Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (106)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lze nepodlehnout filmu, ve kterém si hned v úvodní scéně sotva náctiletý samorost v kině za labužnického pokuřování cigarety nahrává na videokameru prvního Ramba? A když časem potká kamaráda z ortodoxně věřící rodiny, tak se rozhodnou společně švédovacím (zdravím Be Kind Rewind, s kterým to má svým způsobem dost společného, stejně jako s Mostem do země Terabithia) natočit pokračování o záchraně taťky Ramba. To vše v perfektně navozené atmosféře osmdesátek. Úžasná oslava přátelství, strastí i radostí dospívání. Být mi tolik co těm dvěma sympaťákům ve filmu, tak je pro mě tenhle snímek modla stejná jako pro ty dva Ramboš či pro Didiera Patrick Swayze. A já jim nejenže rozumím, ale vlastně i nepokrytě závidím. Za absolutoriem v hodnocení si stojím (jak také jinak, když jsem ho udělil) již jen kvůli přiblbe nadšenému úsměvu, kterým mi tenhle snímek na dlouho poznamenal tvář. A když si představím, že jsem na to nešel v Edinburghu do kina jen z toho důvodu, že jsem se obával přílišné dětinskosti, v kterou by se lehce mohl nadějný námět zvrhnout... Ještě teď bych si nejraději jednu vrazil. PS: Vysvětlení původního názvu filmu v dialogu po titulkách je lepší než to suché, byť pravdivé, oficiální stanovisko. Jsem zvědav jak to vyřeší v dabingu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Byla to mnohem méně komedie než jsem čekal, ale také to bylo mnohem lepší než jsem čekal. Kouzelná oslava přátelství, věrnosti a filmového fandovství, která opravdu chytla za srdce. Hořká i laskavá, smutná i úsměvná, plná nezapomenutelných momentů a pocitů, které jsem dokázal prožít společně s Willem, protože jsem je jako kluk kdysi sám zakusil. Třeba jeho okouzlení po shlédnutí prvního filmu, kdy běží domů, plný toho neskutečného a neopakovatelného prožitku. Zatímco linie přátelství je spíše vážnější a přelévá sympatie z jedné strany na druhou, natáčení Malého Ramba je zábavné, plné nápadů a humoru, a současně v kontrastu s dusnou atmosférou sektářského nátlaku na život Willovy rodiny i Leea, který se marně snaží zavděčit bratrovi a svou osamělost skrývá za rošťárnami a vzdorem. Zajímavě nejednoznačnou postavou je i Didier, který je po celou dobu na facku, ale zdá se, že i on cosi skrývá za svou maskou rebelujícího frajírka. Prolínání jednotlivých nálad nikde nekoliduje, naopak se skvěle doplňuje a navzájem emocionálně posiluje, herecké výkony jsou bezchybné, animované vsuvky Willových snů a představ skvěle zapadající, osmdesátková retrostylizace tak vypiplaná, že jsem si ji vlastně uvědomil až po skončení filmu, závěr silný a pocitově strhující (ať už kino či večeře). Zkrátka zase jednou film, na který bylo požitkem se podívat a hned tak se z paměti nevytratí. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Od Malého Ramba jsem čekal buď: a) lásku k filmu a jeho akčním hrdinům, nebo za b) útěk z reality do světa tvořeného vlastními pravidly a zákony, tj. něco na způsob Mostu do země Terabithia, jen bez žánrové škatulky fantasy. Od prvního se vám dostane více, od druhého méně. Malý Rambo je film o skutečném přátelství, a více než o nějaké poctě vietnamskému veteránovi je to spíš příběh o Vinnetouovi a Oldu Shatterhandovi, což symbolizuje i sbratření krví obou chlapců. Velmi příjemně mě překvapilo, že film se záměrně vyhýbá všemožmým klišé a nesnaží se moralizovat (oba kluci beztrestně kradou v obchodech) a míra sentimentu je potlačena na minimum. Bohužel je to jeden z řady filmů, na který si druhý den už nevzpomenu. Průměr, který splnil svůj účel. Mladým divákům úsměv na rtech dozajista vykouzlí, dospělí se už tak bavit nebudou. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který osloví i diváka, jenž nikdy neviděl ani jeden příběh o Rambovi, což je přesně můj případ. V tomhle případě stačí dva malí kluci plní nadšení a neutuchajícího elánu a trochu zajímavý příběh a sympatický milý film je na světě. Ovšem na rovinu se musím přiznat, že chvílemi jsem se nudil, ale než jsem se stihl začít nudit delší dobu, tak film mou pozornost strhl opět k sobě, a nakonec chtě nechtě musím konstatovat, že tohle opravdu stojí za to vidět a rozhodně to není ztracený čas. Naopak, s tímto filmem mi to všední nudné odpoledne krásně rychle uteklo a musím říct, že takhle sympatický film jsem rozhodně neočekával. Příjemně překvapili dětští herci v hlavních rolích, které jsem dosud vůbec neznal a přiznávám se, že jsem měl obavy právě z těch hereckých výkonů a z toho, aby film nesklouzl do nějaké patetičnosti, a jsem rád, že tyto mé obavy ukázaly se býti lichými a já jsem dostal sympatický příběh plný kouzelně dětského nadšení pro jeden amatérský film. A závěr je už jen velmi příjemnou tečkou za celým tímto filmařským dobrodružstvím. Tenhle film je zkrátka povedený a já jsem rád, že mu mohu udělit nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd, protože film Malý Rambo si to skutečně zaslouží. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho niečo iné, niečo úplne iné! A síce nejakú úsmevnú komédiu o malých chalanoch, ktorí si budú chcieť splniť svoje vytúžené dobrodružstvá s dávkou detskej naivity. Napokon sa z toho vykľula mini-dráma, na ktorej sa moc smiať ani nedalo. Scenár by nebol až tak úplne zlý, ale realizácia toho celého mi prišla doslova nemožne amatérska. Ja viem, že to je asi film určený skôr pre detské publikum, takže na to beriem ohľad. Ale aj tak som očakával ničo zaujímavejšie, hoci aj toto malo svoje svetlejšie chvíle a nejaké náznaky posolstva. No viac ako 2* som neni ochotný dať tomuto ani náhodou. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Garth Jennings a Nick Goldsmith svou práci na filmu přerušili, aby se mohli věnovat produkci filmu Stopařův průvodce po Galaxii (2005). Poté se k projektu opět vrátili. (Terva)

Reklama

Reklama