ako je chýbajúci gong hodín v niekoľkosekundovom telefonáte, by som nedokázal niekoho odsúdiť za vraždu ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zasa Robert Culp, ktorý sa objavuje v Columbovi celkom trikrát. Každá časť, kde sa tento týpek zjaví, je fakt slušná. Tuto sa dostávame do oblasti amerického futbalu. Robert Culp má akoby všetko v rukách, ale Columbo ho nakoniec dostane fantastickou vecou. Parádny koniec. Odbíjanie hodín, prestrašený výraz Roberta Culpa, Columbov triumfálny úsmev a nápis The END. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako je úvod pomalý a nudný, tak je záver strhujúci. Rozmýšľanie Columba na prázdnom štadióne sprevádza burácajúca hororová hudba, to je obraz vnútra jeho hlavy. Podobne ako jemu, mne stále vŕta v hlave, ako sa Columbo dostane k prípadu, ktorý vôbec nevyzerá ako vražda, a žiadny strážnik by k pošmyknutiu na vode nevolal kriminálku. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný záporný hrdina, atraktívne prostredie, chladnokrvná vražda, vhodná hudba, zaujímavá pointa - čo viac by som si prial od ďalšieho zhliadnutého dielu Columba. Neviem, asi mi prekáža chlap, ktorý na jedno ochutnanie rozozná nechlórovanú vodu od chlórovanej a o pár hodín obťažuje drahého právnika hlúpymi otázkami na cenu jeho topánok. Nebudem plytvať štyrmi hviezdičkami za nadužívanie kontrastu medzi bystrým mozgom a správaním sa ťuťmáka. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protivník v tomhle dílu byl excelentní, skvělý herecký výkon pana Culpa. Ovšem po stránce scénáře to byla dost slabé, pokud mi něco neuniklo, tak Columbo neměl ani jednoznačné důkazy o tom, že šlo skutečně o vraždu, motiv mi taky nějak unikl. A ten finální důkaz by každý schopný právník jistě dokázal rozsekat na hadry. Obecně bych rád u mnoha jeho případů viděl tu soudní dohru, asi by poručík civěl jak by ty jeho "neprůstřelné" důkazy u soudu obstály. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Záběry stadionu v Los Angeles Coliseum jsou ze Super Bowl I, 15. ledna 1967. (Epistemolog)
  • Při basketbalovém turnaji se poručík Columbo zeptá muže, který sleduje hru: „Kde jsi koupil tyhle boty?“ Muž odpoví: „V Millers na Wilshere Boulevard.“ Ještě v roce 2020 byl Miller Clothing na Wilshere Boulevard stále v provozu. (Epistemolog)
  • Hráči basketbalu v tělocvičně jsou všichni členové Los Angeles Lakers. (Epistemolog)

Reklama

Reklama