Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

uiu 

všechny recenze uživatele

Stačilo si přečíst zdejší popisek k filmu a ihned mě zaujal. Námět skvělý, ale následné zpracování už trochu pokulhává. První hodina filmu je na 4 hvězdy. Dva muži unesou malou Leslie, namluví jí, že ji už rodiče nechtějí. Zneužívají ji a natáčí s ní pedofilní porno (ovšem žádných odporných scén se nedočkáme - přece jen natočit něco takového reálně se sedmiletou Ryan Simpkins by bylo dost kruté). Skamarádí se s chlapcem Donniem, kterého také drží a zneužívají a stanou se z nich bratr a sestra. Sžijí se s příběhem Knihy džunglí od Kiplinga, sebe berou jako Mauglího a vlka a dospěláky jako Opičí lid, kterým nerozumí a kteří jsou šílení. Druhá půlka filmu se odehrává o 10 let později, kdy Leslie a Donniem žijí na ulici, vydělávají si prostitucí a protloukají se, kde se dá. To je už ta nudnější část filmu. Ovšem v té první půlce opravdu skoro mrazí diváka. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Samotná ťažká tématika únosov malých detí pedofilmi a následný dopad na detskú psychiku, dáva vo svojej krutosti a odpudivosti filmu silný potenciál byť veľmi silnou a strhujúcou drámou, to ako nešikovne s tým tvorci naložili, je bohužiaľ vec druhá. Nemastné, neslané, v druhej polovici až miestami vyslovene tuctové, nezáživné a fádne...50% ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Nemozem dat inak. Tento film je tak neskutocne silny, ze ma rozobral na marne kusky. Tematika unosov deti, nasledne deti, ktore sa ocitnu na ulici, odkazane sami na seba, je velmi citliva zalezitost a pre mna o to citlivejsia, ze som mala tu "cest" s tymi detmi pracovat. Je mi strasne strasne luto, ze sa vobec nieco take deje a tento film to svojou surovostou len znasobuje. Kiezby som ho nikdy nemusela vidiet, ale bohuzial je to kruta realita. Herecke vykony boli bravurne, hlavne mala Leslie... Tak na tu tvaricku velmi dlho nezabudnem. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Raději bych, kdyby se celý film držel linie první poloviny, druhá půlka s již dospívající dvojicí už nepůsobí tak naléhavě, ba naopak, zapadá mezi řadu podobných filmů. První hodinka je každopádně nadstandard, při jehož sledování mi vůbec nebylo lehko a dokonce jsem propadala až tísnivému pocitu. Už to, že se celý začátek děje jen v náznacích a vy furt doufáte, že je všechno jinak, než si z viděného domýšlíte a pak to najednou přijde a jste v prdeli. Parádní filmařina, ale jak říkám, ve chvíli kdy nás střih přenese do současnosti, ztrácí film na zajímavosti, nedořečené by bylo pro diváka určitě lepší, než doslovně popisovat, jak dětské osudy dopadly. Za první půlku pět, za druhou průměrné tři. 70% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Smutné oči Ryan Simpkins v nočních děsech všech rodičů, protože pouhou představu, že by právě vaše dítě bylo vytrženo ze světa bezpečí a lásky a uvrženo do pekelné jámy, která ho donutí vyzvrátit duši, s hrůzou ženete z mysli... Jenže, jsou rodiny, kterým se zlé sny plní a co víc, oběti přesně podle nepsaných pravidel "výchovy" předávají rady do života dál a stávají se tak reprodukcí zhovadilců, co je samotné převrátili naruby... A šťastný konec? Zapomeňte. Kdo byl jednou v pekle, ví, že si v nebi s nikým nepokecá... P. S. Morien pravděpodobně prospala začátek... jaká pěstounská péče, jací náhradní rodiče??? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama