Reklama

Reklama

Legenda o Janě

  • Německo Die Päpstin (více)

Obsahy(1)

9. století, Anglie. Mladou Janu čeká tradiční úděl žen tohoto věku - práce, rození dětí a smrt v mladém věku. Jana se však rozhodne jít jinou cestou. Cítí, že byla vyvolena pro jiný osud, a tak se rozhodne v převleku za muže nastoupit na dráhu teologie. Stoupá církevní hierarchií strmě vzhůru a riziko jejího odhalení je pořád větší... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Legenda o prelomení starých konvencií. Legenda o Jane je zaujímavo natočený film. Nečakajte žiadnu akciu striedajúcu akciu. Môžeme polemizovať o tom, či je film natočený na základe skutočnosti, alebo je to ozaj len legenda. Film ma celkom zaujal, aj keď sa radím skôr k odporcom náboženstva ako takého. Herci nijak extra neoslnili, a preto nemohli povzdvihnúť inak priemerný scenár do vyššieho raintingu. Z hercov môžem spomenúť jedine Johna Goodmana v síce menšej role starého pápeža. Inak film nič moc. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Die Päpstin je jedna z nejlepších knížek, které se mi za poslední roky dostaly do rukou. Proto jsem byla opravdu zvědavá na filmové zpracování a o to více zklamaná, když jsem se dozvěděla, kdo bude hrát hlavní roli. Johanna Wokalek je sice uznávaná německá herečka, ale mně zkrátka nesedí. Zhlédnutí mé zklamání bohužel potvrdilo a to nejen kvůli ústřední hrdince, ale i celkovému provedení. Vynikající předloha, ale jen průměrný film. Škoda. ()

Reklama

ddf76 

všechny recenze uživatele

Historicky epicky film s mezinarodnim obsazenim (Franka Potente v tomto filmu nehraje, mela hrat hlavni roli, ale byla nahrazena Johannou Wokalek). Sice standartni pojeti, zadne nove postupy vypraveni necekejte, je tu mix romantiky, dramatu plus par akcnich scen. Je pravda, ze vsichni maji cisty hadry, takze opravdu to pokulhava s navozenim 9. stoleti, ale nesmime byt takovy hnidopisi :)). Je to film na hrane mezi 3 nebo 4 hvezdickami. Jelikoz mam rad historicke filmy a nektere myslenkami obsazenymi ve filmu soouhlasim (veda :)) ), davam 4 hvezdicky. Po Agore uz druhy film, ktery se zabyva zenskou hrdinkou. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost velké překvapení, protože tenhle film je prakticky úplně neznámej (asi proto že je německej) a já se k němu dostal přes slídění po rolích Johna Goodmana (kterej tu hraje papeže a je výtečnej) a byl jsem překvapen velmi příjemně. Ten film přináší takřka dokonalou atmosféru, kterou bych chtěl mít v historickém filmu. A je velmi pozoruhodné, že se někdo rozhodl zpracovat téma, které se odehrává v době raného středověku, protože tato doba je dost obtížně uchopitelná a historiograficky nedostatečně zmapovaná. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som za polovičkou... ale aj napriek pár hlúpostiam (vyzabíjaná dedina, muž na vojne, ale na druhý/tretí deň je v dedine?) je to výborný film, silná atmosféra, uveriteľné, výborne zachytená doba myšlienkami + aj sa občas človek zabaví (napríklad keď sa vyslanec biskupa potkne a oni to tam nechali :D), hudba výborná :) Som zvedavá, či budem taká nadšená aj na konci. /niektoré pasáže síce mohli skrátiť, ale na kvalite to neuberá/ Na konci... koniec je síce pritiahnutý za vlasy a 2. polovička je podstatne pomalšia ako 2., ale stále si stojím za 5*, ten film ma obohatil a vážim si tých hereckých výkonov, geniááááááááálne... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné literární předlohy Donny Woolfolk Cross, která byla přeložena také do slovenštiny i češtiny. Na motivy románu Crossové vznikl také muzikál jménem "Papežka“. (samuelsson)
  • Esther Walz soutěžila o německou filmovou cenu Gold v kategorii nejlepší kostýmy. (Terva)
  • Marcel Barsotti soutěžil o cenu Německých filmových kritiků v kategorii nejlepší hudba. (Terva)

Reklama

Reklama