Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Výborné drama. Během filmu mi častokrát naskočila husí kůže, holt tahle práce je dost hnusná. Všichni herci předvádějí skvělé výkony, ať už jde o hlavní či vedlejší role. Ani samotné režii není moc co vytknout, všechny scény vyznívají tak, jak mají. Ale přece jen si musím trošku postěžovat na posledních zhruba 20 minut, kdy filmu šíleně rychle došel dech a nastala nic neříkající nuda. Nicméně ty 4 hvězdy si určitě zaslouží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ale tak trošku o ničem. Ze začátku poznám dva chlapy, co maj za úkol rodinám oznamovat, že jejich syn nebo dcera zemřeli ve válce na Blízkém východě. Když už se to asi po desátý opakuje, tak nakonec zjistim, že i oni sami mají problémy a ty se pro diváka v poslední půlhodině otevřou. Na druhou stranu je dobře, že takový film byl natočen, jelikož i takoví lidé existují a bohužel se i tak musí chovat. Kdo by si byl uvědomil, že Amerika je vlastně rok, co rok ve válce. Divný, nechci je bránit ani odsouzet...bůhví jaký by to bylo bez nich. Ale bez těch lidí, kteří v tomto případě hrál Ben Foster a Woody Harrelson, by Amerika zřejmě o nic ochuzená nebyla. Hra na jakousi Americkou hrdost... ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

The Messenger je působivějším, hlubším, intimnějším a celkově lépe napsaným žánrovým „kolegou“ filmu Smrt čeká všude. Ačkoliv prostřednictvím tohoto filmu sledujeme odvrácenou stranu války a na samotné bojiště se vůbec nepodíváme, tak i příběh dvou „poslíčků špatných zpráv“, kteří informují o úmrtích v boji, toho hodně vypovídá o válce samotné a troufl bych si říct, že je vzhledem k tématu emocionálně více strhující. Z hlediska scénáře je oproti zmíněnému filmu Smrt čeká všude The Messenger soustředěnějším dílem, které má určené jasné cíle a krouží výhradně kolem ústřední postavy, potažmo jejího kolegy. Woody Harrelson a Ben Foster jsou ve svých rolích perfektní a v menší roli zazáří i Steve Buscemi. Jediné, co bych filmu vytkl, je postupné směřování ke sterilní romanci, která zkušenějšího diváka už nemůže nijak překvapit a mne osobně spíše unavovala…naštěstí jí není věnováno moc prostoru a o to více se film zaměřuje na vztah obou kolegů a jejich válečných traumat a v tomto ohledu The Messenger přímo exceluje. Ještě musím pochválit intimně pojatou kameru, která se neustále lepí na hrdiny a při absenci statických záběrů celá podívaná působí syrovějším dojmem. 85% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prípade Precious je The Messenger najmä ukážkou dvoch hereckých prístupov: expresívneho, chvíľami až preexponovaného a intímneho, minimalistického, čeština má krásne slovo, niterného. Ja preferujem ten druhý a i preto je The Messenger filmom geniálne nenápadného Bena Fostera. Guma Woodyho Harrelsona je cool, ale keď ja mám modrú knižku a uuufff, že som rád. P.S. Žufankou do treniek, brrrr, už nikdy. ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo fakt prekvapenie. Woody Harrelson si u mňa v roku 2oo9 fakt „šplhnul“. Najprv ako macher v Zombieland, a teraz bezútešný vojak. Ono samotná zápletka bola zaujímavá a inovatívna, ale niečo tam veľmi chýbalo. 2 vojaci, ktorí mali za úlohu odovzdávať správu o smrti vojaka jeho priamym pozostalým. Dramatické situácie, s ktorými sa stretávajú pri vykonávaní tejto nevďačnej práce sa človeka dotknú, resp. mňa sa dotkli. Vojaci pritom trpia značnou asocialitou, nevedia sa zaradiť do spoločnosti. Dôvody tejto asociality sú však (aspoň pre mňa) neznáme. Trápi ich vojna ? Trápi ich práca ? Či oboje ?____Film sa pustil smerom, ktorý si ma nezískal. Zapliesť doň lásku nebolo práve najšťastnejšie rozhodnutie. Film ma preto sklamal, ale herci boli skvelí. A Woody si zaslúži svoju nomináciu na zlatý glóbus! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama