Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nečekal sem zázraky,ale přinejmenším slušný slasher při pohledu na jméno režiséra ano.Bohužel pravda je někde jinde a to co slušně fungovalo v traileru ve finále nefunguje vůbec.Příběh je standartní,proti tomu žádná,ale zbytek je prostě čirá demence,které chybí všechno co by alespoň průměrný slasher měl mít.Zabiják slabý a nevýrazný,atmosféra nulová,postavy krutě nesympatické,popřípadě ihned mrtvé bez možnosti vytvořit si k nim jaskýkoliv vztah a hlavní hrdina mimoň prvního stupně,kterému byste tu smrt přáli ihned na začátku.To sou hlavní atributy Cravenovi novinky a za rámeček si je určitě nedá.Je to škoda,jelikož někdo takového jména by si zasloužil víc...20% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na to, aky je Wes Craven odbornik na hororry /Hills Have Eyes 1977, Scream...../ je tento film neuveritelny scenaristicky vyplach, kde logika nie je ziadna, strasidelna atmosfera evidentne patri do sveta sci-fi a herecke osadenstvo by si zasluzilo za tuto sracku minimalne vyprask. 5 % za vyvrazdovacky .... ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých pěti letech se Wes Craven vrací na pole celovečerní režie, aby znovu zasáhl do žánru, který v osmdesátých letech pomáhal formovat. Ale tenhle zásah nemá razanci nože pronikajícího do teplého břicha bezmocné oběti, spíš to připomíná vidličku, kterou se někdo omylem rýpnu do dásně. A přitom to začíná opravdu pěkně, klasický exkurs do historie, ve které vzniká kult a legenda hlavního záporáka a pak skok do současnosti, kdy jsou děti z předchozích záběrů už v pubertě. Čert vem, že to není originální, slashery o originalitě nejsou a každý nemůže být Wong nebo Vojkůvka. Větší problém je, že Craven najednou otáčí a z přímočaré vyvražďovačky se stává psychologická sonda do duše hlavního hrdiny a jeho spolužáků. Ti jsou bohužel do jednoho velmi nevýrazní a neschopní výjádřit jakékoli emoce (například hrdinův přerod v drsňáka proběhne výměnou děsného svetříku za černý rolák) a divákův vztah k nim je tedy nulový. Navíc se Craven držel při zemi co se brutality týče a hluboko pod zemí pokud jde o sebemenší náznak nahoty. Čím více času uplyne, tím více vás to zmatené pobíhání a nelogické jednání postav bude unavovat, až nakonec odzíváte zcela tuctový závěr. Od roku 1991 nenatočil Craven opravdu vynikající film a obávám se, že ani přicházející čtvrtý Vřískot na tom nic nezmění, už jen kvůli tomu, že by musel být lepší než jeho starší bráchové... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, s jakým záměrem tvůrci film točili, když už na papíře musel vypadat jako volovina. Příběh je chudý a herci spolu s postavami opravdu špatní. Dalším velkým minusem jsou vraždy, které jsou nezajímavé a monotónní. Velkej průser je i digitální krev, která nemá ve filmu co dělat. Na druhou stranu musím s udivením říct, že jsem se nenudil (alespoň za to je ta jedna hvězda). Craven má to štěstí, že tenhle rok natočil i prvotřídní pokračování Vřískotu, jinak by si u mě zkazil reputaci. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Asi je něco špatně, když mi z celého příběhu přišel nejzajímavější nůž, který používal vrah. Nejsem žádná obdivovatelka chladných zbraní, ale takový jsem dlouho neviděla. Připomínal tak trochu rytuální dýky. Neznámé tváře v rolích dětí mi nevadily, škoda, že alespoň jeden z těch herců nebyl něčím výrazný. Určitě by to prospělo. Tenhle film je bohužel jen další obyčejnou vyvražďovačkou bez špetky nápadu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)
  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)

Reklama

Reklama