Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozluční kamarádi Bobby a Ricky sní o tom, že se jednou prosadí jako profesionální boxeři. Mezitím ovšem přijmou nabídku losangeleského mafiána Maxe, aby v New Yorku asistovali jako "ranaři" černošskému gangsterovi Ruizovi při předání většího finančního obnosu. Celkem jednoduchá fuška se však stává, především díky Rickyho mimořádnému talentu pro průšvihy, mnohem komplikovanější záležitostí, než se na první pohled zdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Olík 

všechny recenze uživatele

Nezatížen (dle hodnocení ČSFD díky bohu) Favreauovým předešlým počinem Proutníci jsem se nechal příjemně bavit nekomplikovaným příběhem dvou béčkových boxerů vydělávajících si na živobytí náhodnými akcemi pro vlivného mafiána v podání Petera Falka. Vhodně se doplňující duo Favreau – Vaughn, jednoduchost nezávislé tvorby, trefné dialogy, humor i vážná strunka a to vše pod pláštíkem gangsterské kriminálky – John Favreau má slušně nakročeno. ()

FrankieSS 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná gangsterská komedie, která ale není ničím zajímavá. Charakterový rozpor mezi oběma hlavními postavami působil jako klišé (neustále blbý Ricky, keterý všechno kazí, a slušný Bobby, který kámošovi furt nadává působí pořád výchovně). Kladně naopak působila přítomnost Petera Falka rappera P. Diddyho. Bylo by to za 2 **, ale protože je to nezávislý snímek, jednu * přidám. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký divný nefunkčný mix drámy a komédie, ale tá komediálna stránka, ktorú má obstarávať debilná postava Vince Vaughna mi smiešna nepripadala. Práve naopak. Je otravný tým spôsobom, že sa modlíte, aby bol na scéne čo najmenej. No a postava Jona Favreaua je presne ten typ dobráka, ktorého všetci využívajú a tak ma jeho dramatická línia tiež príliš nebrala. Proste si za všetky problémy mohol sám. No a že sa po jednom pracovnom road tripe tejto nesúrodej dvojky ich život nakoniec trochu zlepší mi bolo nakoniec jedno. Zaujalo ma len množstvo vo vedľajších úlohách alebo doslova len cameo výstupoch. Napríklad hneď traja herci zo Sopránovcov alebo Sam Rockwell. Jediný kto sa nestratil ani vo vedľajšej úlohe talianskeho šéfika, je Peter Falk. Ten ma bavil. 4/10. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Od Jona Favreaua bych čekal podstatně víc. V podstatě vše co jsem dostal je tupá, nevtipná, otravná a NEUvĚŘITELNĚ debilní postava Vince Vaugha (snad nikdy mě ve filmu nikdo tak neiritoval) a utahaný děj, který je předvídatelný až to bolí. A to mám prosím nezávislé filmy celkem dost rád a hlavní protagonisty též. Nikdy víc. Snad si u mě se Swingers Jon vylepší reputaci. ()

jcall2bad 

všechny recenze uživatele

Zatímco všechno ve scénáři nám mělo ukázat komplexnost a bohatost Rickyho i Bobbyho postavy, nakonec jsou oba pěkně jednoduší chlápci. Takže všechen ten vnější materiál, který je nám o nich dán, se téměř stává přehnaným počtem informací, a v jiných případech nedostatkem informací. A ačkoliv Favreau a Vaughn na obrazovce opravdu září, Ranařům prostě něco chybí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které ve filmu řídí Bobby Ricigliano (Jon Favreau), je Black Pontiac z roku 1977. (ČSFD)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 274krát. (ČSFD)

Reklama

Reklama