Reklama

Reklama

Ten kluk

  • Česko Chlapec A (festivalový název) (více)
Trailer

Eric Wilson vychází po mnoha letech z vězení pro mladistvé a pod jiným jménem se pokouší začít nový život v tichém městečku poblíž Manchesteru. Pomáhá mu v tom sociální pracovník Terry, jenž pro něj najde práci a je nablízku, kdykoli Jack potřebuje podporu. Naivní, citlivý a otevřený mladík, který strávil dlouhé roky v izolaci, se snaží zorientovat se v prostředí, jež je pro něj zcela cizí. Nachází si kamaráda Chrise i přítelkyni Michelle a vrhá se do nového života s nadějí a ochotou vyhovět všem jeho nárokům. Zvládne nástrahy dospělého světa a dokáže se ubránit stínům vlastní minulosti? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

molotov 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama o chlapci, který se snaží zapojit do normálního života. Skvěle napsané a zahrané postavy (Andrew Garfield v hlavní roli je neskutečný) vás udržují v permanentním napětí, co se stane a co se stalo. Velmi smutný film u něhož se mi ulevilo, když jsem zjistil, že je podle knihy a ne podle skutečné události, což klidně mohl být. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi naprosto trefil do vkusu a hlavně do nálady. Ano, je to tematika o které se už stokrát mluvilo a ještě stokrát bude, ale který film o lidských osudech dnes ještě zpracovává nikým nedotknuté téma? Crowley divákovi zvláštně citlivým a osobitým způsobem - formou výkřiků, střepin a náznaků - prezentuje depresivní minulost mladíka, který se teď, po 14 letém odtržení od společnosti vrací do "normálního" života pod novou identitou. Dusivou atmosféru filmu podtrhuje jednoduchost hudebních motivů, kterými režisér rozhodně neplýtvá a hlavně výborné a přirozené herecké výkony Garfielda a Mullana. Boy A je klasickým sociálním dramatem, které chce diváka moralizovat, varovat a hlavně donutit k zamyšlení o předsudcích a nespravedlnosti a to dělá opravdu velice sugestivně. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po Intermission milé překvapení v podobě postupně gradujícího britského dramatu na základě novely Jonathana Trigella. Příběh o mladíkovi, který se po 14 letech strávených ve vězení pro mladistvé snaží opět zapadnout do společnosti. Znovu "prvními krůčky" objevuje svět kolem sebe a to se mu ze začátku i úspěšně daří, získává prací, navazuje nová přátelství i známost, stane se dokonce místním hrdinou, ale jeho minulost je jako jeho stín a pronásleduje ho na každém kroku. Film mě velmi potěšil a nebudu zde ani skrývat své sympatie, které si u mě mladý Jack získal díky působivému hereckému výkonu Andrewa Garfielda. Příběh jeho minulosti je postupně odhalován v průběhu filmu a dává odpověď na otázku co bylo jeho zločinem. Jack po svém návratu působí jako napravený jedinec konající dobré skutky, puncem monstra byl však neodmyslitelně označen již v deseti letech a většinou společnosti je tak vnímán jako špatný člověk. (9/10) [MFFKV 2008] ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark O'Rowe .. Začátek dění, potažmo celou úvodní část, zvládl John Crowley velice poutavě. Směsice scén z různých období, spousta tajemných náznaků, návrat napraveného do normálního života s mnoha otazníky. Bohužel se později celkem utápí v nevyrovnanosti jednotlivých scén, které jsou postupně až neúnosně natahované a celé kouzlo tím tak trochu ztrácí. Nejvíce však snímek zrazují papírové náhody, které kontrastují (černá - bílá) s chlapcovou minulostí a doprovázení jeho přítomné řazení zpět do společnosti. V herci Andrew Garfield má film dostatečně silnou oporu, aby byl poutavý, námět je také zajímavý, ale zpracováním stojí pouze lehce za hranicí průměru. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s Dadelem. To, co se na první pohled jeví jako zajímavé drama je ve skutečnosti rozvleklá nuda, kde se neustále jen tlachá u piva. Eric vyjde z vězení pro mladistvé a snaží se začít znovu s čistým štítem. Začlenit se do společnosti vypadá na první pohled jednoduše, ale když veřejnost odhalí, kým ve skutečnost byl, všichni se k němu otočí zády...Šíleně nevyužitý potenciál. Zajímavé byly vesměs jen flashbacky do minulosti, které postupně odhalily, že se v dětství Erick zúčastnil vraždy. Nic víc. Jinak je to vesměs o tom, jak Andrew Garfield popotahuje, bojí se napít anebo stydí oslovit dívku. I jeho hrdinský čin byl vyobrazen neskutečně unyle. Tenhle snímek mi prostě nedal absolutně nic. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Boty, které Jack/Erik (Andrew Garfield) dostane na začátku filmu od kurátora, jsou Nike Air Max 90 - Escape v barvě natural/black-greenend brown. (FFilipCZ)
  • Eric (Alfie Owen) o svém novém šéfovi říká, že je jako David Brent. To je hlavní postava kultovního britského seriálu Kancl (od r. 2001). (DJDVD)
  • V jednej z retrospektívnych scén sa mladí Eric a Philip hrajú na Spider-Mana, vystreľujú imaginárne pavučiny a predstierajú let pomedzi mrakodrapy. Herec stvárňujúci dospelého Erica, Andrew Garfield, si neskôr zahral Spider-Mana vo filme The Amazing Spider-Man (2012). (tomashrabek)

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Reklama

Reklama