Reklama

Reklama

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (370)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Takže o čom je tento tuctový a vesměs nezáživný horůrek? Ano, přesně tak. Je to přesně o tom jediném záběru, který je zvěčněn na plakátu. Je to o dokonalém zadečku Odette Annable. ()

doughnut 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za nádhernou hlavní hrdinku a její cameltoe. Jinak to byla neoriginální nuda, chybělo tam napětí a občas to opravdu působilo lacině. ()

wegster 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání a VELKÉ zklamání. Co dodat? Totální absence atmosféry, děje i pointy, odsouvají tento film až skoro ke dnu. Škoda 87 minut života. ()

Breaker 

všechny recenze uživatele

Jediným a velkým + je Odette Yustman, které je na tento film škoda. V celkové hodnotě se však jedná o pokus oživit Vymítače ďábla s neuceleným a nepropracovaným dějem. ()

stevkoI 

všechny recenze uživatele

Cakal som od toho ovela ovela viacej.Naproste sklamanie,da sa povedat ze nic moc na neoslovilo na tomto kusku a ledva ledva ze som to dopozeral(cim som si nie isty)...jedina svetla stranka bola odette v nohavickach,ktora je aj na plagate,takze film vlastne nemusite ani pozerat ()

ghostwo 

všechny recenze uživatele

Když zavřu obě oči tak dávám 2*. Natočené to po filmařské stránce úplně špatně není.Bohužel to postrádá cokoliv, co by mohlo nějakým způsobem zaujmout. Logické mezery rozebírat nebudu. A nebo jo. Kde byl táta hlavní hrdinky,když začala rozbíjet zrcadla, nevycházet z domu a rozplétat "zápletku" s babičkou. Ukázal se doma jen když jedl na začátku dort.Pak jí akorát ještě v práci sdělil, že jejímu "dvojčeti" dali na počátku těhotenství přezdívku. Trochu neobvyklé ne?Dávat několika týdennímu plodu přezdívku..... ()

bee.el 

všechny recenze uživatele

ach, kéž by tento snímek zůstal na věky "unborn"... Na počátek hodnocení se musím přiznat, že jsem srab. Ať si vzpomenu na jakýkoli (i sebeblbější) horor, vždycky jsem se bála... Unborn jsem si pouštěla sama doma, v půl třetí ráno, střízlivá, světla zhasnutá (skvělé podmínky na klepání se strachy)... a nic. Žádný strach, možná jsem sebou jednou škubla, ale to je maximum. Tenhle film si rozhodně nebudu pamatovat jako horor, ale jako film, kde se pohybuje hezká holka ve spodním prádle. Ani Gary Oldman se moc nevytáhl - jeho role byla taky řádně pitomá... Nedávám odpad, protože jsem se dokázala dívat do konce... ale víc hvězdiček, víc než chabých 20 % si Nenarození nezaslouží... ()

OdinSS odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film není postavený na ničem jiném, než jenom na lekacích scénách, lze na něj koukat jen za naprosté tmy a herci stojí za nic až na rabína. Nevím za co tomuto filmu dát aspoň hvězdičku. ()

Sheepdog 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný horor, který vyniká zejména díky efektům. Děj neni špatně myšlený, ale postupem filmu se začíná plácat páté přes deváté a konec je lehce odfláknutý. Malé děti v hororu jsou vždy působivé, posedlí s otočenou hlavou mi přišli jako super nápad. Vymítání hl. hrdinky, která vlastně neni vůbec posedlá je poněkud nedomyšleno....Nicméně Odette Yustman to sluší, navíc jsem se alespoń jednou lekl, což se mi moc nestává, takže hodnotim pozitivně. Většina lidí zde přes jejich velkou kritiku dala ** proto musím dát *** :) ()

?otazník 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji se za fanouška hororů, ale přeci jenom občas se chci bát. Pod ruku mi padli Nenarození, jenž mě zaujali vcelku zajímavým obsazením. Počkala jsem si tedy až padne tma, zapla počítač, abych se mohla dívat z bezpečí svého pokoje a připravila se, že se budu bát. A taky že ano. V tomto žánru asi nenajdeme mnoho kvalitních zástupců a Nenarozené bych mezi ně rozhodně nepočítala. Ony na efekt vykonstruované lekačky sice svůj účel splnily. V půlce filmu bych se raději počůrala, než abych musela jít o patro níž na záchod, ale jinak mne příběh spíš otravoval. Nevím co je to za trend do tolika filmů cpát hrůzy Světové války, ale dobře, to bych jim ještě odpustila, kdyby to mělo hlavu a patu. Jenže tady byla hlava otočena o 180 stupňů a patu si zranili už v počátku, takže většinu času film pokulhával. Jedna hvězdička za herecké obsazení, ale víc ani ťuk. ()

Undertaker4 

všechny recenze uživatele

Osobně mi přijde, že sami tvůrci nevěděli, co od tohoto filmu chtějí nebo čekají. Film nemá stupňující se napjetí, ale spíš skákavé. Ze začátku docela napínavé, pak se to změní na duchařinu a nějakou legendu a najednou je tu transformování ducha a vymítání ho, když duch dělá z lidí při převtělení něco jako zombie. Smutné, kdyby se tvůrci zaměřili jen na jedu věc mohlo to být i dobré a ne místy utahané jako záchod bez novin. ()

Two.Swallow 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem byla docela natěšená, úvodní scéna v prázdném kině mě donutila nadskočit a netrpělivě jsem vyčkávala zbytek, ale ten už byl spíš zklamáním. Blbka s holým zadkem je samozřejmě hlavní součástí, která se nedá takovým typům filmu upřít, že se tu míhala i upíří hvězdička Stmívání bych taky zkousla, ale proč se k tomuhle namanul Gary Oldman, to mi hlava nebere. ()

BEZHLAVY 

všechny recenze uživatele

mius dius....:)) dvě hvězdy a to pouze za Garyho, který je jedním z mých nejoblíbenějších a za vzhled Odetin.... ()

BioRaj 

všechny recenze uživatele

Od takového žánru očekávám , že se budu bát , lekat a sem tam i husina a to mi tenhle snímek splnil od 5. minuty až do konce . Musím jen podotknout , že jsme to viděl na plátně a s perfektním zvukem , což udělá svoje . ()

GlaDOS 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se dá hrát hra "najděte co nejvíce charakterů z Dextera". Já postřehnul dva (C.S. Lee a James Remar). Kolik vy? Aha, ještě něco ke kvalitám filmu. Vemte ty nejvíce provařené situace ze všech hororů a smíchejte to dohromady. Tyhle tuctovky mi už vážně lezou krkem. Kamera obstojná, osazení také, ale se scénářem si někdo vytřel zadek. Už jen fakt, že mě nejvíce zaujali herci z mého oblíbeného seriálu něco svědčí o kvalitách filmu. ()

ronaldmekdon 

všechny recenze uživatele

Tento film ze začátku zaujme zajímavou kamerou a zápletkou (a celkově působí lépe než většina béčkových až céčkových záležitostí), ale jak postupuje dál, propadá se hlouběji a hlouběji do klišovitého, stokrát přežvýkaného bahna. Tím, že již vše bylo několikrát natočeno (lekačky se zrcadly, brouci, vzteklý malý smrad, který vás chce zabít..), nepřináší film nic nového. Pokud během filmu po celou dobu přemýšlíte, jak by vám slušely ty úděsné bledě modré čočky, je něco špatně. Dívat se na to dá, ale jen díky působivému kabátku (jsem holka, takže bílé kalhotky té slečny mě nerajcovaly tolik jako většinu pánského osazenstva :D). Jelikož jsem strašpytel, tak jsem skočila i na těch x lekaček a celou dobu jsem se vlastně bála, kdy co zařve. A to je ostuda, protože kvůli hudebnímu podkresu a stylu kamery jsou příšerně předvídatelné a prvoplánové, prostě takové ty z kategorie "teď se leknu, teď se leknu!!". Druhou chybou je, že celý film vlastně stojí na nich a jediným zdrojem prchavé atmosféry je tak rozkládající se uječený spratek, který sem tam někde bafne. SPOILER!! Největší wtf moment pro mě nastal, když se objevil "pavoučí staříček" - to mělo být něco mezi Vymítačem ďábla a Hřbitovem domácích zvířátek? Prý hold starým filmům, pche.. Jako strašidelná jednohubka to nemusí být úplný průser, ale už se na to v životě nepodívám znovu.. ()

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama