Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

jessic 

všechny recenze uživatele

Všechny série Smolikových jsou jedním z mála dětských animovaných seriálů, z kterého jsou děti nadšeny a rodiče bez obav mohou sledovat s nimi a nebudou trpět. Naopak, bavilo mě to skoro stejně jako před těmí více než pětatřiceti roky. A navíc si děti odchované dnešními animáky ani nestěžovaly na zastaralou animaci jako u jiných mých dětských kultů. Po 40 letech opět kultem. Naštěstí orginalita a vtip pořád vítězí nad formou. Tedy alespoň u dětí. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Sledovala jsem kdysi já, dnes sledují moje děti a tuším, že i pro vnoučata to jednou bude nestárnoucí filmový kousek. Ládínek ve Vesmíru je prostě nadčasový do té doby, než se nějaká ta obydlená planeta z Vesmíru skutečně vyloupne. Se Zorrem tvoří opravdu výtečnou dvojici objevitelů a jejich asertivní chování a suchý humor je k sežrání. ()

Reklama

InsulinBoy 

všechny recenze uživatele

Sci-fi našeho dětství, kdo v životě neměl crush na kypré tvary Týny nebo na Pepův nos, tak neměl život. Autorům zcela jistě nechyběla představivost (která byla pravděpodobně podpořena i různými látkami), a tak se zde můžeme setkat s různými pestrobarevnými mimozemskými planetami a jejich obyvateli. Akorát škoda těch zmatečných přechodů mezi scénami, v jedné scéně je Vlaďa tam, ve druhé je i s psem Zorem zase úplně někde jinde. Super nostalgie! ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

*** Pro mě ze všech Smolíkovic sérií nejlepší - nejvíc mě fascinoval jako dítě, i později, nejen svou samonosnou imaginací a expedičností, ale také tím prvkem úniku ze sociálně-společenské i rodinné schematičnosti a archetypálnosti, v které se naopak vtipně patlají ostatní série, které využívají spíš absurdních a extrapolačních momentů, aby se ještě lépe předvedly, a dneska se mi tu navíc moc líbí ten rozměr lucidního snění, ať už to byla nebo nebyla intence, je fantasticky rozvedený v nejrůznějších detailech rozpuštěných do syžetů jednotlivých epizod - jak se proměněné prvky z Ládínkova domácího života či uvažování o všedních trablích chlapeckých tísních promítají do prostředí, konstrukce a charakteristiky planet, na které se za nocí s mluvícím Zorem vydává. *** ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že na tehdejší dobu je docela zajímavý sci-fi seriál. Když tedy pominete do té doby známá fyzikální data. Párkrát jsem se zasmál, ale něco jiného bylo sledovat tento seriál tenkrát a něco jiného dnes. V posledním díle je pak viditelná úlitba bohům, tedy politické situaci. Celou sérii Smolíků moji rodiče miloval. Já už viděl kdysi všechny tři série, ale už je to dávno, takže si teď nejsem jistý, která je nejlepší. Mě osobně se asi nejvíc líbily zvláštní prázdniny celé rodinky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Ládínkova raketa létá rychlostí měřenou v Aladárech za hodinu. Ládínek si tedy vynalezl vlastní jednotky vzdálenosti pro cestování warpem, Aladár je totiž jeho maďarské (originální) jméno. (vojtaruzek)
  • V Československé televizi byl seriál nadabován nejprve slovensky a až později také česky. (hrac)
  • Druhá séria českej verzie Miazgovcov, Smolíkovi, nemala naspievanú zvučku, pričom slovenská mala. V tej českej len znela hudba a zobrazovali sa titulky. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno