Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená stará duchařina, která si vystačí s dokonalou atmosférou strašidelného domu, aby si chvilku hrála na detektivku a na závěr si střihnula ukázkový závěrečný napínák. Řeknu vám, že jsem si tuhle záležitost tedy docela užíval. George C. Scott mě dokázal pobavit už v Kubrickově Divnoláskovi a tady spolehlivě odtáhne celý film. Obdivuju statečnost hlavního hrdiny, já bych v tom domě měl velké problémy vůbec být hodinku, natož si tam ještě vesele přespávat. 75% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Osamělý muž, starý dům, působivý klavír. Atmosféra tajemného místa je ztvárněna bezchybně, spiritistická seance, kapající kohoutky, bouchající dveře a malý míček, to vše provedeno velmi zajímavým stylem a s neobvyklým citem. Hlavní postava se po přestěhování snaží uniknout svým vlastním stínům. Netuší, že právě tento dům skrývá děsivé tajemství a on sám už v jeho “stínu” stojí. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Silno atmosferická vecička, zo všetkými tými zvukmi, totálne desivou hudbou, ktorá ešte tu strašidelnosť podtrhávala. Príbeh nieje originálny, veľa filmov aj pred 80 rokom má podobný koncept. Aj keď dejová linka nieje výnimočná, jej spracovanie je veľmi temné s detektívnym príbehom, vynikajúcou kamerou a veľmi dobre hrajúcimi hercami. Tento film mi pripomínal The Haunting, a to hlavne tou atmosférou, ktorú mali oba filmy veľmi silnú. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

U nás neznámá věc, do které jsem se moc nehrnul. Horory moc nemusím a tak jsem byl skeptik, že to vůbec dokoukám. Barák jako kráva, už sám od sebe působil ve dne děsivě a chlap co do něj jde bydlet sám, si automaticky koledoval :o) Dobré, strašidelné a určitě né přehnané, nebo kýčovité. Překvapivě jsem si to užil. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle natočená duchařina! Ano, je tu už poněkud vyčpělý příběh o strašidelném domě, ve kterém se žádných větších překvapení divák nedočká, ale režisérovi se z tématu povedlo vytěžit opravdu hodně, a tak je snímek i dnes velmi poutavý, atmosferický, místy až mrazivý... rozhodně se vyplatí ho zhlídnout. (8/10) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama